Katsastustarkastus

Kun Vianorin ammattilaiset tekevät tarkastuksen, säästät aikaa, vaivaa ja rahaa – ja voit olla varma, että katsastus tapahtuu ilman yllätyksiä.

Saamasi hyödyt

 • Katsastuspalvelu on sinulle vaivattomin ja kustannustehokkain tapa hoitaa autosi katsastus. Tuot vain autosi meille ja haet sen katsastettuna
 • Palveluun kuuluu:
  1. Ajoneuvon tarkastus ennen katsastusta
  2. Pakokaasupäästöjen tarkastus
  3. Varaamme katsastuksen ja käytämme ajoneuvon katsastuksessa
  4. Maksamme katsastuskulut ja huolehdimme tarvittavista dokumenteista
 • Jos tarkastuksessa ilmenee korjaustarpeita, olemme sinuun yhteydessä, kerromme kustannusarvion ja sovimme, miten edetään. Mitään toimenpiteitä ei tehdä ilman lupaasi.
 • Saat katsastuspalveluun takuun: Jos ajoneuvosi ei läpäise katsastusta, maksamme katsastusmaksun ja teemme uuden katsastuskäynnin veloituksetta.

Palveluun sisältyy

 • Katsastustarkastus
 • Pakokaasupäästöjen tarkastus bensiini- ja dieselajoneuvoille

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Katsastuskunnostus tarvittaessa
 • Tuulilasinpyyhkijät yms.

Katsastustarkastus

Katsastuspalvelu

Katsastuspalvelumme käyttö on sinulle helppoa ja edullista. Säästät aikaa, vaivaa sekä rahaa - ja voit olla varma, että katsastus käy kitkatta ilman yllätyksiä ja uusintakäyntejä.

Varaa aika katsastuspalveluun kätevästi verkosta!

Ajat vain autosi meille ja meiltä pois, siinä kaikki. Katsastuspalveluun kuuluu:

1. Tarkastamme autosi katsastuskunnon etukäteen
2. Suoritamme katsastuksessa vaadittavat päästömittaukset
3. Varaamme katsastusajan ja käytämme auton katsastuksessa
4. Maksamme katsastusmaksun ja huolehdimme katsastusasiakirjoista

Mikäli tarkastuksessa ilmenee korjaustarpeita, saat niistä tiedon kustannusarvioineen ja voit sopia kunnostuksesta kanssamme ennen katsastuskäyntiä.

Katsastustarkastuksella huolettomuutta auton vuosikatsastukseen

Vianorin katsastustarkastus antaa varmuutta auton vuosikatsastukseen. Katsastustarkastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto, liikenneturvallisuus ja varmistetaan, että ajoneuvosta ei aiheudu liiallisia ympäristöhaittoja.

Katsastustarkastuksesta saat tietoosi mahdolliset puutteet ja huomautukset auton kunnossa ennen varsinaista katsastusta. Esiin tulleet auton huolto- ja korjaustarpeet voit kätevästi hoitaa Vianorissa joko katsastustarkastuksen yhteydessä tai erillisellä ajanvarauksella!

Katsastustarkastus sisältää samat kohdat kun auton varsinainen määräaikaiskatsastus

Katsastustarkastuksessa käydään läpi ne auton kohdat jotka katsastusasemallakin tutkitaan.

Auton akselisto, jousitus ja iskunvaimennus tarkastetaan, renkaiden ja vanteiden kunto varmistetaan ja jarrut testataan. Auton alustan kotelot ja pohjalevy, runko, akseliston kiinnityspalkit, suojarakenteet ja kori käydään läpi ja mahdolliset öljyvuodot kirjataan. Pakoputkisto ja polttonestesäiliö tarkastetaan.

Ohjauslaitteet ja voimansiirto käydään läpi, samoin kuin auton turvavyöt ja -varusteet. Valojen ja vilkkujen toiminnan tarkastus on olennainen osa katsastustarkastusta, mutta tarkastuksessa huomioidaan myös muut auton laitteet ja varusteet. Koeajon yhteydessä testataan tuulilasin ja puhdistuslaitteet, peilit ja ajoneuvon hallintalaitteet. Lisäksi varmistetaan auton rekisterimerkinnät.

Toimipaikkakohtaisesti suoritamme myös bensiini- ja dieselmoottorien pakokaasumittaukset. Varmista saatavuus toimipisteestämme!

Katsastustarkastus testaa auton kunnon

20. toukokuuta 2018 alkaen voimassa oleva katsastussääntely harventaa yksityiskäytössä olevien henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien määräaikaiskatsastusväliä. Uudet autot ja raskaat nelipyörät on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana ja sen jälkeen joka toinen vuosi kymmeneen vuoteen asti (4-2-2-2-1-malli). Tämän jälkeen ne on katsastettava vuosittain. Ajoneuvot, jotka on otettu käyttöön ennen 20.5.2018, siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vasta sen jälkeen, kun ne katsastetaan ensimmäinen kerran uusien säädösten voimassaoloaikana.

Käyttämällä autosi katsastustarkastuksessa ennen määräaikaiskatsastukseen viemistä vältyt todistukselle ja ajoneuvotietojärjestelmään kirjautuvilta korjauskehotuksilta. Katsastustarkastuksella saat myös kattavan tiedon autosi kunnosta esimerkiksi auton myynnin yhteydessä.

Katsastustarkastuksen yhteydessä voimme myös suorittaa muut autohuoltotyöt, kuten ohjauskulmien tarkastuksen, öljynvaihdon, tai vaikka renkaanvaihdon!

Vianor myöntää katsastustarkastukselle takuun

Mikäli tarkastamamme auto ei läpäise määräaikaiskatsastusta, maksamme katsastuslaitoksen jälkitarkastusmaksun ja hoidamme katsastuskäynnin veloituksetta.

Tuo autosi katsastustarkastukseen lähimmälle Vianorille!