Nokian Hakkapeliitta R2 SUV kitkarengas

Renkaan ominaisuudet

Aramid Guarantee

EU-rengasmerkinnät

Märkäpito: F
Ohiajomelu: 72dB
Polttoainetaloudellisuus: B
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 875kg (103)

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Kitkarenkaat

(66 arvostelua)
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV kitkarengas

Hae rekisteritunnuksellasi, automallilla tai rengaskoolla, niin näet sinulle sopivan renkaan hinnan.

Renkaan ominaisuudet

Aramid Guarantee

EU-rengasmerkinnät

Märkäpito: F
Ohiajomelu: 72dB
Polttoainetaloudellisuus: B
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 875kg (103)

Verraton talvipito ja tarkka ajotuntuma

Pohjoisten olojen nastattomassa Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -talvirenkaassa yhdistyvät verraton talvipito ja tarkka ajotuntuma. Yhdessä nämä ominaisuudet takaavat huolettoman ja vakaan ajokokemuksen. Uusi Hakkapeliitta R2 SUV on suunniteltu toimimaan moitteettomasti myös kovassa käytössä ja vaihtelevissa olosuhteissa.

Uudessa katumaastureihin säädetyssä talvirenkaassa on käytetty tuloksekkaasti hyväksi Nokian Hakkapeliitta R2 henkilöautonrenkaasta tuttuja teknisiä ratkaisuja. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV edustaa Nokian Renkaiden Hakkapeliitta-talvirengasperhettä parhaimmillaan ja on kuin kotonaan ankarissa pohjoisissa talvikeleissä.

Uusi Cryo Crystal -konsepti takaa optimaalisen pidon

Nokian Renkaiden kehittämä ainutlaatuinen Cryo Crystal Concept yhdistettynä erityisesti kitkarenkaita varten kehitettyyn kulutuspintasekoitukseen takaa sen, että Nokian Hakkapeliitta R2 SUV toimii moitteettomasti keliolosuhteista riippumatta.

Renkaan ainutlaatuiseen kumisekoitukseen on lisätty mikroskooppisen pieniä ja monisärmäisiä, kristallia muistuttavia kiteitä. Kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina, jotka tarttuvat alustaansa tuoden pitoa. Renkaan kuluessa esiin tulee jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä kiteitä, jotka tuovat kaivattua pitoreserviä. Tämä nastaton talvirengas kantaa suuret pyöräkuormansa niin lumisilla ja jäisillä teillä ja on luotettava myös vesikelillä ja paljailla teillä. 

Vakaata hallittavuutta kaikissa olosuhteissa

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarenkaan suunnittelussa on otettu huomioon SUV-autojen korkeus ja suorituskyky, jotka tekevät erityisesti auton tasapainoisesti hallinnasta ja pito-ominaisuuksista erityisen tärkeitä.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:in olkapääalueet ovat suorat ja voimakkaasti porrastetut, minkä ansiosta renkaan sivuttaispito etenkin kaarreajossa on erinomainen. Tämän nastattoman talvirenkaan pintakuvio on suunniteltu siten, että erityisesti liukkaalla kelillä ja paksussakin lumessa eteneminen on varmaa ja vakaata. Tämän takaavat muun muassa entistä tiheämpi ja teräväsärmäisempi zig zag -lamellointi.

Hakkapeliitta R2 SUV puhdistuu loistavasti lumesta ja sohjosta voimakasuraisen pintansa ja olka-alueensa avoimien palavälien ansiosta. Vaarallista vesi- ja sohjoliirtoa ehkäisevät myös renkaan kiillotetut sivu-urat, joiden ansiosta kasaantunut sohjo ohjautuu aktiivisesti pois.

Vakaa ja tasainen tuntuma tiehen

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV rengas tarjoaa luotettavaa lumi- ja jääpitoa tiukkoihinkin kiihdytys- ja jarrutustilanteisiin. Renkaan keskialueen kuviopalojen sivupintaan on muotoiltu hammastus, joka lisää erityisesti lumipitoa. Porrasmaiset pitokynnet puolestaan on sijoitettu kuviopalojen välisiin uriin ja ne tehostavat pitoa sekä lumelle että jäällä. Lisäksi renkaan keskipinnalle sekä olkapääalueelle on lisätty turvallisuutta parantavat lamellinherättäjät.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -renkaasta löytyvät myös patentoidut pumppulamellit, jotka varmistavat tasaisen kosketuksen tiehen poistamalla vettä sen pinnasta.

Tasaista ja tyylikästä matkantekoa

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV on erinomainen valinta SUV-autonsa tehosta nauttivalle kuljettajalle, joka arvostaa myös ympäristöystävällisyyttä ja taloudellisuutta.

Tasaisen menon kovemmissakin nopeuksissa takaavat uudistetun pintamallin yhtenäinen keskiripa sekä sen sivulle laajenevat kuviopalat. Vankka keskiripa antaa renkaalle tasaisemman kulumismuodon, mikä lisää turvallisuutta kun renkaalle kertyy enemmän ikää.

Tämä kitkarengas on varautunut myös epätasaisuuksiin teiden pinnoilla ja erityisesti niistä syntyviin iskuihin ja värinään, jotka vaimennetaan jo renkaan sivupinnassa ennen kuin ne ehtivät renkaasta vanteeseen.

Ympäristöystävällisen Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:n vierintävastus on jopa tavallisia kesärenkaita matalampi. Alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjen syntymistä. Uskomattoman alhainen vierintävastus on saatu aikaan uudenlaisen kulutuspintaseoksen ja kevyesti rullaavan pintamallin avulla.

Kulumisvaroittimet lisäävät turvallisuutta

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarenkaan pinnasta löytyy Nokian Renkaiden tutut kulutuspinnan varoittimet. Uransyvyysmittari DSI (Driving Safety Indicator) kertoo selkeästi numeroin, montako millimetriä kulutuspintaa on jäljellä. Lumikidetunnus säilyy näkyvissä neljän millimetrin urasyvyyteen asti. Kun lumikide on kokonaan kulunut, on aika hankkia uudet talvirenkaat.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV on monipuolinen myös kokovalikoimaltaan ja sen 47 kokoa kattavat niin pienemmät kuin suuremmatkin katumaasturit. Tuotteen vannekoko vaihtelee 15 tuumasta aina 21 tuumaan.

  • Loistava pito talvisilla teillä
  • Vakaa ja tasainen ajettavuus
  • Täsmällinen ajotuntuma olosuhteista riippumatta

Testivoittaja

R2 SUV pokkasi jaetun ykkössijan Tuulilasin (13/2017) testissä. Ajo-ominaisuudet olivat tasapainoiset jäällä, ja R2 SUV olikin nopein ja luotettavin rengas jääajossa. Tulokset olivat loistavat myös jarrutustesteissä sekä märällä että kuivalla pinnalla.

Ajomukavuus on taattu
Annei987 - 7.4.2018
Tuntuma tiehen on hyvä ja pehmeä. Vaikka ajaa tien ajourassa on rengas hiljainen.
Kitkakumi
Merenkulkija - 8.3.2018
Ilma pysyy renkaan sisäpuolella. Hyvä niin. Ilma ei karkaa renkaan ulkopuolelle.
Hyvä talvipito
Kitkankatkan - 23.2.2018
Reilut 1 kk RAV4:ssa alla. Toimii erittäin hyvin. Toki liukkaimmilla keleillä pito ei ole aivan uuden nastarenkaan luokkaa mutta vähänkin kuluneet nastarenkaat hakkaa. Mukava ja äänetön sekä suuntavakaa sulallakin. Loistovalinta on ollut pks:n keleissä ja muuallakin pärjää hyvin.
Hyvin toimii
Jaansa - 23.1.2018
Pitävät ja hiljaiset renkaat. Tällä kokemuksella suosittelen.
Järkevä talvirengas
bitumi - 15.1.2018
Ostin syksyllä uuteen autoon R 2 -renkaat, kuten edellisessäkin autossani oli. Mukavan pehmeät, äänettömät ja taloudelliset. Mitään luisumisia ei ole vuosien varrella sattunut. Nastarenkaat tarpeettomat etelä-Suomessa aiheuttaen vain miljoonien lisäkustannuksia päällysteiden uusimisessa.
Taattua Nokia laatua
Mike68 - 26.12.2017
Marraskuun lopussa ostin ja olen ollut muuten tyytyväinen mutta rengasäänet moottoritie nopeuksissa hiukan kovat
Erinomainen kitkarengas
Kitkaukko - 22.11.2017
Olleet alla noin kuukauden. Erittäin hiljainen ja hyvän pidon sekä ohjaustuntuman omaava rengas. Pidon ja luiston raja on erittäin hyvin havaittava, joka helpottaa hallintaa. Ongelma on vain tuo Euromastar joka ei tahdo saada rengaspaketteja tasapainoon.
Paras rengas tähän asti!
Roju - 20.11.2017
Hiljaiset ja mukavat renkaat. Pito on ollut nyt uutena hyvä muutenkin käyttäytyminen ongelmatonta.
Paras talvirenkas ikinä
Geppu - 17.11.2017
Olen ajanut 4 viikkoa ja hyvin toimii. Kitkat oli hyvä valinta. Tuskin ostan enää nastarenkaita.
Meri-Lappilainen
Ellipsi - 27.10.2017
Nyt menossa 3. talvi näillä renkailla eikä ole moitittavaa, paitsi se että uriin tosiaan jää lunta jos ajaa esim tiellä jossa on 15-20 senttiä lunta. Siittä yksi tähti pois. Erittäin hiljaiset mihin tahansa renkaisiin verrattuna, nastarenkaiden meluun ei kannata edes verrata, ja iso vierintävastuskaan ei ole poltto-ainetta kuluttamassa. Renkaat pitää myös märällä asfaltilla. En ikinä vaihda nastarenkaisiin.

Arvioni tuotteesta Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Kokonaisarvosana*