TPMS renkaiden paineenvalvontajärjestelmä
(Tire Pressure Monitoring System) 

EU-asetuksen 661/2009 mukaan kaikissa autoissa, jotka on tyyppihyväksytty marraskuun 2012 jälkeen sekä kaikissa marraskuun 2014 jälkeen myydyissä uusissa autoissa tulee olla renkaiden paineenvalvontajärjestelmä eli TPMS (Tire Pressure Monitoring System). Suomessa Trafin asetuksen mukaan rengaspainevahdit ovat pakolliset vain uusien autojen ensiasennusrenkaille eli renkaille, jolla auto ensirekisteröidään. Renkaita uusittaessa autoilija voi itse päättää, ottaako uuteen rengassarjaan seurantajärjestelmän vai ei.

FAQ: Usein kysyttyä TPMS-järjestelmästä 

Rengaspaineiden seuranta lisää turvallisuutta

Järjestelmän tarkoitus on nimensä mukaan seurata rengas paineita, ja näin vähentää autoista syntyviä päästöjä sekä lisätä turvallisuutta. Järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, jos jonkin renkaan paine yllättäen vähenee. Tällöin kuljettaja voi turvallisesti pysähtyä ajoissa ja esimerkiksi vaihtaa renkaan.

Vianor palvelee TPMS-järjestelmän käyttäjiä

Vianorissa voit tarkastaa järjestelmän toiminnan sekä tarvittaessa korjata tai vaihtaa rikkoutuneet anturit. Käyttämämme paineanturit sopivat useimpiin markkinoilla oleviin autoihin. Kauttamme saat myös lisätietoa järjestelmästä sekä sen toiminnasta.

Vianorilta saat myös varaosia sekä alkuperäisiin antureihin, että valikoimissamme oleviin tarvikeantureihin. Ota yhteyttä omaan palvelupisteeseesi ja kysy lisää!

Katso Kauppalehden video renkaiden paineenvalvontajärjestelmän asennuksesta: