Select country | Lehdistölle | Nokian Renkaat Facebook
Rekisteröidy |
Kirjaudu
Kirjaudu myVianoriin

84 myyntipisteestä renkaat ja huollot

Asiakaspalvelu-chat Asiakaspalvelija paikalla – Tarvitsetko apua? – Klikkaa tästä!

Asiakaspalvelija ei paikalla

1 puhelinnumero: 010 401 401 (ma-su 7-21)

Matkapuhelimesta soitettaessa 0,0835€/puh + 0,1717€/min (alv. 24%)
Lankapuhelimesta soitettaessa 0,0835€/puh + 0,060€/min (alv. 24%)

Henkilöauton talvirenkaat 

Talvirenkailta vaaditaan paljon

Jäiset tienpinnat, lumi ja paukkupakkasesta märkään loskaan vaihtelevat olosuhteet vaativat talvirenkailta luotettavuutta ja kestävyyttä riippumatta siitä valitaanko nastallinen vai nastaton rengas. Hyvät talvirenkaat ovat todellinen, aktiivinen turvavaruste ja auton ainoa kosketuspinta tiehen. Talvirengasvalmistajat ovat kehittäneet talven vaihteleviin keleihin erilaisia turvallisuutta parantavia ominaisuuksia. Talvirenkaita hankittaessa kannattaakin kysyä myyjältä esimerkiksi nastan muotoon ja pysyvyyteen, jää- ja lumipito-ominaisuuksiin, renkaan kumiseokseen, pintakuvioon ja urien puhdistuvuuteen liittyvistä asioista löytääkseen omiin talviajotottumuksiin sopivimmat renkaat.

Talven kynnyksellä

Jos kesän jälkeen auton alle asennetaan käytetyt talvirenkaat, niiden kunto on syytä tarkistaa. Urasyvyys ja nastarenkaassa nastojen tilanne vaativat huomiota. Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien tulee Suomessa olla vähintään 3,0 mm ja käytetyssä henkilöautonrenkaassa sekä kevyessä kuorma-autonrenkaassa nastan ulkonema saa olla enintään 2,0 mm. Talvirenkaiden pääurilla tarkoitetaan leveitä uria kulutuspinnan keskialueella noin 3/4 leveydellä kulutuspinnasta. Talvirenkaat erottaa muista renkaista MS-merkinnästä (Mud & snow).

Talvirenkaiden säilytys

Oikealla varastoinnilla voidaan hidastaa talvirenkaan ikääntymistä. Renkaat on suojeltava valolta, erityisesti suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta, jonka ultraviolettipitoisuus on suuri. Renkaat eivät saa olla alttiina kosteudelle eivätkä liialle lämmölle. Myös esimerkiksi liuottimet, öljyt, pitkäaikainen varastointi, vääntö, otsoni tai pudotus vahingoittavat renkaita.

Vianorin rengaspalvelut

Jos talvirenkaita säilytetään Vianorin rengashotellissa, ammattilaiset hoitavat kuntotarkastuksen automaattisesti ja uusien talvirenkaiden hankkimisen tullessa ajankohtaiseksi, asiakkaaseen otetaan yhteyttä. Henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan parhaiten sopivat talvirenkaat sekä asentaa ne paikoilleen. Vianorissa hoituu myös kätevästi renkaiden tasapainotukset sekä korjaukset kaikkiin renkaisiin. Uudet talvirenkaat voi helposti tilata myös verkkokaupasta. Vianorilta löytyvät talvirenkaat niin henkilöautoihin, pakettiautoihin kuin citymaastureihin.

Talvirengaspakko

Talvirengaspakko on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Suomessa talvirenkaat tulee olla asennettuina joulukuusta helmikuun loppuun. Kelit kuitenkin yleensä vaativat talvirenkaiden käyttämistä myös tämän ajan ulkopuolella ja 1.11.-31.3. onkin talvirenkaiden sallittu käyttöaika. Vaikka kitkarenkailla voisi nastattomuuden puolesta ajaa myös kesällä, on kitkarengas nimenomaan talvirengas talviajo-ominaisuuksin. Kitkarengas ei siis täytä hyvälle kesärenkaalle asetettuja vaatimuksia. Jos talvirenkaan urasyvyys on keväällä kuitenkin alle 5mm, on perusteltua käyttää kitkarengas loppuun.

Lisätietoa Piilota lisätiedot
Uutuus!
Testivoittaja
Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta 8

Nastarengas, joka tuo mielenrauhaa talvisille teille

Lue lisää »
Alkaen 87,64€ / kpl
Uutuus!
Testivoittaja
Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta R2

Kitkarengas, joka tuo erinomaista turvallisuutta lumisille ja jäisille teille

Lue lisää »
Alkaen 84,55€ / kpl
Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta 7

Nastarengas, joka tarjoaa äärimmäisen hyvää jää-, lumi- ja märkäpitoa. Rengas on hiljainen ja mukava ajaa.

Lue lisää »
Alkaen 76,36€ / kpl
Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta R

Nokian Hakkapeliitta R on kitkarengas, joka toimii varmasti ja luotettavasti pohjoisessa talvessa tarjoten ylivoimasta jääpitoa sekä erittäin alhaisen vierintävastuksen.

Lue lisää »
Alkaen 78,85€ / kpl
Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta 5

Nokian Hakkapeliitta 5 -nastarenkaan pito on tinkimätöntä haastavissakin keliolosuhteissa.

Lue lisää »
Alkaen 78,85€ / kpl

Nordman 4

Vahva ja pitävä talvirengas kaikkiin keleihin

Lue lisää »
Alkaen 58,01€ / kpl

Goodyear UltraGrip Ice Arctic

Arktisiin jää - ja lumiolosuhteisiin optimoitu nastarengas.

Lue lisää »
Alkaen 71,75€ / kpl

Goodyear UltraGrip Ice+

Suorituskykyä lumelle ja jäälle

Lue lisää »
Alkaen 70,50€ / kpl

GT Radial Champiro Ice Pro

Nastarengas henkilöautoihin

Lue lisää »
Alkaen 47,61€ / kpl

Michelin X-Ice XI3

Pohjoismaisiin oloihin kehitetty talvirengas, joka soveltuu kaikkiin henkilöautoihin.

Lue lisää »
Alkaen 107,59€ / kpl