Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä ja talvirenkaiden vähintään 3 millimetriä, mutta käytännössä renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät huomattavasti jo silloin, kun pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä. Kesällä etenkin sadekelillä vesiliirron riski kasvaa, ja renkaiden kuluneisuudesta tulee turvallisuusriski.

SnapSkan-mittaus

Nokian Renkaiden kehittämä helppo ja ilmainen palvelu SnapSkan kertoo renkaidesi urasyvyyden ja sen vaikutuksen tieturvallisuuteen. SnapSkan myös antaa tiedon, milloin on aika hankkia uudet renkaat.

SnapSkan on maksuton palvelu, ja sitä voi käyttää kuka tahansa riippumatta auton merkistä, mallista tai rengasmerkistä. Palvelu on saatavilla Vianoreissa kautta Suomen. Kun tiedät renkaidesi kunnon ja sen, milloin ne on aika uusia, edessäsi on huolettomampia ja turvallisempia ajokilometrejä.

Nokian Renkaiden kulumisvaroitinProfiltiefe.jpg

Nokian Renkaiden tuotteissa on kulumisvaroitin, jonka avulla autoilija voi varmistua renkaidensa kunnosta ja turvallisuudesta. Renkaan keskipinnassa olevan kulumisvaroittimen numerot ilmaisevat, montako millimetriä renkaiden pääurissa on syvyyttä eli paljonko kulutuspintaa on jäljellä.

Tutki renkaat kotona

Voit testata omien renkaidesi urasyvyyden vaivattomasti kotikonsteinkin. Turvallisuusmittariksi kelpaa tavallinen vajaan viiden sentin tulitikku, jonka rikkipään pituus on kolmesta neljään millimetriä. Kun rikkipää asetetaan muutamaan kohtaan rengasuriin, rikkipään pitäisi kaikissa kohdissa häipyä näkymättömiin. Jos rikkiä jää näkyviin, renkaan kulutuspinta ei riitä turvalliseen ajoon.

Urasyvyyttä voi tutkia myös kahden euron kolikolla. Jos kolikossa olevan vajaan neljän millimetrin levyinen, hopeoitu rengas nousee rengasurasta yhtään kuviopalan yläpuolelle, on syytä harkita renkaiden uusimista.

 

Tarkasta renkaasi SnapSkanilla

SnapSkan kertoo renkaidesi urasyvyyden helposti, nopeasti ja tarkasti. Palvelu on veloituksetta saatavilla Vianorin palvelupisteissä.

Tutustu SnapSkaniin