Rengasammattilaiset

Tällä palstalla Vianorin asiantuntijat kertovat renkaisiin ja renkaiden käyttöön liittyvistä uutuuksista ja innovaatioista sekä jakavat kokemuksen synnyttämiä parhaita käytäntöjään alalta. Annamme äänen myös asiakkaillemme, jotka kertovat omia kokemuksiaan renkaiden käytöstä ja rengaspalveluista.

Ammattitaitoinen ja joustava rengashuolto avittaa liiketoimintaa

Team FinnKane Oy on Raumalla syksyllä 2010 perustettu merikonttien, IMO- ja ADR-säiliöpesujen parissa toimintansa aloittanut perheyritys. Team FinnKaNen omistajien Timo ja Merja Kallion mielestä liiketoiminnan tulee sujua kitkattomasti, ja toimiva ennakoiva rengashuolto on siinä yksi osatekijä.

Team FinnKanen liiketoiminta on vuosien varrella laajentunut ja käsittää nykyään myös toimintoja, joihin tarvitaan kalustoa. Yrityksellä on konttikuljetuksissa 11 kuorma-autoa ja 15 perävaunua. Näiden lisäksi kalustoon kuuluu myös vetomestari ja konttikurottaja, ja myös konttien käsittelyyn tarvitaan kalustoa. Lisäksi käytössä on pyöräkuormaajia, joilla urakoidaan muun muassa aurauksia ja hiekoituksia.

Vianorin Rauman palvelupisteen reittiautoa operoiva asentaja Petri Sinkkonen on hoitanut Team FinnKanen rengashuoltoa siitä saakka, kun yhtiö vaihtoi rengastoimittajansa Vianoriin. Timo Kallion mukaan reittiautokonsepti on erinomainen lisä kokonaispalveluun, sillä reittiauto poikkeaa säännöllisin väliajoin tuoden uusia renkaita ja vieden vanhat rungot mukanaan.

Ennakoiva rengashuolto tuo säästöä yrittäjälle

- Palvelun joustavuus on tärkeä asia. Aina ei kalustoa ehditä pysäyttämään viikolla, ja joskus tarvitaan renkaita kiireesti myös viikonloppuisin. Olen ollut erittäin tyytyväinen Vianorin joustavuuteen, sillä tarvittaessa rengastukset ovat järjestyneet myös lauantaisin, kertoo Kallio.                            

Vianor tekee kaikki vannetyöt tasapainotuksineen. Jokainen pyörä tasapainotetaan ennen asiakkaalle toimitusta, jotta yrityksen kalusto olisi aina erinomaisessa kunnossa. Alustan komponenttien kuluminen on vähäisempää, kun pyörät eivät aiheuta värinöitä esimerkiksi laakereihin ja niveliin. Renkaiden paikkoja vaihdellaan tarpeen mukaan eri akseleilla kulumisen tasoittamiseksi ja myös rengaspaineista huolehditaan. Tämä kaikki tuo säästöä pitkällä aikavälillä.

Säännöllisesti asiakkaan luona poikkeava reittiauton kuljettaja Sinkkonen pystyy konsultoimaan erilaisissa rengaskysymyksissä ammattitaitoisesti ja löytämään asiakkaan kulloiseenkin tarpeeseen sopivat tuoteratkaisumallit.

Vianor on myös hoitanut Team FinnKanen vanteiden maalaukset yhteistyökumppaninsa avulla. Lisäksi olemme urittaneet yrityksen renkaita. Tällöin esimerkiksi talvirenkailla on kyetty ajamaan jopa kolme talvea, kun olka-alueen poikkiuria on oikeaan aikaan avattu lisää, jolloin vetisen loskan poistuminen pääurista toimii paremmin. Näin on päästy kokonaan eroon niin sanotuista välikelinrenkaista. Team FinnKane ja Vianor ovat tehneet yhteistyössä myös erilaisia rengastestauksia.

Aikaisempia artikkeleita