Autohuolto

Vianor tekee autoihin huoltoja asiantuntevasti ja ammattitaitoisesti

Auto vaatii huoltoa siinä missä mikä tahansa tekninen laite. Osia hajoaa tai ne kuluvat käyttökelvottomiksi, vuodenajat vaativat kausittaista tilannetarkastusta tai kilometrit kertovat määräaikaishuollon olevan tarpeellinen vikojen ennalta ehkäisemiseksi ja auton paremman toimivuuden takaamiseksi. Vianorin palveluvalikoimaan kuuluu yksittäisten pikahuoltopalvelujen lisäksi myös auton kokonaisvaltaisia huoltopalveluja. Huollot tehdään aina erityisesti huoltotoimintaan varatuissa tiloissa sekä noudattaen auton valmistajan kyseistä automallia varten laatimia huolto- ja korjausohjeita.

Vianor tekee autoihin huoltoja asiantuntevasti ja ammattitaitoisesti. Tutustu autonhuoltopalveluihimme tarkemmin alta tai kysy lisää lähimmästä Vianor palvelupisteestäsi.


Vianor Perushuolto

Vianor Perushuolto on hyvä suorittaa auton huolto-ohjelman mukaisesti tai vähintään kerran vuodessa. Huolto sisältää muun muassa 5 litraa täyssynteettistä 5W40 moottoriöljyä, öljytulpan tiivisteet, öljynsuodattimen sekä raitisilmasuodattimen. Huolto sisältää Vianor-tiepalvelun.

Katso Vianor Perushuollon yhteydessä tehtävät toimenpiteet.


Vianor Plushuolto

Vianor Plushuolto on laajempi huolto, johon kuuluu Vianor Perushuollon lisäksi muun muassa takajarrujen puhdistus, moottorin ilmansuodatin, bensiinimoottorilla varustetuissa autoissa sytytystulpat sekä dieselmoottorilla varustetuissa autoissa polttoainesuodatin. Plushuolto on hyvä suorittaa auton huolto-ohjelman mukaisesti tai vähintään joka toinen vuosi. Huolto sisältää Vianor-tiepalvelun.

Katso Vianor Plushuollon yhteydessä tehtävät toimenpiteet.


Auton vuosihuolto

Katso huollon yhteydessä tehtävät toimenpiteet.

Olisiko vuosihuollon aika? Nyt on hyvä hetki varmistaa, että autosi toimii jatkossakin moitteettomasti. Vianorin vuosihuolto on räätälöity huoltopaketti, joka sisältää vuosihuollon mukaiset tarkastukset ja asennustyöt. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota ajoneuvon turvallisuuteen ja toimivuuteen.

Auton vuosihuolto sisältää 

  • 5 l täyssynteettistä 5w40-moottoriöljyä vaihdettuna. Lisälitrat 7,50 eur/ l. Jos et ole varma autoosi sopivasta öljystä, voit tarkistaa sen palvelupisteesi henkilökunnalta.
  • öljynsuodatin vaihdettuna
  • öljytulpan tiivisteet vaihdettuna
  • raitisilmasuodatin vaihdettuna
  • Vianorin huolto-ohjelman mukaiset tarkastukset

Auton vuosihuollon yhteydessä tarjoamme nyt vuodeksi Vianor tiepalvelun, joka takaa autollesi koko euroopanlaajuisen liikkumisturvan. Lue lisää Vianor tiepalvelusta.


Autohuoltopaketit

Auton valmistaja on määritellyt ajoneuvon huoltotarpeen ajettujen kilometrien sekä ajan mukaan. Useassa autossa on huoltoilmaisin, joka muistuttaa auton huollosta. Toisissa autoissa huollosta huolehtiminen on kuitenkin jätetty kuljettajan vastuulle.

Autonhuollon tarkoitus on varmistaa, että auto toimii huoltovälin ongelmitta. Tästä syystä auton säännöllinen huoltaminen erittäin tärkeä. Vaikka autolla ei ajettaisikaan huoltovälin vaatimaa kilometrimäärää, se on kuitenkin hyvä huoltaa ainakin kerran vuodessa vikojen ennalta ehkäisemiseksi ja auton toimivuuden takaamiseksi.

Vianorin palveluvalikoimaan kuuluu yksitäisten pikahuoltopalveluiden lisäksi myös auton kokonaisvaltaisia huoltopalveluja sekä määräaikaishuoltoja. Huollot tehdään aina erityisesti huoltotoimintaan varatuissa tiloissa, noudattaen auton valmistajan kyseistä automallia varten laatimia huolto- ja korjausohjeita. Vianor tarjoaa myös vanhemmille ajoneuvoille tarkoitettuja huoltopaketteja.

Kysy lisää lähimmästä palvelupisteestäsi.


Katsastushuolto

Ajoneuvot katsastetaan sen toteamiseksi, että ajoneuvo ja sen varusteet ovat säädösten edellyttämässä kunnossa, ajoneuvo on liikenteessä turvallinen eikä aiheuta liiallisia ympäristöhaittoja. Katsastuksen yhteydessä tarkistetaan myös, että pakolliset maksut ja vakuutukset on suoritettu. Vianorin pikahuoltopalveluvalikoimaan kuuluvassa katsastushuollossa käydään läpi ne osat ja kohdat, jotka varsinaisessa katsastuksessakin tarkistetaan. Mikäli tarkastamamme auto ei läpäise määräaikaiskatsastusta, maksamme katsastuslaitoksen jälkitarkastusmaksun ja hoidamme katsastuskäynnin veloituksetta.


Kausihuolto

Auton kausihuolto tarkoittaa monelle kesä- tai talvirenkaiden vaihtoa, mutta todellisuudessa huomiota vaativia asioita on useita. Erityisesti iltojen pimetessä ajovalojen suuntaus on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Öljyjen, lukkojen sekä nesteiden pakkaskestävyys kannattaa tarkistaa ennen kylmien ilmojen alkamista. Useimpiin keskuslukitusjärjestelmiin lukkosulaa ei kuitenkaan pidä käyttää. Pyyhkijänsulkien kunto on myös hyvä muistaa varmistaa tasaisin väliajoin halkeamien varalta, ja aurauskulmat säätää niin, että kaikki renkaat osoittavat samaan suuntaan.

Kaikkia huoltotoimenpiteitä ei voi tehdä itse. Vianorin osaava henkilökunta tarttuu ammattitaidolla kaikkiin autosi huoltotoimenpiteisiin. Palveluihimme kuuluu myös auton käsin pesu, jotta autosi on siisti ja valmis ottamaan vastaan vaativat kelit.

Palvelupisteet sivulta tai sivulla ylempänä oikealla olevasta valikosta löydät sinua lähinnä olevan autohuoltopalvelua tarjoavan Vianorin.