Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva
Testivoittaja

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: B
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): A 68dB
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 560kg (88)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

Kitkarenkaat

(165 arvostelua)

Hae rekisteritunnuksellasi, automallilla tai rengaskoolla, niin näet sinulle sopivan renkaan hinnan.

Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva
Testivoittaja

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: B
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): A 68dB
Nopeusluokka: 170km/h (R)
Kantavuus: 560kg (88)

PUHTAASTI TURVALLINEN

Hakkapeliitta R5 on kitkarengas henkilöautoihin. Se varmistaa tinkimättömän pidon ja älykkäät ajo-ominaisuudet talven jokaisena päivänä. Hakkapeliitta R5 on turvallisuutta puhtaimmassa muodossa: innovatiivinen yhdistelmä talvipitoa, hiljaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Renkaan ylivertaisen pidon ja ajokäytöksen taustalla on Double Block Grip -muotoilu. Parhaan jääpidon puolestaan takaavat ainutlaatuiset Arctic Grip Crystals -hiukkaset.

• Puhdasta talvipitoa ja tasapainoista ajokäytöstä
• Ylivertaista ajomukavuutta ja hiljaisuutta
• Ympäristöystävällistä liikkuvuutta ja polttoainesäästöjä

PUHDASTA HILJAISUUTTA

Renkaan äänitaso vaikuttaa keskeisesti ajomukavuuteen. Hakkapeliitta R5 on kitkarengas, jonka äänimailma on meluton, mukava ja vakaa. Ihmiskorvan erottamat häiritsevät meluhuiput on elimoinoitu ja Silent Touch -pintakuvion kuviopalojen uudenlainen jakautuminen takaa mukavan ja miellyttävän rullauksen.

PUHDASTA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYTTÄ

Hakkapeliitta R5 on kestävä, mukava ja erittäin energiatehokas talvirengas. Kevyempi rullaus säästää polttoainetta ja pidentää sähköautojen toimintasädettä. Hakkapeliitta R5:n suunnittelussa on tehty materiaalivalintoja, jotka pienentävät renkaan hiilijalanjälkeä. Renkaan erinomaisen talvipidon, suuremman kilometrimäärän ja pienen vierintävastuksen varmistaa Green Trace -sekoitus. Hakkapeliitta R5:n ympäristöystävälliset ajo-ominaisuudet perustuvat luonnonkumin, kierrätysteräksen, kasvipohjaisten öljyjen ja mäntyhartsin kaltaisiin raaka-aineisiin. Yli kolmasosa uudesta sekoituksesta koostuu uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista.

PETTÄMÄTÖNTÄ PITOA JÄÄLLÄ JA YLIVERTAINEN AJOKÄYTÖS

Hakkapeliitta R5:n pintakuvion kumiin sekoitetut mikroskooppiset Arctic Grip Crystals -pitohiukkaset toimivat kuin sisäänrakennetut nastat luomalla terävia ja kestäviä pitosärmiä kumiin. Kun rengas kuluu, hiukkaset tulevat esiin ja toimivat tarvittavana pitoreservinä.

Hakkapeliitta R5:n ylivertaisen pidon ja ajokäytöksen taustalla on Double Block Grip -muotoilu, joka näkyy etenkin renkaan olka-alueilla. Kuviopalojen jäykkä rivi alkaa keskeltä ja jatkuu katha kohti olka-alueita. Renkaan olka-alueilla ja välialueella on 40% enemmän kuviopaloja edeltäjäänsä verrattuna, joka tarkoittaa, että kontaktialueella on enemmän tienpintaa koskettavaa kumia. Tämä tarkoittaa sitä, että renkaan pito liukkailla pinnoilla paranee.

PATENTOITUA TURVALLISUUTTA

Hakkapeliitta R5:n pinnasta löytyvä patentoitu Winter Safety Indicator (WSI) parantaa renkaan turvallisuutta entisestään. Lumihiutalesymboli näyttää jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Symboli pysyy näkyvissä, kunnes kulutuspintaa on jäljellä neljä millimetriä. Siinä kohtaa, kun lumihiutalesymboli on kulunut pois näkyvistä on uusien talvirenkaiden ostaminen suositeltavaa.

Maksuton Hakka-turva auttaa tien päällä

Mikäli tapaturmainen rengasrikko yllättää kesken matkan, on Nokian Renkaiden maksuton Hakka-turva apunasi. Jos uusi rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi ensimmäisen vuoden kuluessa ostopäivästä, Hakka-turvasta saat maksutta uuden renkaan. Lue lisää >> 

Rengashotelliasiakkaana -5 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti. Tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -5 % alennuksen uusista renkaista.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää>>

Vianor Tilillä 10kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Pakettitarjous renkaille ja vanteille

Kun ostat renkaat ja vanteet samalla kertaa, saat 100 €:n alennuksen loppusummasta. Alennuksen saat verkkokaupassa koodilla PAKETTI100.

Valitse vanteet >>

 

Moottori-lehden (9/2022, Suomi) testissä Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 vei voiton. 

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 on rengasvertailun kiistaton ykkönen selkeällä erolla seuraaviin sijoituksiin. Rengas on helposti hallittavissa kaikissa olosuhteissa. Ääritilanteissa se on testin paras. Rengas on jäällä testin tasapainoisin ja lumisella tiellä vertailun nopein. Renkaan ajokäytös on erittäin turvallinen myös märällä ja kuivalla tiellä.

EU-rengasmerkinnät: T432141

Monta on 60-vuoden aikana ehtinyt kokeilla. Yhtään ulosajoa ei ole ollut.
Vesa45 - 19.4.2024
Jos tähän aikaan ostaa talvirenkaat, ei käyttökokemusta ole. Ihmettelen kyselyänne. Ensin kiitetään, teksti jatkuu; "toivo olet ehdot valintaasi". Mitä mainittu teksti tarkoittaa?
Paremmasta päästä parhaimpia renkaita.
Eläke 78 - 17.4.2024
Ostin renkaat kaksiviikkoa sitten olenajanut 1000 km. Ajettuvuus erinomainen.
Hiljaisuutta kohden
Kooxie - 16.4.2024
Olen ollut tähän asti kevään korvalla uusiin kitkoihin tyytyväinen.
Pyörii hyvin aika hiljainen
tjek1960 - 24.3.2024
Ogelmia ei ole ollut. Pito ok tosin lumikelit ollut jo aika vähissä. Ei täristä ja tutuu kaikissa nopeuksissa kohtalaisen vakaalta.
Hyvä tuntuma
#Topi 59 - 21.3.2024
Vasta parin viikon kokemus uuden auton alla,toimii
Paras koskaan ajamani kitkarengas
Väliteli75 - 15.3.2024
Vaihdon auton kuukausi sitten ja samalla päivitin talvirenkaat R5:iin. Nyt auto tien pinnassa kiinni, kuin purkka tukassa. Todella uskomattomat talvirenkaat.
Erinomainen kitkarengas
Jackal77 - 13.3.2024
Ostin kuukausi sitten. Hiljaiset ja mukavat ajaa, parempi pito kuin aikaisemmilla kitkarenkailla.
Hyvä pito ja erittäin hiljainen rengas.
Canon60 - 13.3.2024
Ostin kuukausi sitten ja olen tyytyväinen rengas valintaani.
Nokian Hakkapeliitta R5 SUV kitkarengas
KRo - 9.3.2024
Helmikuun- 24 lopussa alle uudet R5 SUV kitkarenkaat ja ajoin Savon ja Kainuun lumisia, jäisiä teitä. Kelit vaihteli tihkusateesta pakkaseen, pito oli kuin kesällä olisi ajanut. Rengasmelu alhainen myös sulalla asfaltilla. Oli hyvä hankinta, suosittelen.
Vaihdoin takaisin kotimaisiin Nokian renkaisiin
4,5 miljoonan ajokilometrin kokemuksella - 7.3.2024
Ostin täksi talveksi maasturiini saksalaisten premium-kitkojen 8 vuoden käytön jälkeen Nokian R5-kitkat enkä ole katunut: Nokialaiset rullaavat kevyesti säästäen polttoainetta, pitävät ajoneuvon hallinnassa kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa ja ovat miellyttävän hiljaiset sekä näköjään kestävät erinomaisesti pitonsa säilyttäen. Nokian rengastakuu on myös ainutlaatuinen. Nokian Renkaat on onnistunut R5-renkaiden kehitystyössä erinomaisesti. Paremmilla Suomen talveen sopivilla renkailla en ole ajanut koskaan yli 4,5 miljoonan autoilukilometrini aikana. Vaikka Nokian renkaat ovatkin muovisen kovia Aasian renkaita kalliimmat, ne säästävät pienellä vierintävastuksellaan polttoainekuluissa, kestävät pitävinä pitkään ja ennen kaikkea: maksimaalisella ajoturvallisuudella ei ole hintaa. Siksi Nokian R5 on valintani. Ja onhan se aito suomalainen rengas, joka luo työtä meille suomalaisille.

Arvioni tuotteesta Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

Kokonaisarvosana*