Renkaanvaihdossa työntekijät auttavat toinen toisiaan 

Sesonkityöntekijä Janette Puputin kokemuksia

Janette Puputti tuli Vianorin Sarankulman palvelupisteeseen koulun kautta työssäoppimiseen ja aloitti sesonkityöntekijänä renkaanvaihdossa. Renkaidenvaihto oli Janetelle jo tuttua entuudestaan. Mukavat työkaverit auttoivat uutta tulokasta ja toisessa sesongissa Janette pääsi jo itse neuvomaan muita. 

Olin kyllä vaihtanut renkaita jo ennen Vianorille tuloani. Tai autohuoltotyössä oli tullut irrotettua renkaitakin. Sesonkityöntekijänä työni koostui käytännössä renkaiden vaihdosta ja teimme töitä työpareittain. Päivät alkoivat kahdeksalta ja loppuivat viiden maissa. Tein sesonkityötä täyspäiväisesti ja olin myös viikonloppuja töissä aika usein”, Janette kertoo.   

Sesonkityötä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisesti, esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin, jos päivätyö ei ole mahdollista. 

Riittää, että on asenne kohdillaan."

- Janette Puputti

Työkaverit auttoivat aina ja ottivat mukaan porukkaan 

”Viihdyin työssä tosi hyvin. Työkaverit ottivat minut hyvin porukkaan mukaan ja auttoivat aina, jos tarvitsin apua. Toisessa sesongissa minä olin se kokeneempi ja pystyin auttamaan muita. Parasta työssä oli juuri työkaverit”, Janette sanoo.  

”Suosittelen sesonkityötä sellaisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita autoista ja joille raha kelpaa. Tässä työssä pitää olla asenne kohdallaan”, Janette tiivistää.  

Sesonkitöihin Vianoriin

Sesonkityöntekijänä työsi painottuu rengasasennuksiin, mutta voi sisältää myös varaston hallintaan ja autojen siirtämiseen liittyviä tehtäviä. Lisäksi pääset osallistumaan asiakaspalveluun ja myyntiin myymälässä. Työtä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisesti esim. iltaisin tai viikonloppuisin, mikäli päivätyö ei ole sinulle mahdollinen.