Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä ja talvirenkaiden vähintään 3 millimetriä, mutta käytännössä renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät huomattavasti jo silloin, kun pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä. Kesällä etenkin sadekelillä vesiliirron riski kasvaa, ja renkaiden kuluneisuudesta tulee turvallisuusriski.

 

Nokian Renkaiden kulumisvaroitinProfiltiefe.jpg

Nokian Renkaiden tuotteissa on kulumisvaroitin, jonka avulla autoilija voi varmistua renkaidensa kunnosta ja turvallisuudesta. Renkaan keskipinnassa olevan kulumisvaroittimen numerot ilmaisevat, montako millimetriä renkaiden pääurissa on syvyyttä eli paljonko kulutuspintaa on jäljellä.

Tutki renkaat kotona

Voit testata omien renkaidesi urasyvyyden vaivattomasti kotikonsteinkin. Turvallisuusmittariksi kelpaa tavallinen vajaan viiden sentin tulitikku, jonka rikkipään pituus on kolmesta neljään millimetriä. Kun rikkipää asetetaan muutamaan kohtaan rengasuriin, rikkipään pitäisi kaikissa kohdissa häipyä näkymättömiin. Jos rikkiä jää näkyviin, renkaan kulutuspinta ei riitä turvalliseen ajoon.

Urasyvyyttä voi tutkia myös kahden euron kolikolla. Jos kolikossa olevan vajaan neljän millimetrin levyinen, hopeoitu rengas nousee rengasurasta yhtään kuviopalan yläpuolelle, on syytä harkita renkaiden uusimista.