Pakoputket

Sallittuihin päästöihin!

Pakoputki on saatava silloin, kun sitä tarvitaan ja yleensä auton alle valmiiksi asennettuna. Myyjämme auttavat sinua valitsemaan oikeat tuotteet ja asentajamme sovittavat ehjän putkiston autoosi nopeasti. Pakoputkiemme laadun takaavat maailman parhaat pakoputkistovalmistajat. Pakokaasut sisältävät mm. hiilimonoksidia eli häkää, joka on hajuton mutta myrkyllinen kaasu. Pakokaasut ovat myös erittäin kuumia poistuessaan sylintereistä ja siksi onkin erityisen tärkeää, että pakoputki on ehjä ja tiivis.

Auton pakokaasujärjestelmä

Auton pakokaasujärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: sen pitää johtaa kuumat pakokaasut moottorista ulkoilmaan vaarantamatta autossa matkustavia sekä toiseksi vaimennettava ääni, joka syntyy paineen alaisten kaasujen purkautuessa sylinteristä. Pakokaasut on saatava poistumaan auton sylinteristä mahdollisimman täydellisesti, jotta sylinteriin saataisiin mahdollisimman paljon uutta polttoaineseosta. Jos kaasut eivät poistu kunnolla ja sylinteriin jää palaneita kaasuja, moottorin teho heikkenee.

Pakoputki äänenvaimentimena

Palaessaan kaasuseos laajenee voimakkaasti ja pakoventtiilin avautuessa palaneet kaasut virtaavat paineella pakokanavaan. Kanavaan tuleva paineaalto taas aiheuttaa voimakkaan äänen. Paineaaltoja tulee moottorista pakokanavaan tuhansia kertoja minuutissa, ja tästä syntyvä ääni olisi sellaisenaan voimakkuudeltaan vahingollista ympäristölle ja matkustajille. Paineaalto etenee pakokanavassa aluksi äänen nopeutta nopeammin, mutta pakoputkistossa sen voimakkuus pienenee ja ääni heikkenee.

Pakoputkessa olevan äänenvaimentajan tehtävänä on vaimentaa pakokaasujen paineaaltoja ja siten käyntiääntä. Ajoneuvoasetuksessa ja laissa on määrätty suurimmat sallitut äänenvoimakkuudet autoille ja moottoripyörille. Kaasujen virtausnopeus saadaan äänenvaimentimessa pienenemään tilan laajenemisen ja toisaalta väliseinien avulla. Tilan laajenemisen ansiosta väliseinien aiheuttama virtausvastus ei ole häiritsevän suuri.

Kysy tarjousta pakoputkista lähimmästä Vianorista