Vianor Oy:n toimitusehdot ja takuu

Palveluntarjoaja:

Vianor Oy (Suomi)
Toikansuontie 10
53500 Lappeenranta
Puh. 010 401 3000

Verkkokaupan toimitusehdot

Verkkokaupassa asiakas voi valita toimitustavaksi joko toimituksen asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen tai noudon Vianorin palvelupisteestä.

Toimitus asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen

Kuljetusten ja niihin liittyvien palveluiden hinnat ja arvioidut toimitusajat löytyvät verkkokaupasta tilausta tehdessä.  Kuljetukseen sovelletaan kuljetuksen tarjoavan palveluntarjoajan ehtoja.

Nouto palvelupisteestä

Voit noutaa tai käydä asennuttamassa Vianorin verkkokaupasta ostamasi tuotteet kahden arkivuorokauden kuluttua ostoksestasi (poislukien ostopäivä) valitsemassasi Vianorin palvelupisteessä. Mopon, skootterin ja moottoripyörän renkaiden toimitusaika on noin 3-5 arkipäivää. Tilaamasi palvelu on saatavilla tilausvahvistuksessa määriteltynä ajankohtana. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noutaessasi tilausta. Mikäli tuotteet noutaa joku muu kuin tilauksen tekijä, on hänellä oltava alkuperäisen tilaajan allekirjoittama valtakirja.

Toimitusajan muutos

Mikäli tuotteiden toimitusaika muuttuu, palveluntarjoaja ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja ilmoittaa uuden toimitusajan. Mikäli emme pysty vahvistamaan toimitusajankohtaa tai korvaavaa tuotetta ei ole saatavilla, on asiakkaalla tai palveluntarjoajalla oikeus purkaa kauppa. Tällöin palveluntarjoaja palauttaa kauppasumman asiakkaan ilmoittamalle tilille.

Tilausvahvistus

Verkkomaksun yhteydessä saat tilausvahvistuksen ostoksestasi näytöllesi. Mikäli annoit sähköpostiosoitteesi, saat tilausvahvistuksen myös sähköpostiisi. Varsinaisen kuitin ostoksestasi saat palvelupisteestä vastaanottaessasi ostamasi tuotteen tai palvelun.

Hinnat

Renkaiden hinnat, poislukien mopon, skootterin ja moottoripyörän renkaat, sisältävät kierrätysmaksun 1,74 €/rengas sekä alv:n 24 %. Mopon, skootterin ja moottoripyörän renkaat sisältävät kierrätysmaksun 1,56 €/rengas sekä alv:n 24 %. Vanteiden hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Autot, joissa on automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä (Tire Pressure Monitoring System): mahdolliset tunnistimet ja niihin liittyvät asennustyöt veloitetaan erikseen.

Tuotteen hinnassa mahdollisesti oleva selkeä kirjoitusvirhe (hinta ei vastaa lähellekään markkinoiden yleistä tasoa) ei sido myyjää.

Takuu ja palautusoikeus

Kaikilla tuotteillamme on takuu ja palautusoikeus. Takuut ovat erilaisia, ja takuusta vastaa tuotteen valmistaja. Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa meille. Kuluttajalla on oikeus palauttaa käyttämättömät tuotteet 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Palveluntarjoaja pidättää itsellään oikeuden käyttämättä jääneen palvelun maksuun mikäli kuluttaja ei ilmesty paikalle tilausvahvistuksessa määriteltynä ajankohtana.

Tuotteiden ja palveluiden takuu

Erikoisvanteilla on kahden (2) - viiden (5) vuoden takuu ostopäivästä lukien. Takuu on vannemallikohtainen. Tarkemmat tiedot takuuajoista saa Vianorin palvelupisteistä. Renkaiden takuu on viisi (5) vuotta valmistuksesta. Takuu kattaa mahdolliset materiaali- ja valmistusviat.

Viallisen tuotteen tai palvelun aiheuttamia välillisiä ja/tai välittömiä kustannuksia ei korvata.

Tietoja peruuttamisoikeuden käytöstä

Peruuttamisoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta.                                 

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun tavara on vastaanotettu tai palvelusopimus on tehty. Niitä palvelusopimuksia, joiden toteuttamista ei voida niiden luonteen vuoksi peruuttaa, ei peruuttamisoikeus koske. Jo toimitettujen renkaiden palauttamisen osalta asiakas on velvollinen maksamaan kohtuullisen korvauksen, mikäli renkaita on käytetty enemmän kuin niiden toimivuuden toteamiseksi.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille tuotteiden noutoa varten valitsemaanne palvelupisteeseen tai osoitteeseen ekauppa(a)vianor.com päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä, postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää liitteenä olevaa peruuttamislomaketta, mutta sen käyttö ei ole pakollista.

Voitte täyttää peruuttamislomakkeen ja toimittaa sen taikka muun yksiselitteisen ilmoituksen myös sähköisesti verkkosivustollamme osoitteessa www.vianor.fi/vianor/peruutuslomake/. Jos käytätte tätä vaihtoehtoa, ilmoitamme teille viipymättä pysyvällä tavalla (esimerkiksi sähköpostitse) peruuttamisilmoituksen saapumisesta.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan) viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia. Voimme pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes olemme saaneet tavaran takaisin tai kunnes olette osoittanut lähettäneenne tavaran takaisin.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin tai luovutettava ne meille siihen palvelupisteeseen, josta tavarat on noudettu viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Teidän on vastattava tavaroiden palauttamisesta johtuvista kustannuksista. 

Henkilötiedot ja niiden käyttö

Henkilötietojen käytöstä voit lukea lisää täältä.