Rengasammattilaiset

Tällä palstalla Vianorin asiantuntijat kertovat renkaisiin ja renkaiden käyttöön liittyvistä uutuuksista ja innovaatioista sekä jakavat kokemuksen synnyttämiä parhaita käytäntöjään alalta. Annamme äänen myös asiakkaillemme, jotka kertovat omia kokemuksiaan renkaiden käytöstä ja rengaspalveluista.

3 faktaa renkaiden pinnoittamisen ekologisuudesta

Renkaiden pinnoitus on paitsi kustannustehokasta, myös vähentää rengasjätettä ja säästää uusiutumattomia luonnonvaroja merkittävästi. Pinnoituksiin kuluu vähemmän öljyä ja kumia kuin uuden renkaan valmistamiseen, ja hiilidioksidipäästöjä syntyy jopa puolet vähemmän.

Renkaiden pinnoittamisen ekologisuus verrattuna uuden renkaan valmistamiseen

  1. 70 litraa vähemmän öljyä

Autonrengasliiton mukaan kuorma-auton renkaan pinnoittamiseen kuluu arviolta 70 litraa vähemmän öljyä kuin kokonaan uuden renkaan valmistamiseen.

  1. 40 kiloa vähemmän kumimateriaalia

Kumimateriaalia säästetään kuorma-auton renkaan pinnoituksella yli 40 kiloa.

 

  1. Jopa 55 prosenttia pienemmät hiilidioksidipäästöt

Rengas voidaan pinnoittaa useamman kerran. Ensimmäisen pinnoittamiskerran jälkeen hiilidioksidipäästöjä on syntynyt 40 prosenttia vähemmän, kuin jos pinnoittamisen sijaan olisi valmistettu kokonaan uusi rengas. Kahden pinnoittamiskerran jälkeen päästöt ovat jopa 55 prosenttia pienemmät kolmen renkaan valmistamiseen verrattuna.

Aikaisempia artikkeleita