Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C2
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 73dB
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 975kg (107)

Nokian Hakkapeliitta CR3

Kitkarenkaat

(32 arvostelua)

Hae rekisteritunnuksellasi, automallilla tai rengaskoolla, niin näet sinulle sopivan renkaan hinnan.

Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C2
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 73dB
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 975kg (107)

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Ajomukavuutta vaativaan ammattikäyttöön

Nokian Renkaiden jämäkkä tehorullaaja matkaa luotettavasti polttoainetta säästäen niin kaupunkien luistavilla risteysalueilla kuin auraamattomilla maaseutureiteillä. Erittäin alhaisen vierintävastuksen rinnalla on kehitetty myös ammattiautoilijoiden korkealle arvostamia turvallisuutta lisääviä käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Uusi nastaton pakettiautonrengas hyödyntää mallikelpoisesti isonveljen oikeudella Nokian Hakkapeliitta R2 –henkilöautonrenkaasta tuttua jääpidon maksimoivaa Nokian Cryo Crystal -konseptia.

Nokian Cryo Crystal -konsepti maksimoi talvipidon

Vaivattomasti pohjoisen vaativissa keleissä viihtyvän Nokian Hakkapeliitta CR3:n turvallisuusominaisuudet nostettiin huippuunsa uuden sukupolven kumisekoituksen, räätälöidyn pintamallin sekä optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla.

Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen. Mikroskooppisen pienet kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitosärmää kumin joukkoon. Tarkka ajotuntuma ja erinomainen pito säilyvät esimerkillisinä myös renkaan kuluessa. Ajokilometrien kertyessä kumiseokseen tasaisesti jaotellut ympäristöystävälliset kiteet tulevat esiin tuomaan tarpeellista pitoreserviä.

Nokian Hakkapeliitta CR3 -kitkarenkaan olkapään kuviopaloissa on tuttuja taskumaisia lamelleja, jotka poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan. Patentoidut pumppulamellit tehostavat erityisesti märkä- ja jääpitoa.

Uusi räätälöity kumisekoitus kasvattaa pitoa ja kulumiskestoa

Kitkarengaskuljettajien kaipaamaa jääpitoa kohentava Cryo Crystal -konsepti muodostaa täydellisen kokonaisuuden hyvin kulutusta kestävän talvisekoituksen kanssa. Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön sovitettu uusi kulutuspintasekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua. Kumisekoituksella saavutetaan jämerään Hakkapeliitta CR3:een poikkeuksellisen hyvä jää-, lumi- ja märkäpito sekä erinomainen kulumiskesto vaihtelevissa lämpötiloissa.

Kuviopalojen lamellit toimivat aktiivisesti pitotason ja lämpötilan vaihteluista piittaamatta. Kumisekoituksessa on käytetty runsaasti luonnonkumia ja myös rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta.

Vakaata ja kestävää menoa

Parasta mahdollista pitoa ja Hakkapeliittamaista tasapainoista ajokäytöstä tuetaan suurella joukolla jo koeteltuja toimivia ratkaisuja. Aggressiivista direktionaalista eli pyörimissuunnaltaan määrättyä pintamallia kattaa aikaisempaa tiheämpi lamelliverkosto. Yksittäiset leveämmät lamellit tuovat kaivattua pitopintaa, varsinkin kun kitkataso on alimmillaan märällä jäällä.

Uudistuneen pintamallin yhtenäinen keskiripa ja sidottu keskialue edistävät ajovakautta. Kehitystyö varmistaa myös tasaisemman kulumismuodon, joka tuo lisäturvaa renkaan ikääntyessä. 

Pintakuvion tarkkaan harkittu ja testattu palageometria tuntuu erinomaisena ohjautuvuutena myös uraisilla teillä. Täsmällinen ohjaustuntuma auttaa kuljettajaa havaitsemaan kitkatason muutokset ja reagoimaan ajoissa.

Taloudellisen Nokian Hakkapeliitta CR3:n esimerkillisen vakaa ja hiljainen ajokäytös perustuu pintamallin lisäksi vankkaan rakenteeseen. Äärimmäisen vahva, uusi kaksinkertainen teräsvyörakenne kestää kovassakin käytössä ja kantaa raskaat pyöräkuormat luotettavasti.

Lisäturvaa ja käyttömukavuutta

Kulutuspinnan varoittimet tuovat käyttömukavuutta ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu. Kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian talvirenkaiden vakiovarusteisiin. Lumikidetunnus (Winter Safety Indicator, WSI) viestii niin ikään renkaan talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti.

Sivupinnan infoalueelta löytyvät paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Turvallisuutta edistää uusi lisäalue, johon voi merkitä kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Maksuton Hakka-turva auttaa tien päällä
Mikäli tapaturmainen rengasrikko yllättää kesken matkan, on Nokian Renkaiden maksuton Hakka-turva apunasi. Jos uusi rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi ensimmäisen vuoden kuluessa ostopäivästä, Hakka-turvasta saat maksutta uuden renkaan. Hakka-turva sisältää myös ympäri vuorokauden toimivan ilmaisen tiepalvelun, jolloin apu on aina puhelinsoiton päässä.  Lue lisää >>

 

12kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa 
Vianor-rahoituksella saat 12kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

 

EU-rengasmerkinnät: T429091

Parhaat kitkat mitkä olen omistanut
Sepi76 - 26.1.2022
Hyvä pito lumella ja jäällä, käyttäytyy johdonmukaisesti mutta kuivalla lämpimällä säällä epävakaan tuntuiset.
Huippu kitkarengas
Kitkamies - 26.12.2021
Arvioini perustuu yli kymmenen vuotta vanhan sekä täysin uuden kitkarenkaan eroon. Pääasiassa tiet ovat olleet jäistä asfalttia. Liikkeestä kun lähdin, tuntui kuin kesällä kesäpyörällä ajaisi. Huima oli ero. Etuvetoiseen pakettiautoon, kuormaa välillä ~400 kg + kuljettaja.
Suuntavakaa hiljainen retkeilyautoon sopiva kesät talvet
Hannu sakari - 14.12.2020
Ei enää Continentaaleja annan ne auton vaihdossa neljännet Nokian kitkat ,ei sepelireikiä .
Ekat kitkarenkaat ostettu mökkeilyautoon, josko joskus vielä talvella eurooppaan pääsisi...
CaraTour2020 - 23.11.2020
Renkaat olleet alla vasta 2000km verran, mutta hiljaisemmat ja jopa 0,7litraa/100km vähemmän kuluttavat ovat nämä, kuin auton alkuperäiset tehdasasennetut kesägummit. Lumellahan nuo kitkat pitävät hyvin, mutta varsinkin musta jää on kitkoille "myrkkyä", oletan. Pitänee hieman muuttaa ajotyyliä, jos on kovinkin liukasta ;o)
Ympärivuotinen rengas retkeilyautoon
Karavaanari - 14.11.2020
Kokemusta ei ole vielä kun syksystä lähtien. Kuulostaa paljon hiljaisemmilta kuin edelliset eri valmistajan kitkarenkaat. Kesäkeli ja liukkaat vasta edessä. Odotukset korkealla.
Hyvä ostos
Carthago Malibu 640 - 11.11.2020
Hankin nämä kolme vuotta sitten retkeilyautoon talvirenkaiksi koska käymme joka talvi myös Keski-Euroopassa, missä ei voi käyttää nastarenkaita. Aiemmin oli autoissa kolme rengaskertaa, kesä, kitka- ja nastarenkaat (koko 225/75-16), joiden säilytys onnistui omakotitalossa mutta ei enää kerrostalossa. Nyt ainoana autona jokapäiväisessä käytössä, Pirkanmaalla ei ole ollut sellaisia talvikelejä etteikö autolla olisi töihin päässyt päivittäin ongelmitta, autolla myös reissattu talvisin ympäri Suomea pohjoista myöten vapaa-aikana. CR3 renkaat ovat osoittautuneet pitäviksi kaikilla keleillä, mukaviksi ajaa niin lumella, jäällä kuin kuivalla ja märällä asfaltilla. Myös kestävyys on ok, kolmen talven ja viime kesänkin ( ajoa noin 80 000 km) jälkeen pintaa oli 3-4 mm (etu) (kulumisen hiutalekuvio hävisi) ja 5-6 mm (taka) ja ostin uuden parin etuakselille. Renkaalla on myös hyvä kantavuus (120/121) mikä tekee siitä tukevan ajaa (auton omapaino on 3 t ja yleensä reissussa painaa 3,5 t ja ylikin). Jatkossa aion ajaa CR3:lla ympärivuotisesti pl. kesämatkat Keski-Eurooppaan jossa voi olla tiedossa kovia helteitä ja jotka eivät enää ole pohjoisten kitkojen oikea käyttöympäristö. Silloin vaihdan alle matkan ajaksi kesärenkaat!
Loistava talvirengas
Romike - 18.11.2019
Neljä talvea kokemusta ja voin suositella. Toimii erinomaisesti Keski-Suomen talvessa.
Hyvä jokakelin rengas
sohjomies - 12.11.2019
Käytössä muuten miellyttävät, jos vai eivät tärisisi niin kovin, vai liekö asennusliikkeen huono tasapainotus tai renkaat ovat kantilliset
Erinomainen ajaa ja hiljainen, 4x4 auto ei muita tarvitse talvella.
ttarv58 - 3.11.2019
Ajoiin viime talvena 40thkm Suomessa ja Ruotsissa ei moitteen sanaa.
Huippu pito ja yleisesti jämäkkä rengas
Tinpe - 2.6.2019
Todella hyvin pitävät, ja mukavan tuntuiset renkaat.

Arvioni tuotteesta Nokian Hakkapeliitta CR3

Kokonaisarvosana*