Huippuluokan vihreää talvirengasteknologiaa sähköautoihin: Nokian Renkaat kehitti vierintävastukseltaan maailman ensimmäisen A-luokan talvirenkaan

12.12.2014

Maailman pohjoisin talvirengasvalmistaja tuo tammikuussa 2015 markkinoille polttoainetehokkuudessa EU-rengasmerkinnän kärkeen eli A-luokkaan sijoittuvan talvituotteen. Uusi pohjoismainen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 on suunnattu erityisesti BMW:n i3-sähköautoihin. Uutuusmallin rengaskoko on155/70R19 84Q. Tulevaisuuden rengasteknologiaa edustava, Nokian Hakkapeliitta -perheen moderni tulokas mahdollistaa turvallisen, suorituskykyisen ja taloudellisen etenemisen lumella ja jäällä, pohjoisen vaativissa talvikeleissä.

- Olemme ylpeitä voidessamme tuoda enemmän talvipitoa, enemmän huolettomuutta ja erityisesti enemmän toimintasädettä yhä kasvavalle joukolle modernien sähköautojen kuljettajia. Turvallisen ja vihreämmän liikkumisen mahdollistaminen on myös oman kehitystyömme johtava periaate, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Ahvenlammi kertoo.

Uutuusmallin EU-rengasmerkinnän mukainen vierintävastus on A-luokassa, mitä yksikään talvirengas ei ole aikaisemmin saavuttanut. Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirenkaiden avulla sähköautoilija voi nauttia jopa 30 prosenttia alhaisemmasta renkaiden vierintävastuksesta verrattuna markkinoilla oleviin muihin talvirenkaisiin. Kilpailijatuotteiden vierintävastus edustaa C- ja E-luokkaa.

Energiatehokkuutta ja talviturvallisuutta – uusi Nokian Intelligent eSilica

Kevyet ja aerodynamiikaltaan huippuunsa viritetyt sähköautot eivät päästä rengaskehittäjiä helpolla. Uutuusmallissa moninkertaisen testivoittajan Nokian Hakkapeliitta R2:n kaikki rakennekomponentit optimoitiin sähköautokäyttöön.

- Tinkimättömän testiohjelman läpikäynyt uusi teknologiakonseptimme tekee rengasrungosta lujan ja jäykän, mikä yhdessä lukuisten uusien materiaalikomponenttien kanssa minimoi renkaan lämmönkehityksen ja sisäisen muodonmuutostyön. Tämä mahdollistaa maailmanennätysluokkaan kuuluvan erittäin alhaisen vierintävastuksen. Samaa teknologiaa tulemme käyttämään tulevaisuudessa myös muissa talvituotteissamme, Nokian Renkaiden sähköautoihin suunnattujen erikoistuotteiden kehitys- ja testaustyötä johtava Ahvenlammi valaisee.

Vierintävastus tarkoittaa renkaan tiekosketuksen vaatimaa energiaa, muodonmuutostyötä, jonka vähentäminen vaatii renkaan rakenteen, pintamallin ja kumisekoitusten monimutkaisen palapelin täydellistä hallitsemista. Monelle voi olla yllätys, että laadukkaiden talvirenkaiden vierintävastus on jopa kesärenkaita parempi. Energiansäästö vierintävastuksesta lisää auton toimintasädettä. Sähkö- ja hybridiautokäyttöön täsmätyn Nokian Hakkapeliitta R2:n ennenkokemattoman energiatehokkuuden ja turvallisuuden maksimointi edellytti myös täysin uudentyyppisten kumiseosten kehittämistä.

Uuden sukupolven funktionaalisen Nokian Intelligent eSilica -kulutuspintaseoksen molekyyliketjut muodostavat silicapartikkelien kanssa vahvan, mutta joustavan yhdistelmän. Laajalla lämpötila-alueella esimerkillisesti toimiva kumisekoitus kasvattaa talvipitoa ja pienentää vierintävastusta entisestään. Symmetrisen pintamallin lamellit eli uritukset toimivat aktiivisesti pitotason ja lämpötilan vaihteluista piittaamatta. Sekoituksella saadaan poikkeuksellisen hyvää jää-, lumi- ja märkäpitoa sekä erinomaista kulumiskestoa. Kumisekoituksessa käytetty rypsiöljy antaa Hakkapeliitta-uutuuteen kestävyyttä parantavaa repimislujuutta sekä lisää jää- ja lumipitoa.

Testivoittaja Nokian Hakkapeliitta R2:n tuttu aggressiivinen, nuolimainen pintamalli sekä ajettavuutta parantavat turvallisuuskeksinnöt kuten Cryo Crystal -konseptin pitopartikkelit sekä pumppulamellit varmistavat tasapainoisen ajotuntuman ja kiitettävän talvipidon myös märällä jäällä.

Tiivistä yhteistyötä autonvalmistajien kanssa

Nokian Renkaat tunnetaan laadukkaista, turvallisista ja ympäristöystävällisistä tuotteistaan, jotka räätälöidään huolellisesti eri markkinoille ja erilaisiin vaativiin käyttökohteisiin. Yli puolet tuotekehityspanoksista käytetään tuotteiden testaamiseen.

- Teemme tiivistä yhteistyötä johtavien autonvalmistajien kanssa voidaksemme tarjota pohjoisen talvessa matkaaville autoilijoille alan moderneimmat ja laadukkaimmat tuotteet myös sähkö- ja hybridiautoihin. Onnistumisestamme kertoo myös loistava testimenestys. Tämän talven vertailutesteissä talvirenkaamme ovat saavuttaneet jo yli 40 testivoittoa, mikä on sekin ennätys alallaan, Nokian Renkaiden Business Manager Petri Niemi sanoo.

Kasvava talvirengasvalikoima myös sähkö- ja hybridiautoihin

BMW:n i3 -sähköautoihin soveltuva uusi Nokian Hakkapeliitta R2 on kuluttajien saatavilla tammikuussa 2015 Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla Pohjoismaissa ja Venäjällä sekä alueilla missä todellinen talvi tunnetaan. BMW:n uuteen i8-hybridiautoon kehitetty nastaton Nokian Hakkapeliitta R2 (koko 215/45R20 95R XL), tulee markkinoille helmi-maaliskuussa 2015.

Maailman ensimmäisen talvirenkaan kehittäjän Nokian Hakkapeliitta -talvirengasperhe kattaa myös mm. nastalliset Nokian Hakkapeliitta 8 ja nastattomat Nokian Hakkapeliitta R2 -tuotteet Tesla S -sähköautoihin. Esimerkiksi Norjassa lähes kaikki kuluttajat ovat valinneet sähköautojensa talvirenkaiksi Nokian Hakkapeliitat varmistaakseen parhaan mahdollisen pidon ja ajomukavuuden kaikissa talvikeleissä.

Pääinnovaatiot:

Nokian Intelligent eSilica. Kasvanut toimintamatka, erinomainen talvipito. Laajalla lämpötila-alueella esimerkillisesti toimiva kumisekoitus maksimoi alhaisen vierintävastuksen ja talvipidon. Kulutuspintaseoksen molekyyliketjut muodostavat silikapartikkelien kanssa vahvan, mutta joustavan yhdistelmän. Symmetrisen pintamallin lamellit eli uritukset toimivat aktiivisesti pitotason ja lämpötilan vaihteluista piittaamatta. Sekoituksella saadaan poikkeuksellisen hyvää jää- lumi- ja märkäpitoa sekä erinomaista kulumiskestoa. Kumisekoituksessa käytetty rypsiöljy antaa kestävyyttä parantavaa repimislujuutta sekä lisää jää- ja lumipitoa.

Nokian Cryo Crystal Concept. Ensiluokkaista talvipitoa, tarkempi ajotuntuma. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen.

Pumppulamellit. Enemmän märkäpitoa. Renkaan olkapään kuviopalojen taskumaiset lamellit poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan. Patentoitujen pumppulamellien kasvanut tilavuus ja zigzag-lamellien suuri määrä tehostavat entisestään märkä- ja jääpitoa.

Pitokynnet. Enemmän jää- ja lumipitoa. Kuviopalojen välistä löytyvät pitokynnet parantavat lumi- ja jääpitoa varsinkin jarrutus- ja kiihdytystilanteissa.

Lamellinherättäjät. Parempi jää- ja lumipito. Renkaan kulutuspinnan reunalla olevat lamellinherättäjät tehostavat lamellien toimintaa kaikkein liukkaimmilla keleillä. Leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan.

Sohjokynnet. Estää sohjoliirtoa. Sohjoliirron ehkäisyyn suunniteltiin kriittiselle olkapääalueelle teräviä kolmioita muistuttavat sohjopatjan rikkojat. Sohjokynsien avulla olkapääalueilla saadaan pidettyä ihanteellinen pito paksussakin sohjossa ja estettyä sohjon kerääntyminen kuviopalojen väliin.

Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 – Northern green safety

 

  • Äärimmäisen alhainen vierintävastus maksimoi toimintasäteen
  • Ensiluokkaisen turvallinen jäällä ja lumella
  • Mukava ja hiljainen ajotuntuma pohjoisen karkeilla teillä
  • Uutuusmallin koko: 155/70R19 84Q

Nokian Hakkapeliitta R2 –uutuusmalli sähkö- ja hybridiautoihin

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaeR2

Videot:

Vierintävastukseltaan maailman ensimmäinen A-luokan talvirengas
http://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö esittelee: Automaailman energiapihein talvirengasmalli
http://youtu.be/hlluSTKTSm8


Uutiset

Syyskuu, 2018

Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelun tulokset kertovat karun totuuden: Jopa 13 prosenttia autoilijoista uhmaa syksyn sateita vaarallisilla kesärenkailla

Nokian Renkaat jälleen Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin – nousi myös DJSI Europe -indeksiin

Vesi tiellä viestii vaarasta: Vältä vesiliirto – toimi näin ratissa ja ennen autoon astumista

Korotettu kantavuusindeksi Gitin volyymikuljetuksiin tarkoitetuissa renkaissa

Menikö hermot? Kiivas ajotapa polttaa kumia ja bensaa

 


Elokuu, 2018

Nokian Renkaat esittelee uuden rengasperheen tie- ja maastokäyttöön

Äärimmäistä pitoa perävaunuille – Nokian Hakkapeliitta Truck T viimeistelee Nokian Renkaiden talvirengastuoteperheen

 


Heinäkuu, 2018

Sähköautoilija, näin saat renkaistasi enemmän irti

 


Kesäkuu, 2018

”Varo moottorikelkkaa mökkitiellä!” – Vältä kesäloman yllättävät liikennevahingot

Unohda ura – vinkit mukavampaan kesäautoiluun

 


Toukokuu, 2018

Nokian Renkaat aloittaa teknologiakeskuksen rakentamisen Espanjassa

Renkaiden kunnon tarkistaminen automatisoituu ja helpottuu sadoille tuhansille suomalaisille: Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelu laajenee Suomessa

Giti Tire virallinen rengaspartneri FIA-sertifioidussa F3 Asian Championshipissä

 


Huhtikuu, 2018

”Vaimon autoon halvat renkaat ja nyppimällä nastat pois talvirenkaasta” – Mistä kannattaa säästää kesärengaskaupoilla ja mistä ei

Enemmän turvallisuutta ja mielenrauhaa – Renkaiden kuntoa tarkkailemalla maksimoit renkaiden käyttöiän

Laaturenkailla turvallisuutta ja ajomukavuutta: Parhaat vinkit kesän rengasvalintaan

Oletko valmis kesärengaskauteen? – Kokosimme muistilistan renkaanvaihtajan avuksi

 


Maaliskuu, 2018

Täysin uudistunut Nokian Hakka -kesärengasvalikoima on modernimpi ja kattavampi kuin koskaan

Nokian Armor Gard 2 -rengas vastaa urbaanien kaivuutyöympäristöjen haasteisiin

Giti Tire toimittaa ensiasennusrenkaat Seat Aronaan

Nokian Renkaat 120 vuotta – Talvirenkaiden kehittäjästä maailmanluokan liiketoiminnaksi

Uusi Nokian Hakka Black 2 palkintopallilla Tekniikan Maailman kesärengasvertailussa

Nokian Renkaiden uudistunut brändi tukee yhtiön kasvustrategiaa

Pitoa, kiitos! Näitä kahta asiaa suomalaiset arvostavat talvirenkaissaan

 


Helmikuu, 2018

Giti Tire toimittaa ensiasennusrenkaat uuteen VW Poloon Euroopassa

Nokian Renkaat valittu jälleen vastuullisimpien yritysten joukkoon

 


Tammikuu, 2018

Hallittua pitoa, mukavampaa menoa: Nokian Hakkapeliitta R3 ja Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – mielenrauhaa pohjoisen talveen

Lisää kestävyyttä: Nokian Renkaat laajentaa Aramid-teknologian käyttöä myös paketti- ja matkailuautojen renkaisiin

Nokian Renkaat tuo markkinoille talvirengasvalikoimansa uudet huipputuotteet

 


Joulukuu, 2017

Nokian Raskaat Renkaat nostaa tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia, investoi 70 miljoonaa euroa Nokialle

Nokian Renkaat syventää yhteistyötä autonvalmistajien kanssa Keski-Euroopassa

 


Marraskuu, 2017

Traktoreita hyödyntävä maatalous ja urakointi nopean muutoksen edessä: Nokian Concept Tyre -konseptirengas vie uudelle aikakaudelle

Nokian Raskaat Renkaat Agritechnica 2017 -messuilla: Kestävyyttä, johon voit luottaa – korkea laatu kohtaa tulevaisuuden innovaatiot

Giti Tire teki OE-sopimuksen Renault Groupin kanssa

 


Lokakuu, 2017

Vianor ja Kal Tiren Mining Tire Group yhdistävät vahvuutensa

Nokian Renkaat yhteistyökumppaniksi Suomen ensimmäiseen IRONMAN-triathlontapahtumaan

Giti Tire tuo markkinoille uuden rengaskoon kasvavaan volyymikuljetusten segmenttiin

Laaturengas kannattaa valita turvallisuussyistä myös kakkosautoon

Nokian Hakkapeliitta 9 -talvirenkaalle Popular Science -lehden Best of What’s New -palkinto

Nastat vai kitkat? Ensiliukkailla kumpi tahansa on kesärengasta parempi

Nokian Hakkapeliitat testivoittoihin

Näin toimit rengasrikon iskiessä – hyvä painehuolto korostuu talven lähestyessä

Nokian Renkaat jatkaa suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuiden nimisponsorina

Giti Tires teki ensimmäisen OE-sopimuksen Euroopassa Volkswagen Groupin kanssa

 


Syyskuu, 2017

Uusi Nokian Hakkapeliitta 9 SUV ykköseksi Tuulilasin talvirengasvertailussa

Matkailuauton talvikäyttö kasvaa – Painava lasti vaatii alleen kunnon talvirenkaat

Nokian Hakka-kesärengasperhe täydentyy - uusi Nokian Hakka Blue 2 SUV on jämerä sadekelin valtias

Nokian Hakka Black 2 ja Nokian Hakka Black 2 SUV – nautinnollista menoa pohjoisen kesäteille

 


Elokuu, 2017

Giti Tire tuo pohjoismaiden markkinoille uudet nastarenkaat: GT Radial IcePro3 ja IcePro SUV3
Giti Tire tuo markkinoille kaksi uutta nastarengasta GT Radial IcePro3 ja IcePro SUV3 vaihteleviin ja vaativiin pohjoisen talvikeleihin. Edeltäjiinsä verrattuna uudet renkaat antavat vieläkin paremman pidon jäällä ja lumella, lyhyemmän jarrutusmatkan ja paremman sivuttaispidon.

 


Toukokuu, 2017

Laaturengas lisää turvallisuutta, luotettavuutta ja luo pitkän tähtäimen säästöä
Uusia renkaita hankittaessa moni miettii, valitako halpamalli vai satsatako kalliimpaan premium-renkaaseen? Pitkällä tähtäimellä premium on halvempi ja turvallisempi valinta.

Nokian Hakka Blue 2 ykkössijalla myös Tuulilasin kesärengasvertailussa
Kesän 2017 uutuusrengas Nokian Hakka Blue 2 nappasi voiton Tuulilasin (3/2017) kesärengasvertailussa. Rengas sai erityisesti kiitosta märkäpito-ominaisuuksistaan, ja sen todetaan toimivan vakaasti myös kuivalla tienpinnalla. Voitto ei ollut renkaan ensimmäinen, vaan se pokkasi jo aiemmin Tekniikan Maailman rengasvertailun ykkössijan.

Nokian Renkaiden moderni kesärengasvalikoima tarjoaa kestävyyttä, mukavuutta ja turvaa
Aurinko paistaa, lumi sulaa ja asfaltti kuivuu: mikäpä olisi varmempi merkki kesänrenkaiden vaihdon lähestymisestä. Nokian Renkaiden kattavasta kesärengasvalikoimasta löytyy premium-luokan tuotteet kaikkiin autoilijan tarpeisiin, olipa menopelinä sitten kompakti kaupunkiauto, vankka neliveto tai luontoa säästävä hybridi.

 


Maaliskuu, 2017

Nokian Hakka Blue 2 -uutuusrengas kurvasi voittoon Tekniikan Maailman kesärengastestissä
Pohjoismaiseen arvaamattomaan kesään suunnitellun Nokian Hakka -kesärengasperheen kuopus uusi Nokian Hakka Blue 2 oli paras kesärengas Tekniikan Maailman (5/2017) tuoreessa vertailutestissä. Renkaan siivitti testivoittoon erityisesti sen pito-ominaisuudet niin märällä kuin kuivallakin tiellä sekä testin hiljaisin ajoääni.

 


Helmikuu, 2017

Vianor ja Bridgestone solmivat jakelusopimuksen yksinoikeudella kolmeen Pohjoismaahan
Kaksi rengasalan huippuosaajaa, rengas- ja autonhuoltoketju Vianor sekä maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone, solmivat yhteistyösopimuksen.

 


Marraskuu, 2016

Nokian Renkaiden uusi, nopea ja vaivaton autonrenkaiden SnapSkan-skannauspalvelu edistää tulevaisuudessa miljoonien ihmisten liikenneturvallisuutta
Nokian Renkaiden yhdessä Vianorin kanssa toteuttama uusi SnapSkan-teknologia kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on aika vaihtaa renkaat.

 


Lokakuu, 2016

Nokian Renkaat ja Vianor maailmanennätysvauhdissa: Uusi maailmanennätys auton kahdella renkaalla ajossa on huima 186, 27 km/h
Uusi maailmanennätysnopeus saavutettiin, kun Vianorin ammattitaitoinen varikkotiimi, Nokian Renkaiden tuotekehitys  ja tunnettu stunt-kuljettaja Vesa Kivimäki yhdistivät osaamisensa.

 


Syyskuu, 2016

Liiketoimintaosto: Uusi Vianor avataan Kankaanpäässä
Satakunta saa uuden Vianorin, kun Kankaanpäässä toimiva TH-Kumi Oy myy toimipisteensä liiketoiminnan Vianor Oy:lle

 


Heinäkuu, 2016

Maltti on valttia vesiliirron yllättäessä
Tiedätkö miten toimia, jos autosi joutuu vesiliirtoon?

 


Kesäkuu, 2016

Huollettu auto ja kunnossa olevat renkaat varmistavat nautinnollisen nelipyöräloman
Autoloma antaa vapauden valita suunta ja tahti itse. Ennen tien päälle lähtemistä kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa muutama asia.

Oikea ajotapa ja huolto tuplaavat kesärenkaidesi kilometrit
Väärä ajotapa voi jopa puolittaa renkaan ajotuloksen. Lue vinkit oikeaan ajotapaan!

 


Huhtikuu, 2016

Kesärengasrumba lähestyy: Laadukkaat kesärenkaat säästävät rahaa ja varmistavat turvallisen matkanteon
Kevään rengasrumba on jälleen pyörähtämässä käyntiin. Autoilijan kannattaa jo hyvissä ajoin tarkistaa kesärenkaidensa kunto.

 


Maaliskuu, 2016

Liiketoimintaosto: Vianor hankki Kalajoelta palan rengasalan historiaa
Vianor Oy hankki Kalajoelta uuden toimipaikan, jonka historia ulottuu vuoteen 1945.

 


Helmikuu, 2016

Liukastellaanko Suomen teillä pian heikoilla ja väärillä renkailla?
Liikenneturvallisuus uhkaa huonontua entisestään, sillä ajoneuvokantamme talvirenkaiden jääpito heikkenee ja talvirengaspakkoon on suunniteltu lievennyksiä.

Vianor vahvistaa toimintaansa Kymenlaaksossa: Haminaan ja Kotkaan uusia myyntipisteitä
Vianor avaa kolme uutta myyntipistettä Haminan ja Kotkan alueelle huhtikuussa 2016.

 


Tammikuu, 2016

Pidoltaan heikot talvirenkaat yleistyvät: Jääpitomerkintä helpottaisi kuluttajien talvirengasvalintaa ja parantaisi liikenneturvallisuutta
Kasvava verkkokauppa ja autojen maahantuonti ovat lisänneet Keski-Euroopan olosuhteisiin suunniteltujen talvirenkaiden käyttöä Suomessa. Autoilijalla ei oikeastaan ole mitään keinoja erotella toisistaan erilaisia talvirenkaita

 


Joulukuu, 2015

Tarkista nämä ennen joululiikenteeseen lähtöä
Suomalaiset suuntaavat auton nokan joulun viettoon. Mutta ovatko auto ja kuski asianmukaisessa kunnossa?

 


Marraskuu, 2015

Tutkimus: Suurin osa suomalaisista mielestään taitavia talvikuskeja – yllättävätkö kelit tänäkin vuonna?
Suomalaiset ovat mielestään hyviä ja jopa erinomaisia kuskeja. Usko omiin ajokykyihin kasvoi tulotason mukaan, ja myös sukupuolten välillä oli eroja.

Verkkokauppa houkuttelee ostamisen helppoudella, mutta netistä tilatut renkaat voivat tulla kalliiksi
Talvirenkaiden tilaaminen verkkokaupasta houkuttelee helppoudellaan, mutta yllätyksiä voi tulla, ja ne voivat käydä kalliiksi. Vähänkin epävarman kannattaa suosia rengasliikettä.

 


Lokakuu, 2015

Vianorin ja Hammerfallin kampanjatempaukselle Effie
Katso täältä Vianorin kampanjatempauksesta taltioitu kansainvälinen viraalihitti, joka palkittiin torstaina pronssisella Effiellä.

Talvirenkaita hankkimassa? Näin hyödynnät talvirengastestien tuloksia!
Autolehtien rengastestit antavat puolueetonta tietoa renkaiden eri ominaisuuksien vertailuun. Poimi rengasasiantuntijan vinkit, miten tulkita testituloksia.

Talvirenkaiden aika! Uudet vai vanhat?
Tarkista nämä asiat ennen renkaiden vaihtoa!

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille tuplavoitto Tekniikan Maailman vertailussa, Nokian Hakkapeliitta 8 paras myös Tuulilasin testissä
Maailman vaativimpien talvikelien taitajat olivat vertailutestin parhaat omissa luokissaan. Eri puolilla maailmaa julkaistavissa autolehtien testeissä sekä Nokian Hakkapeliitta 8 että Nokian Hakkapeliitta R2 ovat kumpikin olleet tähän mennessä korkeimmalla korokkeella yli 20 kertaa.

Oletko ostamassa talvirenkaita? Huomioi tämä!
Vianorin asiantuntijat kertovat mitä tulee ottaa huomioon hankittaessa uusia talvirenkaita.

 


Syyskuu, 2015

Pohjoisen teille uusi AA-luokiteltu kesärengas: Nokian Hakka Green 2 rullaa kevyesti ja kestävästi
Pohjoiseen räätälöidyn Nokian Hakka -kesärengasperheen huolettomasti rullaava esikoinen uudistui täysin. Keväällä 2016 rengasliikkeisiin porhaltava uusi Nokian Hakka Green 2 etenee tasapainoisesti sadekelillä, minimoi polttoaineenkulutuksen ja lisää nautinnollisia ajokilometrejä.

Pohjoisen teille uusi AA-luokiteltu kesärengas: Nokian Hakka Green 2 rullaa kevyesti ja kestävästi
Pohjoiseen räätälöidyn Nokian Hakka -kesärengasperheen huolettomasti rullaava esikoinen uudistui täysin. Keväällä 2016 rengasliikkeisiin porhaltava uusi Nokian Hakka Green 2 etenee tasapainoisesti sadekelillä, minimoi polttoaineenkulutuksen ja lisää nautinnollisia ajokilometrejä.

Kuluneilla kesärenkailla ojanpohja kutsuu – Näin voitat vesiliirron!
Suomen uraisille teille kertyy sateilla vaarallisesti vettä. Kolmannes Pohjoismaiseen kesärengastutkimukseen vastanneista ei kuitenkaan tiedosta vesiliirtovaaraa. Lue tästä miten toimia auton joutuessa vesiliirtoon ja miten vesiliirtoon joutumista voi välttää.

 


Heinäkuu, 2015

Suomalaiskuskit luottavat omiin ajotaitoihinsa – muiden kaahailu pelottaa
Kesän valoisissa illoissa ja lämpimällä säällä autoilun luulisi olevan pelkkää iloa ja nautintoa. Nokian Renkaiden teettämän Pohjoismaisen kesärengaskyselyn tulokset kuitenkin yllättävät - vai yllättävätkö?

 


Kesäkuu, 2015

Säästä euroja, älä tingi turvallisuudesta – ilma renkaissa ei maksa mitään!
Oikein säädetyillä ilmanpaineilla voi säästää polttoainekustannuksissa, mutta oikea rengaspaine on myös tärkeä turvallisuustekijä, jopa halpa henkivakuutus.

 


Huhtikuu, 2015

Kesäkumit alle – huomioi tämä rengaskaupoilla
Lue Vianorin asiantuntijoiden vinkit uusien kesärenkaiden ostoon sekä vanhojen kunnon tarkastamiseen.

 


Maaliskuu, 2015

Hevifanit pääsivät suosikkinsa keikalle kesken renkaiden vaihdon - Vianorin ja Hammerfallin viraalilla jo yli puoli miljoonaa katselukertaa
Vianor järjesti asiakkailleen unohtumattoman palvelukokemuksen. Katso videolta mitä tapahtui!

Aja näin – säästät polttoainetta ja renkaita
Tiesitkö, että voit säästää satasia viilaamalla ajotyyliäsi ja menopelisi kohtelua?

Nokian Hakka -kesärengasvalikoima kattavampi kuin koskaan ennen
Nokian Renkaiden vaihteleviin kesäkeleihin kehitetty Nokian Hakka -kesärengasvalikoima on nyt kattavampi kuin koskaan aikaisemmin. Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan kesävalikoima on kasvanut peräti 30 prosenttia viime kesästä.

 


Helmikuu, 2015

Tarkista renkaasi ennen talvilomalle lähtöä
Kesäkumeihin on vielä matkaa, mutta talvirenkaitakaan ei kannata jättää oman onnensa nojaan. Nyt on keskitalven rengashuollon aika.

 


Joulukuu, 2014

Huippuluokan vihreää talvirengasteknologiaa sähköautoihin: Nokian Renkaat kehitti vierintävastukseltaan maailman ensimmäisen A-luokan talvirenkaan
Nokian Renkaat kehitti sähköautoilijoille automaailman energiapiheimmän talvirengasmallin. Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 on nastaton talvirengas, joka on suunnattu BMW:n ainutlaatuiseen i3-sähköautoon.

 


Lokakuu, 2014

Taustalla tieteellinen tutkimus - Vianor Autotesti kertoo, millainen auto olet
Vianor on kehittänyt persoonallisuustyyppeihin perustuvan autotestin yhdessä professori Vesa Routamaan kanssa. Testihenkilön ominaisuuksia verrataan eri automerkkien ja -mallien fyysisiin ominaisuuksiin, autovalmistajien autoihin liittyviin luonnehdintoihin ja autoja koskeviin yleisiin käsityksiin. Lopuksi testi kertoo, millainen auto ja kuljettaja testattava on.

 


Huhtikuu, 2012

Harley Davidson päivät Mäntsälän Vianorissa 14.4.-15.4.2012!