Kitkarengas

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Aramid Guarantee
Katso kaikki koot

Arvioni tuotteesta Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Kokonaisarvosana*
Arvion otsikko*
Arvio* (Pituus vähintään 50 merkkiä)
Käyttäjänimi*
Sähköpostiosoite*
Haluan vastaanottaa viestejä tuotteista ja tarjouksista*
Kyllä
Ei
Suosittelisitko tätä tuotetta ystävälle?
Kyllä
Ei
Hyväksyn käyttöehdot

Arviosi on vastaanotettu ja se odottaa ylläpidon hyväksyntää.

 

  • Loistava pito talvisilla teillä
  • Vakaa ja tasainen ajettavuus
  • Täsmällinen ajotuntuma olosuhteista riippumatta

Pohjoisten olojen nastattomassa Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -talvirenkaassa yhdistyvät verraton talvipito ja tarkka ajotuntuma. Yhdessä nämä ominaisuudet takaavat huolettoman ja vakaan ajokokemuksen. Uusi Hakkapeliitta R2 SUV on suunniteltu toimimaan moitteettomasti myös kovassa käytössä ja vaihtelevissa olosuhteissa.

Uudessa katumaastureihin säädetyssä talvirenkaassa on käytetty tuloksekkaasti hyväksi Nokian Hakkapeliitta R2 henkilöautonrenkaasta tuttuja teknisiä ratkaisuja. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV edustaa Nokian Renkaiden Hakkapeliitta-talvirengasperhettä parhaimmillaan ja on kuin kotonaan ankarissa pohjoisissa talvikeleissä.

Uusi Cryo Crystal -konsepti takaa optimaalisen pidon

Nokian Renkaiden kehittämä ainutlaatuinen Cryo Crystal Concept yhdistettynä erityisesti kitkarenkaita varten kehitettyyn kulutuspintasekoitukseen takaa sen, että Nokian Hakkapeliitta R2 SUV toimii moitteettomasti keliolosuhteista riippumatta.

Renkaan ainutlaatuiseen kumisekoitukseen on lisätty mikroskooppisen pieniä ja monisärmäisiä, kristallia muistuttavia kiteitä. Kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina, jotka tarttuvat alustaansa tuoden pitoa. Renkaan kuluessa esiin tulee jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä kiteitä, jotka tuovat kaivattua pitoreserviä. Tämä nastaton talvirengas kantaa suuret pyöräkuormansa niin lumisilla ja jäisillä teillä ja on luotettava myös vesikelillä ja paljailla teillä. 

Vakaata hallittavuutta kaikissa olosuhteissa

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarenkaan suunnittelussa on otettu huomioon SUV-autojen korkeus ja suorituskyky, jotka tekevät erityisesti auton tasapainoisesti hallinnasta ja pito-ominaisuuksista erityisen tärkeitä.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:in olkapääalueet ovat suorat ja voimakkaasti porrastetut, minkä ansiosta renkaan sivuttaispito etenkin kaarreajossa on erinomainen. Tämän nastattoman talvirenkaan pintakuvio on suunniteltu siten, että erityisesti liukkaalla kelillä ja paksussakin lumessa eteneminen on varmaa ja vakaata. Tämän takaavat muun muassa entistä tiheämpi ja teräväsärmäisempi zig zag -lamellointi.

Hakkapeliitta R2 SUV puhdistuu loistavasti lumesta ja sohjosta voimakasuraisen pintansa ja olka-alueensa avoimien palavälien ansiosta. Vaarallista vesi- ja sohjoliirtoa ehkäisevät myös renkaan kiillotetut sivu-urat, joiden ansiosta kasaantunut sohjo ohjautuu aktiivisesti pois.

Vakaa ja tasainen tuntuma tiehen

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV rengas tarjoaa luotettavaa lumi- ja jääpitoa tiukkoihinkin kiihdytys- ja jarrutustilanteisiin. Renkaan keskialueen kuviopalojen sivupintaan on muotoiltu hammastus, joka lisää erityisesti lumipitoa. Porrasmaiset pitokynnet puolestaan on sijoitettu kuviopalojen välisiin uriin ja ne tehostavat pitoa sekä lumelle että jäällä. Lisäksi renkaan keskipinnalle sekä olkapääalueelle on lisätty turvallisuutta parantavat lamellinherättäjät.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -renkaasta löytyvät myös patentoidut pumppulamellit, jotka varmistavat tasaisen kosketuksen tiehen poistamalla vettä sen pinnasta.

Tasaista ja tyylikästä matkantekoa

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV on erinomainen valinta SUV-autonsa tehosta nauttivalle kuljettajalle, joka arvostaa myös ympäristöystävällisyyttä ja taloudellisuutta.

Tasaisen menon kovemmissakin nopeuksissa takaavat uudistetun pintamallin yhtenäinen keskiripa sekä sen sivulle laajenevat kuviopalat. Vankka keskiripa antaa renkaalle tasaisemman kulumismuodon, mikä lisää turvallisuutta kun renkaalle kertyy enemmän ikää.

Tämä kitkarengas on varautunut myös epätasaisuuksiin teiden pinnoilla ja erityisesti niistä syntyviin iskuihin ja värinään, jotka vaimennetaan jo renkaan sivupinnassa ennen kuin ne ehtivät renkaasta vanteeseen.

Ympäristöystävällisen Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:n vierintävastus on jopa tavallisia kesärenkaita matalampi. Alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjen syntymistä. Uskomattoman alhainen vierintävastus on saatu aikaan uudenlaisen kulutuspintaseoksen ja kevyesti rullaavan pintamallin avulla.

Kulumisvaroittimet lisäävät turvallisuutta

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarenkaan pinnasta löytyy Nokian Renkaiden tutut kulutuspinnan varoittimet. Uransyvyysmittari DSI (Driving Safety Indicator) kertoo selkeästi numeroin, montako millimetriä kulutuspintaa on jäljellä. Lumikidetunnus säilyy näkyvissä neljän millimetrin urasyvyyteen asti. Kun lumikide on kokonaan kulunut, on aika hankkia uudet talvirenkaat.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV on monipuolinen myös kokovalikoimaltaan ja sen 47 kokoa kattavat niin pienemmät kuin suuremmatkin katumaasturit. Tuotteen vannekoko vaihtelee 15 tuumasta aina 21 tuumaan.

Testivoittaja

R2 SUV pokkasi jaetun ykkössijan Tuulilasin (13/2017) testissä. Ajo-ominaisuudet olivat tasapainoiset jäällä, ja R2 SUV olikin nopein ja luotettavin rengas jääajossa. Tulokset olivat loistavat myös jarrutustesteissä sekä märällä että kuivalla pinnalla.

19.09.2014

Hyvä hankinta talvirenkaaksi

tei06

Tosi hiljainen, pito erinomainen lumella sekä jääpintaisella asvaltilla ihan hyvä. Renkaan kuluminen näyttäisi yhden talven jälkeen olevan vähäistä ajomäärä 15500 km.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

04.04.2013

Aivan mahtavat

JaniPP

loistavat joka suhtaassa niin märällä liukkaalla ja kuivalla! Ajelen monissa paikoissa

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

19.09.2014

ei oo ikuna ollu näin hyviä renkaita mulla

arto67

Todella hiljaiset, hyvät ajaa ja kitkarenkaaksi mahtava pito

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

21.11.2016

Luotettava rengas

R2SUV

Hyvä veto- ja sivuttaispito, hiljainen ja kestävä. SUV toimii tavallisen henkilöauton alla loistavasti jäykemmät rungon ansiosta.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

13.12.2016

Hyvät renkaat

Stickan49

Hyvin toimivat renkaat , äsken juuri sain kokea kun jouduin äkkijarrutukseen tekemään kun oikealta tuli auto eteen, en olisi uskonut että on näin hyvät talvirenkaat, oli lähellä ..... Tällä kertaa renkaat todella pelasi autoni ja itseni. Suosittelen kyllä näitä muille,

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

20.09.2014

Uskomattoman hyvä pito

Mattia

Ei uskoisi kitkaksi,pito parantunut selvästi edelliseen malliin verrattuna.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

10.09.2015

Tasapaino-ongelmia

ves2008se

Renkaat tasapainotettu jo kolme kertaa Vianorin palvelupisteessä, joka kerta asia vähän parantunut, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että renkaat eivät ole pyöreät, renkaista kuuluva ääni on tietysti kova, mutta pitkällä matkalla ääneen alkaa kypsyä, tavainen "vov-vov-vov-vov..." ja kyydissä olevat tavarat liikkuvat ylä alasuunnassa. Auton nivelet eivät taida kestää näitä renkaita. Uudet renkaat tilalle.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

29.11.2014

Toimii Subaru Foresterissa

HevosetHommiin

Selkeä käytös, tunnen tarkasti miten pito käyttäytyy - tulee hyvin luottavainen olo. Näillä pärjää kelissä kuin kelissä. Myös näissä pääkaupunkiseuden vetisissä keleissä ovat mukavat ja hiljaiset (ise asiassa paremmat kuin kesärenkaat). Siksi tykkään laittaa kitkarenkaat jo hyvissä ajoin lokakuussa alle ja ottaa huhtikuussa pois - niin ei lumikeli yllätä.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

18.12.2014

Todella hyvä kitkarengas

Henttu

Ensimmäiset liukkaat kelit takanapäin uusilla kitkoilla. Ensivaikutelmana erittäin hyvä pito ja erityisesti plussaa hiljaisuudesta. Alla jo toiset kitkat ja nämä huomattavasti paremmat kuin edelliset Nokian kitkarenkaat, kehitystä on tapahtunut! Ei enää koskaan nastarenkaita.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

06.12.2016

Pähkinärouherenkaat

1617

Ostin edelliseen autoon ko. kitkat ja olin niihin niin tyytyväinen, että vaihdettuani autoa, vaihdoin auton mukana tulleet kitkat saman tien Nokialaisiin.

Oliko tämä arvio hyödyllinen?

Lataa lisää
Näytä kaikki
15"
16"
17"
18"
19"
20"
21"
17"
Renkaan koko: 225/60R17 103R XL valmistettu 2013
Hinta kpl: 132,75 €
Hinta asennettuna:
629,00 €
4 kpl asennettuna alkaen/kk: 20 €
» Tilaa myös asennus
B
F
72

Ominaisuudet ja mitat

Kantavuus: 875 kg

Nopeus: 170 km/h

Koko: 17 "

Profiilisuhde: 60

Leveys: 225 mm

Renkaan koko: 225/60R17 99R Flat Run valmistettu 2014
Hinta kpl: 132,75 €
Hinta asennettuna:
629,00 €
4 kpl asennettuna alkaen/kk: 20 €
» Tilaa myös asennus
F
F
72

Ominaisuudet ja mitat

Kantavuus: 775 kg

Nopeus: 170 km/h

Koko: 17 "

Profiilisuhde: 60

Leveys: 225 mm