Osta citymaasturin renkaat

Osta renkaat citymaasturiisi

Etsi autoosi sopivat renkaat rengashakukoneella rekisteritunnuksen, automallin tai rengaskoon mukaan.

Osta citymaasturin renkaat

Hakka Black 3 SUV

(1 arvostelu)
Kaupan päälle 50 €:n etuseteliHakka-turva
Hakka Black 3 SUV on laadukas kesärengas suurempiin katumaastureihin. Nauti vakaasta ja täsmällisestä ajotuntumasta korkeissakin nopeuksissa.
alk. 197,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 899,00 €
tai alk. 89,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: B
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 71dB

Hakka Blue 3 SUV

(24 arvostelua)
Kaupan päälle 50 €:n etuseteliHakka-turva
Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV -kesärengas on suunniteltu pieniin ja keskisuuriin katumaastureihin ja crossovereihin tarjoten turvallisuutta, vakautta ja ajomukavuutta pohjoisen vaihteleviin ajo-olosuhteisiin.
alk. 152,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 719,00 €
tai alk. 71,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 70dB

Hakka Black 2 SUV

(61 arvostelua)
Kaupan päälle 50 €:n etuseteli
Luotettavuutta ja suorituskykyä isoissa nopeuksissa tehokkaisiin ja suuriin katumaastureihin. Nokian Tyres Hakka Black 2 SUV -kesärengas tarjoaa vakaan ajotuntuman ja tarkan ohjattavuuden.
alk. 195,25 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 889,00 €
tai alk. 88,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 72dB

Pilot Sport 4 SUV

SUV-autoihin suunniteltu Michelin kesärengas, jossa on erinomainen pito jarrutuksessa märällä ja kuivalla tiellä. Hyvä ajomukavuus ja alhainen melutaso.
alk. 207,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 939,00 €
tai alk. 93,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: D
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 70dB

SportActive 2 EV SUV

Uutuus!Sähköautot
GT Radial SportActive 2 EV SUV -kesärengas tarjoaa erinomaista märkäpitoa ja pidempiä ajokilometrejä sähköautoille.
alk. 162,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 759,00 €
tai alk. 75,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: A
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): A 69dB

FE2 SUV

GT Radial FE2 SUV on korkean suorituskyvyn kesärengas, joka sopii erinomaisesti henkilöautoihin ja kompakteihin katumaastureihin. Nämä renkaat on suunniteltu tarjoamaan vauhdikasta ja turvallista ajoa kesäisillä teillä.
alk. 95,25 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 489,00 €
tai alk. 48,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 69dB

SportActive 2 SUV

Sportactive 2 SUV -kesärenkaalla voit kokea ajamisen iloa kesän vaihtelevissa sääolosuhteissa. Se on suuremmille katumaastureille suunniteltu erittäin suorituskykyinen kesärengas, jossa on hyvä hinta-laatusuhde.
alk. 135,25 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 649,00 €
tai alk. 64,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: C
Märkäpito: A
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): A 69dB

Renegade A/T Sport

Uutuus!
Radar Renegade A/T Sport tarjoaa varmaa suorituskykyä kaikissa maastoissa. Rengas suoriutuu hyvin maastossa, ja se on sujuva ajettava myös maantiellä.
alk. 142,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 679,00 €
tai alk. 67,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C2
Polttoainetaloudellisuus: D
Märkäpito: B
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 75dB

Renegade R/T +

Radar Renegade R/T + on haasteellisten maastojen mestari tarjoten poikkeuksellista suorituskykyä maastoihin ja teille.
alk. 115,25 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 569,00 €
tai alk. 56,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C2

Renegade A/T5

Radar Renegade A/T5 on kaikkien maastojen rengas, joka suoriutuu hyvin niin maastossa kuin tiellä.
alk. 122,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 599,00 €
tai alk. 59,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: E
Märkäpito: E
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 72dB

Renegade M/T R7

Radar Renegade M/T R7 on mutaisten maastojen rengas, joka on suunniteltu erityisesti äärimmäisiin maasto-olosuhteisiin.
alk. 172,75 €/kpl
4kpl asennettuna alk. 799,00 €
tai alk. 79,90 €/kk - 10kk koroton ja kuluton maksuaika.
Rengasluokitus: C2

Mikä on SUV eli katu- tai citymaasturi?

Myös Suomen kaduilla ja teillä näkee usein SUV-autoja eli city- ja katumaastureita. SUV tulee englannin sanoista “sport utility vehicle”. Vaikka SUV-ajoneuvot soveltuvat ajoon vaativammassakin maastossa, käytetään niitä ensisijassa ajamiseen kaupunkiympäristössä ja asfaltoiduilla teillä. SUV-ajoneuvoissa on yleisesti tavallisiin henkilöautoihin verrattuna raskaampi runko sekä korkeampi maavara.

SUV-autot ovat kasvattaneet vuosien mittaan suosiotaan myös Suomessa, vaikka ne eivät ole läheskään yhtä yleisiä täällä kuin Yhdysvalloissa, missä ne ovat jo yleinen näky liikenteessä. SUV-ajoneuvojen korkeampi polttoaineen kulutus on herättänyt huolta monissa autoilijoissa. Tästä syystä myös SUV-renkaat suunnitellaan niiden ympäristöystävällisyys mielessä. 

 

Mitä ovat SUV-renkaat?

Vaikka citymaasturin polttoaineenkulutukseen vaikuttavat monet itse auton ominaisuudet, voidaan myös maasturin renkailla tehdä ajoneuvosta ympäristöystävällisempi. Ympäristöystävällisten maastoauton renkaiden vierintävastus on matalampi, jolloin renkailla ajettaessa maastoauton polttoaineenkulutus laskee.

Moni autoilija valitsee katumaasturiinsa erityisesti kaupunkissa ajamiseen tarkoitetut SUV-renkaat. On kuitenkin olemassa katumaasturin renkaita, jotka on suunniteltu erityisesti maastossa ajamiseen. Koska SUV-autot eli katumaasturit ovat raskaampia kuin tavalliset henkilöautot, pitää SUV:llä olla myös renkaat, jotka pystyvät kannattelemaan isompaa kuormaa.

Jo renkaiden ulkonäkö erottaa maastoauton renkaat tavallisista henkilöauton renkaista. Maastoauton renkaissa on henkilöauton renkaisiin verrattuna erilainen kuviointi. Auton renkaan kuvioinnin tehtäviin kuuluu muun muassa veden ohjaaminen pois renkaan alta. Citymaasturin renkaan kuvioinnissa on otettu kuitenkin huomioon vaativammat ja vaihtelevat ajo-olosuhteet, kuten päällystämättömät soratiet tai lumiset ja jyrkät ajoväylät. Maasturien renkaiden erilaisen kuvioinnin ansiosta renkaat pureutuvat tehokkaammin esimerkiksi soratiehen, antaen paremman pidon ajettaessa.

Miten SUV 4X4 renkaat eroavat henkilöauton renkaista?

Merkintä 4x4 tarkoittaa, että kyseessä ovat nelivetorenkaat. Muita yleisiä nimiä näille ovat myös englanninkieliset termit “four-wheel drive” ja “all-wheel drive”. Käytännössä 4x4 eli neliveto tarkoittaa sitä, että kaikki neljä auton renkaista vetävät eli moottori pyörittää kaikkia renkaita. Tämä eroaa autoista, joissa kaikkien neljän renkaan sijaan joko taka- tai eturenkaat vetävät.

Neliveto voi olla parempi vaihtoehto silloin, kun autolta vaaditaan enemmän tehoa esimerkiksi etenemiseen vaativassa maastossa tai raskaampien kuormien vetämiseen auton perässä. Nelivetorenkaat voivat olla turvallisemmat vaativissa ajo-olosuhteissa, kuten liukkailla teillä, jyrkissä mäissä sekä huonosti lumesta auratuilla teillä.

Voiko katumaasturilla ajaa henkilöauton renkailla?

Koska SUV-autot ovat paljon raskaampia kuin tavalliset henkilöautot, ei niillä voi ajaa henkilöauton talvi- tai kesärenkailla. Tämän lisäksi SUV-renkaat ovat huomattavasti kookkammat kuin tavalliset henkilöauton renkaat. SUV-renkaat eivät myöskään sovellu käytettäväksi henkilöauton talvi- tai kesärenkaina, niiden suuremman koon vuoksi. Vaikka renkaat sopisivatkin, jos tavalliseen henkilöautoon asentaa raskaat katumaasturin renkaat, auton polttoaineenkulutus kasvaa. Tällöin myös renkaiden tuottama ääni on kovempi ja ajomukavuus heikkenee huomattavasti.

SUV-renkaiden käyttötarkoitus eroaa myös tavallisista henkilöauton renkaista. Siinä missä henkilöauton renkaat on suunniteltu päällystetyllä ja tasaisella tiellä sekä kaupungissa ajamiseen, ovat SUV-renkaat suunniteltu myös muunlaiset ajo-olosuhteet mielessä. Täten SUV-renkaat soveltuvat myös epätasaisilla ja huonokuntoisilla päällystämättömillä teillä ajamiseen. 

Välttääksesi vahingon henkilöautollesi tai citymaasturillesi, käytä autossa sille sopivia renkaita. Oikeita henkilöauton tai maastoauton renkaita käyttämällä teet ajamisesta myös turvallisempaa, helpompaa ja miellyttävämpää. Kannattaa perehtyä tarkemmin rengasmerkintöihin, niin tiedät paremmin kuinka ison kuorman rengas pystyy kantamaan (eli renkaan kuormitusluokka) sekä mikä on renkaan vanteen koko ja leveys. Lue lisää rengasmerkinnöistä.

Mikä on crossover tai CUV?

Jos lyhenne SUV tulee sanoista “sport utility vehicle”, mitä CUV tarkoittaa? CUV, eli Crossover Utility Vehicle, on jossain SUV:n ja crossover-ajoneuvon välimaastossa. CUV:tä voi pitää toisena nimityksenä monille suomalaisille tutummalle termille: crossoverille. CUV:n sekä crossoverin lisäksi näistä ajoneuvoista käytetään joskus nimitystä XUV.

Koska autojen nimityksissä on usein epäselvyyksiä, käytetään termiä SUV usein viittaamaan sekä nelivetoisiin maastoautoihin että kevyempiin crossover-mallisiin ajoneuvoihin. Se kutsutaanko ajoneuvoa SUV, crossover vai maastoauto nimellä voi riippua myös autonvalmistajasta sekä siitä, miten kyseistä ajoneuvoa markkinoidaan. Crossovereissa ei välttämättä ole aina nelivetoa. Tästä syystä jotkut eivät haluaisi käyttää niistä SUV- tai maastoauto-nimitystä laisinkaan. Nykyään crossoverit kuitenkin kattavat huomattavan osan myydyistä SUV-mallisista ajoneuvoista.

Citymaasturin talvi- ja kesärenkaat autoosi Vianorilta

Osta renkaat autoosi Vianorilta. Valikoimastamme löydät laadukkaat SUV-renkaat sekä pieniin ja keskikokoisiin katumaastureihin sopivat renkaat. Mukana on sekä katumaastureiden kesärenkaita että talvirenkaita. Voit valita sopivat renkaat kaupunkiajoon tai paremmin maastoon ja off-road ajoon soveltuvat SUV-renkaat. Tarjolla ovat parhaiden rengasvalmistajien maastoautojen renkaat. Hae renkaita rengasvalmistajan mukaan.

Kun haluat kestävät SUV-renkaat, tutustu myös Nokian Renkaiden Aramid Sidewall -teknologiaan. Nokian Renkaiden aramid-kuitu vahvistaa niiden sivupintaa, tehden renkaista kestävämmät ja ehkäisten renkaiden vaurioitumista.