Nokian Hakkapeliitta CR3 kitkarengas

Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva

EU-rengasmerkinnät

Märkäpito: E
Ohiajomelu: 73dB
Polttoainetaloudellisuus: C
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 690kg (95)

Nokian Hakkapeliitta CR3

Kitkarenkaat

(19 arvostelua)
Nokian Hakkapeliitta CR3 kitkarengas

Hae rekisteritunnuksellasi, automallilla tai rengaskoolla, niin näet sinulle sopivan renkaan hinnan.

Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva

EU-rengasmerkinnät

Märkäpito: E
Ohiajomelu: 73dB
Polttoainetaloudellisuus: C
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 690kg (95)

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Ajomukavuutta vaativaan ammattikäyttöön

Nokian Renkaiden jämäkkä tehorullaaja matkaa luotettavasti polttoainetta säästäen niin kaupunkien luistavilla risteysalueilla kuin auraamattomilla maaseutureiteillä. Erittäin alhaisen vierintävastuksen rinnalla on kehitetty myös ammattiautoilijoiden korkealle arvostamia turvallisuutta lisääviä käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Uusi nastaton pakettiautonrengas hyödyntää mallikelpoisesti isonveljen oikeudella Nokian Hakkapeliitta R2 –henkilöautonrenkaasta tuttua jääpidon maksimoivaa Nokian Cryo Crystal -konseptia.

Nokian Cryo Crystal -konsepti maksimoi talvipidon

Vaivattomasti pohjoisen vaativissa keleissä viihtyvän Nokian Hakkapeliitta CR3:n turvallisuusominaisuudet nostettiin huippuunsa uuden sukupolven kumisekoituksen, räätälöidyn pintamallin sekä optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla.

Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen. Mikroskooppisen pienet kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitosärmää kumin joukkoon. Tarkka ajotuntuma ja erinomainen pito säilyvät esimerkillisinä myös renkaan kuluessa. Ajokilometrien kertyessä kumiseokseen tasaisesti jaotellut ympäristöystävälliset kiteet tulevat esiin tuomaan tarpeellista pitoreserviä.

Nokian Hakkapeliitta CR3 -kitkarenkaan olkapään kuviopaloissa on tuttuja taskumaisia lamelleja, jotka poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan. Patentoidut pumppulamellit tehostavat erityisesti märkä- ja jääpitoa.

Uusi räätälöity kumisekoitus kasvattaa pitoa ja kulumiskestoa

Kitkarengaskuljettajien kaipaamaa jääpitoa kohentava Cryo Crystal -konsepti muodostaa täydellisen kokonaisuuden hyvin kulutusta kestävän talvisekoituksen kanssa. Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön sovitettu uusi kulutuspintasekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua. Kumisekoituksella saavutetaan jämerään Hakkapeliitta CR3:een poikkeuksellisen hyvä jää-, lumi- ja märkäpito sekä erinomainen kulumiskesto vaihtelevissa lämpötiloissa.

Kuviopalojen lamellit toimivat aktiivisesti pitotason ja lämpötilan vaihteluista piittaamatta. Kumisekoituksessa on käytetty runsaasti luonnonkumia ja myös rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta.

Vakaata ja kestävää menoa

Parasta mahdollista pitoa ja Hakkapeliittamaista tasapainoista ajokäytöstä tuetaan suurella joukolla jo koeteltuja toimivia ratkaisuja. Aggressiivista direktionaalista eli pyörimissuunnaltaan määrättyä pintamallia kattaa aikaisempaa tiheämpi lamelliverkosto. Yksittäiset leveämmät lamellit tuovat kaivattua pitopintaa, varsinkin kun kitkataso on alimmillaan märällä jäällä.

Uudistuneen pintamallin yhtenäinen keskiripa ja sidottu keskialue edistävät ajovakautta. Kehitystyö varmistaa myös tasaisemman kulumismuodon, joka tuo lisäturvaa renkaan ikääntyessä. 

Pintakuvion tarkkaan harkittu ja testattu palageometria tuntuu erinomaisena ohjautuvuutena myös uraisilla teillä. Täsmällinen ohjaustuntuma auttaa kuljettajaa havaitsemaan kitkatason muutokset ja reagoimaan ajoissa.

Taloudellisen Nokian Hakkapeliitta CR3:n esimerkillisen vakaa ja hiljainen ajokäytös perustuu pintamallin lisäksi vankkaan rakenteeseen. Äärimmäisen vahva, uusi kaksinkertainen teräsvyörakenne kestää kovassakin käytössä ja kantaa raskaat pyöräkuormat luotettavasti.

Lisäturvaa ja käyttömukavuutta

Kulutuspinnan varoittimet tuovat käyttömukavuutta ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu. Kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian talvirenkaiden vakiovarusteisiin. Lumikidetunnus (Winter Safety Indicator, WSI) viestii niin ikään renkaan talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti.

Sivupinnan infoalueelta löytyvät paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Turvallisuutta edistää uusi lisäalue, johon voi merkitä kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Loistava talvirengas
Romike - 18.11.2019
Neljä talvea kokemusta ja voin suositella. Toimii erinomaisesti Keski-Suomen talvessa.
Hyvä jokakelin rengas
sohjomies - 12.11.2019
Käytössä muuten miellyttävät, jos vai eivät tärisisi niin kovin, vai liekö asennusliikkeen huono tasapainotus tai renkaat ovat kantilliset
Erinomainen ajaa ja hiljainen, 4x4 auto ei muita tarvitse talvella.
ttarv58 - 3.11.2019
Ajoiin viime talvena 40thkm Suomessa ja Ruotsissa ei moitteen sanaa.
Huippu pito ja yleisesti jämäkkä rengas
Tinpe - 2.6.2019
Todella hyvin pitävät, ja mukavan tuntuiset renkaat.
Todella hyvät renkaat
Veturimies - 11.12.2018
Olleet auton alla noin kaksi kuukautta ja ominaisuudet vastaavat kyllä täydellisesti annettuja tietoja.Pito erinomainen ja aika äänettömät. Hyvä ostos suosittelen
Sopii erittäin hyvin 4x4 pakettiautoon
Ttarv - 27.11.2018
Olen ajanut näillä renkailla Pohjois-Ruotsissa 15000 km puolentoista kuukauden aikana lumella ja vesijäällä,olen erittäin tyytyväinen.
Hiljaiset
Eskp - 22.11.2018
Hyvät renkaat hiljaiset ei rengasmelua todella tyytyväinen!!
ihan pätevät kumit
Mike357 - 13.1.2018
Selvä ero 8 vuotta vanhoihin hakkapelittoihin. Hiljaisemmat ja pitävämmät
Keskiverto kitkarengas
Rintteri - 22.12.2017
Reilun kuukauden olen ajellut monenlaisissa keleissä. Pito ok, mutta äänekkäät ("ujeltavat"), varsinkin hitaammalla nopeudella.
Hiljainen ja pitävä
Velari - 1.12.2016
Enpä olisi uskonut, että talvirengas voi olla samalla sekä hyvin pitävä, että hiljainen. Hakka on. Ja pitoa löytyy haastavallakin kelillä.

Arvioni tuotteesta Nokian Hakkapeliitta CR3

Kokonaisarvosana*