Pohjoisen teille uusi AA-luokiteltu kesärengas: Nokian Hakka Green 2 rullaa kevyesti ja kestävästi

22.09.2015

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan tekninen oivallus, Nokian Tyres Coanda -teknologia, ohjaa ja kiihdyttää veden poistumista renkaan ja tien välistä. Keksintö torjuu tehokkaasti autoilijoiden pelkäämää vaarallista vesiliirtoa. Samaa ilmiötä on jo aikaisemmin sovellettu menestyksekkäästi mm. lentokoneen siivissä ja F1-autoissa. Karkeille Pohjolan teille kehitetty Nokian Hakka Green Hybrid -kumisekoitus yhdessä optimoitujen rakenne- ja pintamalliratkaisujen kanssa varmistaa oivallisen kulumiskestävyyden kevään ensihetkistä syksyn viileämpiin keleihin. Uuden Hakka Greenin 2:n kulumiskestävyys on jopa 15 prosenttia parempi edeltäjäänsä verrattuna.

Mukavaa ja vaivatonta liikkumista huokuvan Nokian Hakka Green 2:n kattava 13-16-tuuman kokovalikoima soveltuu erityisen hyvin pienempiin ja keskikokoisiin perheautoihin. Nopeusluokka on pääosin T eli 190 km/h ja H eli 210 km/h. Laajasta valikoimasta löytyy yhteensä 5 märkäpidoltaan ja vierintävastukseltaan EU-rengasmerkinnän parhaaseen A-luokkaan rankattuja rengaskokoja kuten markkinoiden suosituin koko 205/55 R16.

Lehtitestien kärkitiloja hallitsevan Hakka-kesärengasperheen uutuustuotteen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä. Kokovalikoima on kokonaisuudessaan autoilijoiden saatavilla kevään 2016 aikana.

Kestävää turvaa – uusi Nokian Hakka Green Hybrid -kumisekoitus

Pohjoisen vaihtelevan kesän täydellisesti hallitsevan Nokian Hakka Green 2:n luotettavien turvallisuusominaisuuksien, parantuneen kulumiskestävyyden ja vihreän luonteen sielu on kulutuspinnan Nokian Hakka Green Hybrid -kumisekoitus. Kulutuspintasekoituksen silica-partikkelit muodostavat tiheän verkoston, joka mukautuu olosuhteiden mukaan märkäpitoa ja ajomukavuutta kasvattaen. Kumiseokseen lisätty mänty- ja rypsiöljy tehostaa kepeää menoa alentamalla vierintävastusta. Metsäkone- ja kaivosrenkaissa käytetty pienipartikkelinen noki viimeistelee lujan ja kestävän, kameleonttimaisen kumiseoksen.

- Vuosien ajan kehittämämme ja tutkimamme materiaali- ja rakenneratkaisut mahdollistivat Hakka-kesärenkaamme DNA:n kokonaisvaltaisen uudistamisen, mikä todella tuntuu pohjoismaisen autoilijan arjessa. Enemmän turvallisuutta märälle tielle, vakaampi ajotuntuma myös ääritilanteissa ja kestävyyttä kovaankin käyttöön, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Ahvenlammi sanoo.

Lähes viiden vuoden kehitystyön ja monipuolisen Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa tapahtuneen kenttätestauksen ansiosta Nokian Hakka Green 2:n turvallisuus- ja käsittelyominaisuudet ovat kiitettävät. EU-rengasmerkinnän mukainen märkäpito- ja polttoainetehokkuusluokitus on alan ehdotonta huippua eli A- tai B-luokassa. Märällä tiellä uusi Nokian Hakka Green 2 pysähtyy 80 km/h vauhdista jopa yli 18 metriä eli noin neljä autonmittaa ennen turvallisuusominaisuuksiltaan heikkoja kesärenkaita. (A-F-luokkien ero). Vihreää liikkumista ja äärimmäisen pientä polttoaineenkulutusta arvostavalle vaivattomasti etenevä Nokian Hakka Green 2 tarjoaa jopa 0,6l/100 km säästön (A-G-luokka).

Vankka rakenne tuo lisäkilometrejä

Nokian Hakka -uutuuden vankka teräsvyörakenne koostuu yksittäisistä, messingillä päällystetyistä teräslangoista. Yksittäinen lanka koostuu kahdesta filamentista, jotka on kiedottu yhteen. Yksittäisen filamentin halkaisija on vain 0,25 mm, mutta vetolujuus mahdollistaa jopa henkilöauton hinaamisen. Teräslangan vahvuus on kasvanut yli 15 prosenttia edeltäjään eli testivoittaja Nokian Hakka Greeniin verrattuna.

Aikaisempaa joustavamman, mutta samalla vahvemman teräsvyörakenteen vaikutukset yhdessä Nokian Hakka Green Hybrid -kumisekoituksen ja modernin epäsymmetrisen pintamallin kanssa ovat moninaiset. Varma ajokäytös tekee kaistanvaihdoista helppoja ja hallittuja. Kepeämpi, ympäristöystävällisempi rullaus tuntuu vaatimattomana polttoainelaskuna. Parantunut piston- ja viillonkestävyys tuo lisäkilometrejä. Pohjoismaissa tehtyjen taksitestien mukaan Hakka Green 2:n kulumiskestävyys on jopa 15 prosenttia parempi aikaisempaan sukupolveen verrattuna.

Vältä vesiliirto – Sirppiurat ja Coanda -teknologia

Pohjoismaisessa kesärengastutkimuksessa (Nokian Renkaat 2015) autoilijoiden arvostamaksi tärkeimmäksi rengasominaisuudeksi nousi turvallinen ja hyvä käsittelytuntuma kaikissa tilanteissa. Toivelistan kärkipäässä oli myös renkaiden hyvä pito ja ajomukavuus.

Tyylikkään tulokkaan märkäpito-ominaisuudet jalostettiin huippuunsa uuden kumisekoituksen avulla, minkä lisäksi aikaisempaa avonaisempi pintamalli kiillotettuine urineen hillitsee taidokkaasti sadekelin vaaroja. Keskialueen massiivisia ripoja leikkaavat aggressiiviset, sisäolkapäälle levenevät sirppiurat, jotka säilövät tarmokkaasti vettä ja ohjaavat sen pitkittäisuriin.

Pitkittäisurasta veden poistumista nopeuttaa Nokian Tyres Coanda –teknologia, joka torjuu vahvasti vesiliirtoa. Sisäolkapään kuviopalojen kulmien kaareva, hyppyrimäinen muotoilu ohjaa ja kiihdyttää veden virtausta pitkittäisurasta poikittaisuraan. Coanda-ilmiö merkitsee virtauksen pyrkimystä kääntyä kohti lähellä olevaa pintaa. Coanda-ilmiötä hyödynnetään myös parantamaan lentokoneen siipien ja F1-autojen aerodynamiikkaa.

Tuplateho vesiliirtoa vastaan saadaan aikaan, koska vettä varastoivat ja veden poistumista poikittaisurista jouduttavat myös olkapääalueiden trumpettiurat. Oivalliset vesiliirrontorjuntaominaisuudet säilyvät myös renkaan kuluessa.

Maksimoi mukavuuden – Silent Sidewall Technology

Matkanteon mukavuuden maksimoi uusi Silent Sidewall Technology. Sivupinnan ja kulutuspinnan väliin räätälöity erikoiskumisekoitus suodattaa aktiivisesti tiestä välittyvää ääntä ja teräsvyöpaketin värähtelyä estäen haitallisten ääniaaltojen kulkeutumisen sivupinnan kautta vanteeseen sekä edelleen ohjaamoon. Innovaatio pienentää merkittävästi ajoneuvon sisälle kantautuvaa ääntä. Myös tuttua Silent Groove Design -keksintöä käytetään ajoneuvon sisämelun ja ohiajomelun hillitsemiseen. Pitkittäisripojen puolipyöreät kolot vähentävät myös ilmanvastusta, mikä tuo polttoaineenkulutuksen pienenemisen kautta lisää ajokilometrejä.

Helppoa turvallisuutta – DSI-uransyvyysmittari ja infoalue

Hyväkuntoiset renkaat vähentävät olennaisesti vesiliirron mahdollisuutta. Jotta autoilijoiden olisi helppo tarkkailla renkaidensa uransyvyyttä, Nokian Renkaat on kehittänyt kaksi nerokasta turvallisuutta parantavaa keksintöä: renkaiden kulumis- ja vesiliirtovaroittimen.

Renkaan keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee uransyvyyden. Numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Numerot häviävät yksitellen sitä mukaa, kun rengas kuluu. Vesiliirtovaroitin muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Vesiliirtovaroittimen pisara häviää, kun urasyvyyttä on jäljellä vähemmän kuin 4 mm.

Turvallisuutta parantaa sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistää lisäkenttä, johon voi kirjata kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Nokian Hakka – ainutlaatuinen pohjoinen konsepti

Nokian Hakka –kesärengasperhe on räätälöity pohjoisen olosuhteisiin. Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Vaativat ja vaihtelevat kesäkelit on huomioitu Hakka-kesärenkaiden kumisekoitusten ja rengasrakenteiden kehitystyössä. Hakka-kesärenkaat käyttäytyvät yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestävät hyvin kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.

Kaikki Nokian Hakka -kesärenkaat ja Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saa kuluttaja uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Pääinnovaatiot:

Hallittua turvallisuutta

Nokian Tyres Coanda –teknologia. Tehokasta vesiliirrontorjuntaa. Sisäolkapään kuviopalojen kulmien kaareva, hyppyrimäinen muotoilu ohjaa ja kiihdyttää veden virtausta pitkittäisurista poikittaisuriin. Oivalliset vesiliirrontorjuntaominaisuudet säilyvät myös renkaan kuluessa. Kuviopalojen välissä on myös virtausteknisesti optimoitu tuki, joka vähentää palojen välistä liikettä. Tuki parantaa ajettavuutta ja varmistaa miellyttävän ajoäänen ja tasaisemman kulumismuodon.

Sirppiura. Turvallisuutta märälle tielle. Keskialueen ripoja leikkaavat aggressiiviset sirppiurat, jotka säilövät tehokkaasti vettä ja ohjaavat sen pitkittäisuriin.

Trumpettiura. Torjuu vesiliirtoa. Olkapääalueiden trumpettiurat,virtausteknisesti optimoidut luotimaiset kolot varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon.

Uusi pintamallidesign. Turvallisempi ajotuntuma. Palakuvioinen ja voimakkaasti sidottu ulko-olkapää säilyy jäykkänä tiekosketuksessa. Tarkka ja vakaampi ajotuntuma, pienempi ajoääni. Avonainen pintamalli ja sisäolkapään uudet innovaatiot parantavat pitoa märällä tiellä.

Enemmän ajokilometrejä, vihreämpää liikkumista

Nokian Hakka Green Hybrid –kulutuspintasekoitus. Enemmän kestävyyttä, turvallisuutta, ajomukavuutta ja polttoainetehokkuutta. Intelligent Green Silica -kumisekoitus, ympäristöystävällinen mänty- ja rypsiöljy sekä mm. kaivosrenkaissa käytetyn pienipartikkelisen noen yhdistelmä sopeutuu tien, lämpötilan ja ajokäytöksen mukaan. Laajalla lämpötila-alueella vakaasti toimiva uusi kulutuspintasekoitus kestää hyvin karkeiden teiden rasituksen.

* Intelligent Green Silica yhdistää tasapainoiset turvallisuusominaisuudet ja vihreän liikkumisen. Silica-partikkelit muodostavat silaanien ja polymeerien kanssa aikaisempaa tiheämmän verkoston, joka mukautuu olosuhteiden mukaan märkäpitoa ja ajomukavuutta kasvattaen. Märkäpito toimii luotettavasti kaikissa pohjoisen kesärengaskauden lämpötiloissa keskikesän helteistä loppusyksyn viileneviin keleihin.

* Mänty- ja rypsiöljyn yhdistelmä eli Green Hybrid Oil alentaa tehokkaasti kumisekoituksen lämpötilaa vähentämällä molekyylien välisestä liikkeestä aiheutuvaa kitkaa, mikä kasvattaa renkaan kepeää rullausta. Matala vierintävastus tuo taloudellisuutta pienentyneenä polttoaineenkulutuksena ja tuottaa samalla vähemmän pakokaasupäästöjä. Uusi öljykombinaatio vähentää myös lämmönkehitystä, mikä tuo lisäkilometrejä.

* High Modulus Carbon Black -nokipartikkelit muodostavat suuren joukon vankkoja sidoksia, mikä kasvattaa repimislujuutta ja tuo kumiseokseen viillon- ja pistonkestävyyttä. Uusi noki on partikkelikooltaan pienempää kuin aiemmin käytetty, mikä kasvattaa sidospinta-alaa ja edelleen kestävyyttä.

Uusi teräsvyörakenne. Lisää nautinnollisia ajokilometrejä. Varma ajokäytös tekee kaistanvaihdoista hallittuja myös uraisilla teillä. Parantunut piston- ja viillonkestävyys tuo lisäkilometrejä torjumalla irtokivien lähentelyt. Kepeämpi, ympäristöystävällisempi meno tuntuu vaatimattomana polttoainelaskuna, koska uusi rakenne vähentää hukkaenergian määrää.

Mukavuutta ja mielenrauhaa

Silent Sidewall Design. Lisää ajomukavuutta. Sivupinnan ja kulutuspinnan väliin räätälöity erikoiskumisekoitus suodattaa aktiivisesti tiestä välittyvää ääntä ja värähtelyä estäen haitallisten ääniaaltojen kulkeutumisen sivupinnan kautta edelleen ohjaamoon.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.

Uusi Nokian Hakka Green 2 – Luonnollisesti turvallinen

  • Tinkimätön pito märällä tiellä
  • Miellyttävä ja tasapainoinen ajotuntuma
  • Erittäin alhainen polttoaineenkulutus
  • Kestävää turvallisuutta – vahva rakenne ja oivallinen kulumiskestävyys

Uutiset

Syyskuu, 2019

Vesiliirtoriski kasvaa syksyn sateisilla teillä – renkaan urasyvyys ja kuljettajan ajotapa merkitsevät renkaan märkäpitoluokkaa enemmän

Pika-aituri Reetta Hurske kokeili SnapSkania: ”Renkaiden tarkistaminen on tehty tosi helpoksi”

 


Heinäkuu, 2019

Kesän roadtrip tiedossa? – Hyvät renkaat tuovat turvaa ja pienentävät matkalaskua

 


Kesäkuu, 2019

Kesälomareissulle autolla: ”Paras reitti ei aina kulje moottoritietä pitkin”

Oikeilla rengasvalinnoilla voit vähentää kasvihuonekaasupäästöjä – Nokian Renkaat panostaa vihreämpiin renkaisiin

 


Toukokuu, 2019

Talvirenkaiden kesäkäyttö on lisääntymässä – näistä syistä se ei kannata

 


Huhtikuu, 2019

3 syytä tarkistaa ilmanpaineet renkaanvaihdon yhteydessä

 


Maaliskuu, 2019

Uudet renkaat netistä vai myymälästä? Lue vinkit onnistuneisiin ostoksiin

Kesärengaskausi lähestyy – Tiukassa tilanteessa laaturengas on korvaamaton

 


Tammikuu, 2019

Mielenrauhaa talviurakointiin: Nokian Hakkapeliitta LT3 – uusi premium-talvirengas kevytkuorma-autoihin

Ääriolojen mestarit Grönlannissa - Nokian Hakkapeliitoilla jäätikön yli

Miksi ilmastointilaitetta tulee käyttää myös talvisin?

 


Joulukuu, 2018

Aja turvallisesti joululiikenteessä – Valmistaudu matkaan ammattilaisen vinkeillä

Äly on osa renkaan tulevaisuutta – Autoilija toivoo keliin reagoivaa rengasta

Jännittääkö talviautoilu? – Ajovinkit kokemattomille kuljettajille

 


Lokakuu, 2018

Rengasvertailut: Nokian Hakkapeliitat tasapainoisia kelissä kuin kelissä

Urasyvyyden tarkistaminen ei riitä – ammattilaisten neuvoilla autoon turvalliset renkaat

Nokian Armor Gard 2 -kaivinkonerengas saa uuden kokovaihtoehdon

Pidennä renkaiden käyttöikää: säilytä viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa

 


Syyskuu, 2018

Nokian Hakkapeliitta R3 ja Nokian Hakkapeliitta R3 SUV: Uudet Nokian Hakkapeliitat tuovat nastatonta pitoa ja ajomukavuutta talviteille

Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelun tulokset kertovat karun totuuden: Jopa 13 prosenttia autoilijoista uhmaa syksyn sateita vaarallisilla kesärenkailla

Nokian Renkaat jälleen Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin – nousi myös DJSI Europe -indeksiin

Vesi tiellä viestii vaarasta: Vältä vesiliirto – toimi näin ratissa ja ennen autoon astumista

Korotettu kantavuusindeksi Gitin volyymikuljetuksiin tarkoitetuissa renkaissa

Menikö hermot? Kiivas ajotapa polttaa kumia ja bensaa

 


Elokuu, 2018

Nokian Renkaat esittelee uuden rengasperheen tie- ja maastokäyttöön

Äärimmäistä pitoa perävaunuille – Nokian Hakkapeliitta Truck T viimeistelee Nokian Renkaiden talvirengastuoteperheen

 


Heinäkuu, 2018

Sähköautoilija, näin saat renkaistasi enemmän irti

 


Kesäkuu, 2018

”Varo moottorikelkkaa mökkitiellä!” – Vältä kesäloman yllättävät liikennevahingot

Unohda ura – vinkit mukavampaan kesäautoiluun

 


Toukokuu, 2018

Nokian Renkaat aloittaa teknologiakeskuksen rakentamisen Espanjassa

Renkaiden kunnon tarkistaminen automatisoituu ja helpottuu sadoille tuhansille suomalaisille: Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelu laajenee Suomessa

Giti Tire virallinen rengaspartneri FIA-sertifioidussa F3 Asian Championshipissä

 


Huhtikuu, 2018

”Vaimon autoon halvat renkaat ja nyppimällä nastat pois talvirenkaasta” – Mistä kannattaa säästää kesärengaskaupoilla ja mistä ei

Enemmän turvallisuutta ja mielenrauhaa – Renkaiden kuntoa tarkkailemalla maksimoit renkaiden käyttöiän

Laaturenkailla turvallisuutta ja ajomukavuutta: Parhaat vinkit kesän rengasvalintaan

Oletko valmis kesärengaskauteen? – Kokosimme muistilistan renkaanvaihtajan avuksi

 


Maaliskuu, 2018

Täysin uudistunut Nokian Hakka -kesärengasvalikoima on modernimpi ja kattavampi kuin koskaan

Nokian Armor Gard 2 -rengas vastaa urbaanien kaivuutyöympäristöjen haasteisiin

Giti Tire toimittaa ensiasennusrenkaat Seat Aronaan

Nokian Renkaat 120 vuotta – Talvirenkaiden kehittäjästä maailmanluokan liiketoiminnaksi

Uusi Nokian Hakka Black 2 palkintopallilla Tekniikan Maailman kesärengasvertailussa

Nokian Renkaiden uudistunut brändi tukee yhtiön kasvustrategiaa

Pitoa, kiitos! Näitä kahta asiaa suomalaiset arvostavat talvirenkaissaan

 


Helmikuu, 2018

Giti Tire toimittaa ensiasennusrenkaat uuteen VW Poloon Euroopassa

Nokian Renkaat valittu jälleen vastuullisimpien yritysten joukkoon

 


Tammikuu, 2018

Hallittua pitoa, mukavampaa menoa: Nokian Hakkapeliitta R3 ja Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – mielenrauhaa pohjoisen talveen

Lisää kestävyyttä: Nokian Renkaat laajentaa Aramid-teknologian käyttöä myös paketti- ja matkailuautojen renkaisiin

Nokian Renkaat tuo markkinoille talvirengasvalikoimansa uudet huipputuotteet

 


Joulukuu, 2017

Nokian Raskaat Renkaat nostaa tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia, investoi 70 miljoonaa euroa Nokialle

Nokian Renkaat syventää yhteistyötä autonvalmistajien kanssa Keski-Euroopassa

 


Marraskuu, 2017

Traktoreita hyödyntävä maatalous ja urakointi nopean muutoksen edessä: Nokian Concept Tyre -konseptirengas vie uudelle aikakaudelle

Nokian Raskaat Renkaat Agritechnica 2017 -messuilla: Kestävyyttä, johon voit luottaa – korkea laatu kohtaa tulevaisuuden innovaatiot

Giti Tire teki OE-sopimuksen Renault Groupin kanssa

 


Lokakuu, 2017

Vianor ja Kal Tiren Mining Tire Group yhdistävät vahvuutensa

Nokian Renkaat yhteistyökumppaniksi Suomen ensimmäiseen IRONMAN-triathlontapahtumaan

Giti Tire tuo markkinoille uuden rengaskoon kasvavaan volyymikuljetusten segmenttiin

Laaturengas kannattaa valita turvallisuussyistä myös kakkosautoon

Nokian Hakkapeliitta 9 -talvirenkaalle Popular Science -lehden Best of What’s New -palkinto

Nastat vai kitkat? Ensiliukkailla kumpi tahansa on kesärengasta parempi

Nokian Hakkapeliitat testivoittoihin

Näin toimit rengasrikon iskiessä – hyvä painehuolto korostuu talven lähestyessä

Nokian Renkaat jatkaa suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuiden nimisponsorina

Giti Tires teki ensimmäisen OE-sopimuksen Euroopassa Volkswagen Groupin kanssa

 


Syyskuu, 2017

Uusi Nokian Hakkapeliitta 9 SUV ykköseksi Tuulilasin talvirengasvertailussa

Matkailuauton talvikäyttö kasvaa – Painava lasti vaatii alleen kunnon talvirenkaat

Nokian Hakka-kesärengasperhe täydentyy - uusi Nokian Hakka Blue 2 SUV on jämerä sadekelin valtias

Nokian Hakka Black 2 ja Nokian Hakka Black 2 SUV – nautinnollista menoa pohjoisen kesäteille

 


Elokuu, 2017

Giti Tire tuo pohjoismaiden markkinoille uudet nastarenkaat: GT Radial IcePro3 ja IcePro SUV3
Giti Tire tuo markkinoille kaksi uutta nastarengasta GT Radial IcePro3 ja IcePro SUV3 vaihteleviin ja vaativiin pohjoisen talvikeleihin. Edeltäjiinsä verrattuna uudet renkaat antavat vieläkin paremman pidon jäällä ja lumella, lyhyemmän jarrutusmatkan ja paremman sivuttaispidon.

 


Toukokuu, 2017

Laaturengas lisää turvallisuutta, luotettavuutta ja luo pitkän tähtäimen säästöä
Uusia renkaita hankittaessa moni miettii, valitako halpamalli vai satsatako kalliimpaan premium-renkaaseen? Pitkällä tähtäimellä premium on halvempi ja turvallisempi valinta.

 


Maaliskuu, 2017

Nokian Hakka Blue 2 -uutuusrengas kurvasi voittoon Tekniikan Maailman kesärengastestissä
Pohjoismaiseen arvaamattomaan kesään suunnitellun Nokian Hakka -kesärengasperheen kuopus uusi Nokian Hakka Blue 2 oli paras kesärengas Tekniikan Maailman (5/2017) tuoreessa vertailutestissä. Renkaan siivitti testivoittoon erityisesti sen pito-ominaisuudet niin märällä kuin kuivallakin tiellä sekä testin hiljaisin ajoääni.

 


Helmikuu, 2017

Vianor ja Bridgestone solmivat jakelusopimuksen yksinoikeudella kolmeen Pohjoismaahan
Kaksi rengasalan huippuosaajaa, rengas- ja autonhuoltoketju Vianor sekä maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone, solmivat yhteistyösopimuksen.

 


Marraskuu, 2016

Nokian Renkaiden uusi, nopea ja vaivaton autonrenkaiden SnapSkan-skannauspalvelu edistää tulevaisuudessa miljoonien ihmisten liikenneturvallisuutta
Nokian Renkaiden yhdessä Vianorin kanssa toteuttama uusi SnapSkan-teknologia kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on aika vaihtaa renkaat.

 


Lokakuu, 2016

Nokian Renkaat ja Vianor maailmanennätysvauhdissa: Uusi maailmanennätys auton kahdella renkaalla ajossa on huima 186, 27 km/h
Uusi maailmanennätysnopeus saavutettiin, kun Vianorin ammattitaitoinen varikkotiimi, Nokian Renkaiden tuotekehitys  ja tunnettu stunt-kuljettaja Vesa Kivimäki yhdistivät osaamisensa.

 


Syyskuu, 2016

Liiketoimintaosto: Uusi Vianor avataan Kankaanpäässä
Satakunta saa uuden Vianorin, kun Kankaanpäässä toimiva TH-Kumi Oy myy toimipisteensä liiketoiminnan Vianor Oy:lle

 


Heinäkuu, 2016

Maltti on valttia vesiliirron yllättäessä
Tiedätkö miten toimia, jos autosi joutuu vesiliirtoon?

 


Kesäkuu, 2016

Huollettu auto ja kunnossa olevat renkaat varmistavat nautinnollisen nelipyöräloman
Autoloma antaa vapauden valita suunta ja tahti itse. Ennen tien päälle lähtemistä kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa muutama asia.

Oikea ajotapa ja huolto tuplaavat kesärenkaidesi kilometrit
Väärä ajotapa voi jopa puolittaa renkaan ajotuloksen. Lue vinkit oikeaan ajotapaan!

 


Huhtikuu, 2016

Kesärengasrumba lähestyy: Laadukkaat kesärenkaat säästävät rahaa ja varmistavat turvallisen matkanteon
Kevään rengasrumba on jälleen pyörähtämässä käyntiin. Autoilijan kannattaa jo hyvissä ajoin tarkistaa kesärenkaidensa kunto.

 


Maaliskuu, 2016

Liiketoimintaosto: Vianor hankki Kalajoelta palan rengasalan historiaa
Vianor Oy hankki Kalajoelta uuden toimipaikan, jonka historia ulottuu vuoteen 1945.

 


Helmikuu, 2016

Liukastellaanko Suomen teillä pian heikoilla ja väärillä renkailla?
Liikenneturvallisuus uhkaa huonontua entisestään, sillä ajoneuvokantamme talvirenkaiden jääpito heikkenee ja talvirengaspakkoon on suunniteltu lievennyksiä.

Vianor vahvistaa toimintaansa Kymenlaaksossa: Haminaan ja Kotkaan uusia myyntipisteitä
Vianor avaa kolme uutta myyntipistettä Haminan ja Kotkan alueelle huhtikuussa 2016.

 


Tammikuu, 2016

Pidoltaan heikot talvirenkaat yleistyvät: Jääpitomerkintä helpottaisi kuluttajien talvirengasvalintaa ja parantaisi liikenneturvallisuutta
Kasvava verkkokauppa ja autojen maahantuonti ovat lisänneet Keski-Euroopan olosuhteisiin suunniteltujen talvirenkaiden käyttöä Suomessa. Autoilijalla ei oikeastaan ole mitään keinoja erotella toisistaan erilaisia talvirenkaita

 


Joulukuu, 2015

Tarkista nämä ennen joululiikenteeseen lähtöä
Suomalaiset suuntaavat auton nokan joulun viettoon. Mutta ovatko auto ja kuski asianmukaisessa kunnossa?

 


Marraskuu, 2015

Tutkimus: Suurin osa suomalaisista mielestään taitavia talvikuskeja – yllättävätkö kelit tänäkin vuonna?
Suomalaiset ovat mielestään hyviä ja jopa erinomaisia kuskeja. Usko omiin ajokykyihin kasvoi tulotason mukaan, ja myös sukupuolten välillä oli eroja.

Verkkokauppa houkuttelee ostamisen helppoudella, mutta netistä tilatut renkaat voivat tulla kalliiksi
Talvirenkaiden tilaaminen verkkokaupasta houkuttelee helppoudellaan, mutta yllätyksiä voi tulla, ja ne voivat käydä kalliiksi. Vähänkin epävarman kannattaa suosia rengasliikettä.

 


Lokakuu, 2015

Vianorin ja Hammerfallin kampanjatempaukselle Effie
Katso täältä Vianorin kampanjatempauksesta taltioitu kansainvälinen viraalihitti, joka palkittiin torstaina pronssisella Effiellä.

Talvirenkaita hankkimassa? Näin hyödynnät talvirengastestien tuloksia!
Autolehtien rengastestit antavat puolueetonta tietoa renkaiden eri ominaisuuksien vertailuun. Poimi rengasasiantuntijan vinkit, miten tulkita testituloksia.

Talvirenkaiden aika! Uudet vai vanhat?
Tarkista nämä asiat ennen renkaiden vaihtoa!

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille tuplavoitto Tekniikan Maailman vertailussa, Nokian Hakkapeliitta 8 paras myös Tuulilasin testissä
Maailman vaativimpien talvikelien taitajat olivat vertailutestin parhaat omissa luokissaan. Eri puolilla maailmaa julkaistavissa autolehtien testeissä sekä Nokian Hakkapeliitta 8 että Nokian Hakkapeliitta R2 ovat kumpikin olleet tähän mennessä korkeimmalla korokkeella yli 20 kertaa.

Oletko ostamassa talvirenkaita? Huomioi tämä!
Vianorin asiantuntijat kertovat mitä tulee ottaa huomioon hankittaessa uusia talvirenkaita.

 


Syyskuu, 2015

Pohjoisen teille uusi AA-luokiteltu kesärengas: Nokian Hakka Green 2 rullaa kevyesti ja kestävästi
Pohjoiseen räätälöidyn Nokian Hakka -kesärengasperheen huolettomasti rullaava esikoinen uudistui täysin. Keväällä 2016 rengasliikkeisiin porhaltava uusi Nokian Hakka Green 2 etenee tasapainoisesti sadekelillä, minimoi polttoaineenkulutuksen ja lisää nautinnollisia ajokilometrejä.

Pohjoisen teille uusi AA-luokiteltu kesärengas: Nokian Hakka Green 2 rullaa kevyesti ja kestävästi
Pohjoiseen räätälöidyn Nokian Hakka -kesärengasperheen huolettomasti rullaava esikoinen uudistui täysin. Keväällä 2016 rengasliikkeisiin porhaltava uusi Nokian Hakka Green 2 etenee tasapainoisesti sadekelillä, minimoi polttoaineenkulutuksen ja lisää nautinnollisia ajokilometrejä.

 


Huhtikuu, 2012

Harley Davidson päivät Mäntsälän Vianorissa 14.4.-15.4.2012!