Rekisteröidy
010 401 401
Puhelun hinta 0,0835€/puh + 0,1669€/min (alv. 24%).

Vianorin uusi palvelukonsepti – kenties maailman mukavin rengasmittaus

Vianor lanseeraa uuden renkaiden kulutuspinnan urasyvyyden automaattisen mittauspalvelun yhdessä Q-Parkin  kanssa. Palvelukonseptia testataan toistaiseksi Tapiolan Parkin uudessa pysäköintihallissa (P2) lauantaista 19.3.2016 alkaen.

Palvelu on lisämaksuton ja vaivaton tapa mitata renkaiden kulutuspinnan urasyvyys. Palvelu on avoin kaikille autoilijoille.

Mittaustekniikka perustuu laitevalmistaja Hunterin lanseeraamaan uuteen yliajettavaan mittauslaitteeseen jonka patentoitu mittaustekniikka mahdollistaa jokaisen renkaan kulutuspinnan urasyvyyden mittaamisen muutamassa sekunnissa.

Kuinka palvelu toimii?

  1. Aja mittalaitteen yli ohjeiden mukaisesti Tapiolan Parkissa.
  2. Odota mittaustulos
  3. Turvallista matkaa!

Vianorin henkilökunta pyrkii käymään jokaisen asiakkaan kanssa mittaustulokset läpi välittömästi mittauksen jälkeen. 

Renkaat ovat turvavaruste

Kaikki ohjaus-, jarrutus- ja kiihdytysvoimat ajoneuvon ja tienpinnan välillä välittyvät renkaan kautta. Renkaat ovat autosi aktiivisin turvavaruste – vain neljä kämmenen kokoista alaa pitää autosi tiellä ja sinut autosi hallitsijana.

Renkaan turvallisuusrooli korostuu erityisesti vaativissa ja nopeasti muuttuvissa olosuhteissa: jäällä ja lumella, märällä tienpinnalla, yllättävissä tilanteissa. Pohjoiset, vaihtelevat olot vaativat renkailta paljon. Renkaan tulee säilyttää otteensa tiestä kurjimmallakin kelillä. Talviliikenteessä tienpinnan kitkataso vaihtelee märän jään kitkakertoimesta 0,1 kuivan asvaltin lähes yhden tasoon. Absoluuttisen pidon lisäksi oikea pitkittäis- ja poikittaispidon suhde takaa hyvän ennakoivuuden ja ohjaustuntuman sankassa lumipyryssä tai vetisessä sohjossa.

Riittävä kulutuspinta on elintärkeää renkaan toimivuudelle

Riittävä kulutuspinta ja oikeat rengaspaineet ovat renkaan toimivuuden kannalta elintärkeitä asioita. Kun rengas kuluu, sen märkäpito- ja vesiliirto-ominaisuudet heikkenevät ja onnettomuusriski kasvaa. Vajaapaineisilla renkailla auton hallinta ääritilanteissa vaikeutuu, ohjauksen puoltaminen lisääntyy ja rengas saattaa rikkoutua

Renkaiden kulutuspinnan pääurien vähimmäissyvyys on kesärenkailla 1,6 mm ja talvirenkailla 3,0 mm. Kesärenkaan suorituskyky sadekelillä heikkenee merkittävästi renkaan kulumisen myötä. Kesärenkaiden kuluneisuus on riskirajalla, kun huonoimman renkaan urasyvyys on alle 1,6 mm. Talvirenkaissa kuluneilla renkailla tarkoitetaan useimmiten urasyvyydeltään vielä laillisia 3–5 mm renkaita.

Ajonopeus vaikuttaa ratkaisevasti vesi- tai loskaliirron syntyyn, mutta myös renkaat, niiden malli, leveys ja kuluneisuus, vaikuttavat. Siksi suositeltava urasyvyys onkin kesärenkaalla vähintään 4 mm ja talvirenkaalla vähintään 6 mm. Vesiliirron välttämiseksi huonokuntoisilla renkailla pitäisi ajaa lähes 30 km/h hitaammin kuin hyvillä renkailla. Kuluneet renkaat pidentävät merkittävästi myös jarrutusmatkoja.

Palvelukonseptin testauksen aikana Vianor tallentaa autosi rekisterinumeron ja mittaustulokset. Näitä tietoja käytetään ainoastaan Vianorin tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla tilastolliseen analysointiin. Halutessasi voit pyytää tietojesi poistoa rekisteristä täältä sähköpostitse osoitteeseen ekauppa(a)vianor.com.

Lisätietoa:

Q-Park:
www.q-park.fi

Tapiola Park, kartta:
http://www.q-park.fi/Portals/11/Tapiola%20Park%20kartta2.pdf

Laitevalmistaja Hunter:
www.hunter.com
www.hunter.com/inspection/quick-tread

Lisätietoa auton renkaiden urasyvyyksistä:
www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/autoilijat/auton-renkaat

Rengasvinkkejä ja -faktoja:
www.vianor.fi/rengastietoa/rengasvinkit
www.vianor.fi/rengastietoa/rengasfaktoja