Turvallisuutta ja tehokkuutta raskaaseen työskentelyyn vaativissa talviolosuhteissa

Pohjoismaiset talviolosuhteet ovat vaihtelevat: jää, lumi ja sohjo vuorottelevat, kun työskentelemme ympäri vuorokauden vuoden myös talvisina päivinä. Talvi vaatii kuljettajalta, työkoneelta ja renkailta erityisominaisuuksia.

Pohjoismaiset talviolosuhteet ovat vaihtelevat: jää, lumi ja sohjo vuorottelevat, kun työskentelemme ympäri vuorokauden vuoden myös talvisina päivinä. Talvi vaatii kuljettajalta, työkoneelta ja renkailta erityisominaisuuksia.

Millaisilla renkailla talvesta selviää? Lämpötila muuttuu nopeasti pakkasen ja lämpöasteiden välillä. Liukkaat ajopinnat, urat ja polanteet edellyttävät kuljettajalta tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta työkone pysyy hallinnassa. Tuntuma ajoalustaan, pito niin sivuttain kuin pitkittäin välittyy kuljettajalle renkaiden avulla. Hyvä pito antaa turvallisuuden tunteen siitä, että työkone pysyy hankalissa olosuhteissa hallinnassa ja työtehtävät onnistuvat. 

Useimpiin työkoneisiin on saatavissa erityisesti talvikäyttöön suunniteltuja rengasvaihtoehtoja. Näiden renkaiden kumiseos on suunniteltu pitäväksi myös liukkaalla ja lumisella alustalla. Lisäksi renkaiden pintakuvioinnissa on maksimoitu pitkittäisten ja sivuttaisten särmien määrä. 

”Nämä kaksi pääominaisuutta yhdessä takaavat renkaiden hallittavuuden vielä silloinkin, kun sivuttaispidon raja alkaa tulla vastaan. Vastaavasti erinomaisella pitkittäispidolla varmistetaan turvallinen, hyvä ja tehokas työsaavutus”, kertoo Juha Lehtinen, Vianorin B2B myynti- ja tuotepäällikkö. 

Renkaan pitoa voidaan lisätä nastoittamalla ja lamelloinnilla. Osassa talvipintamalleja on lamellointi valmiina, kuten esimerkiksi Nokian TRI2- Ja Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaissa. 

Milloin talvirenkaat kannattaa asentaa työkoneisiin? 

Talvikäyttöön suunnitellut renkaat voidaan asentaa alle syksyllä, kun ilman lämpötila on laskenut muutamaan plusasteeseen. Näin varmistetaan, että työkoneella voidaan työskennellä turvallisesti ja tehokkaasti, kun pakkaset ja ensimmäiset liukkaat saapuvat. 

”Renkaiden tulee pitää niin pitkittäis- kuin sivuttaissuunnassakin tasapainoisesti, jotta kuljettaja voi hallita työkonettaan turvallisesti ja varmistaa oman ja muiden turvallisuuden liikkuessaan”, tiivistää Juha Lehtinen. 

 

Lue lisää sekä varmista turvallisuus ja tehokas työskentely talveen soveltuvilla renkailla:

Nokian Hakkapeliitta Loader

Nokian TRI 2

 

Artikkelit
23.05.2022

Innovatiivisia tuoteuutuuksia ja kattava rengasvalikoima tulevaan talveen

Lue lisää
Artikkelit
20.05.2022

Paranna rengasvalinnalla viljelyn kannattavuutta

Lue lisää
Artikkelit
19.05.2022

36 vuotta rengasalalla – katse peruutuspeiliin ja tulevaan

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin