Moottoripyörän ja mopon renkaat

Vianorista renkaat myös kaksipyöräisiin menopeleihin

Tuotevalikoimastamme löytyy mm. Dunlopin, Metzelerin, Pirellin sekä Michelinin valmistamia moottoripyörän renkaita. Olipa allasi sitten suorituskykyinen kiitäjä, maastossa ketterä enduro tai vakaan rauhallisesti matkaa taittava menijä, Vianorista löydät renkaat moottoripyörääsi. Valikoimamme renkaissa on kiinnitetty huomiota esimerkiksi ajomukavuuteen, kestävyyteen, märkäpitoon sekä vakauteen kovassa vauhdissa ja kaarreajossa.

Moottoripyörän renkaat talvella

Usein moottoripyörä lepäilee talven ajan pakkaselta suojassa startatakseen jälleen kevätauringon sulattaessa viimeisetkin lumenrippeet teiltä. Toisin kuin autoihin, moottoripyöriin ei siis yleensä tarvitse hankkia talvi- ja kesärenkaita erikseen. Sinänsä estettä talviajolle ei ole, muutoin kuin kelien puolesta, mutta tällöin joulu- tammi- ja helmikuun aikana moottoripyörissäkin on käytettävä talvikäyttöön soveltuvia, karkeakuvioisia renkaita.

Moottoripyörän renkaita koskevat varastoinnin suhteen samat ohjeet, kuin auton renkaitakin ja huomioimalla muutamia asioita voidaan hidastaa renkaan ikääntymistä. Renkaat tulisi mieluiten säilyttää pimeässä ja alle 25 asteen lämpötilassa. Iskuja ja vääntöä tulisi välttää. Renkaat kannattaa myös suojata kosteudelta, otsonilta, öljyltä ja rasvalta.

Kiinnitä huomiota myös moottoripyöräsi kuljettajaan

Vaikka onkin erittäin tärkeää, että moottoripyörä on kunnossa ja renkaat toimivat, pitää huomiota kiinnittää myös kuljettajaan, ihmiseen toiminnan takana. Moottoripyöräily on suhteellisen haastava laji ja kuljettajan on hallittava ajoneuvon tasapainoa eri tavalla kuin autoilijoiden. Moottoripyöräilijän pitää myös tarkkailla tien pintaa autoilijaa enemmän, sillä epätasaisuudet, esteet, irtohiekka ja esimerkiksi öljy voivat vaikuttaa rajusti ajoneuvon hallintaan. Jos edellisestä ajokerrasta on kulunut pitkä aika, ei ehkä ole huono ajatus virkistää muistia muutamalla ajotunnilla ennen kuin antaa moottoritien polttaa renkaiden alla.

Omien taitojen ja ajokokemuksen lisäksi moottoripyörän kuljettajan kannattaa panostaa myös toimiviin varusteisiin, sillä moottoripyöräilijän suojana ei ole turvakaaria tai törmäystyynyjä. Kunnolliset ajovarusteet suojaavat vahingon sattuessa moottoripyöräilijää toki ruhjeilta mutta normaalin ajon aikana myös tuulelta, sateelta, hyönteisiltä, tiestä kimpoavilta kiviltä sekä muulta, mitä tuuli voi tuoda tullessaan.

Uudet renkaat moottoripyörään? Tutustu Vianorin moottoripyörän renkaisiin!