Renkaanvaihdossa opitaan uutta ja paiskitaan hommia hyvässä porukassa  

Sesonkityöntekijä Miitre Koistisen kokemuksia 

Miitre Koistinen on työskennellyt Vianorin Sarankulman palvelupisteessä renkaanvaihdossa kahtena sesonkina. Muutto Tampereelle laittoi liikkeelle ajatuksen alanvaihdosta, vaikka Miitrellä ei ollut aiempaa kokemusta renkaanvaihdosta. Työn parhaiksi puoliksi hän nostaa hyvän porukan ja kokemusten kertymisen, josta on ollut hyötyä omalla uralla etenemisessä.  

”Päivä aloitetaan pukemalla haalarit ja muut turvavarusteet eli suojalasit, turvakengät, kuulosuojaimet ja hanskat. Kellon kahdeksan aikaan siirrytään oman työparin kanssa halliin, jossa on autoja rivissä odottamassa. Sitten aletaan suoraan hommiin. Normaalisti sesongissa työpäivät ovat klo 8-16:30, mutta ne venyvät monesti siitä, jos autoja on paljon jonossa. Halutessaan sesongissa saa olla paljon töissä, mutta ketään ei tietenkään pakoteta ylitöihin. Olen viihtynyt työssä hyvin. Jos on tarvinut itse apua vaikka renkaan irrotuksessa, niin sitä on aina järjestynyt”, Miitre kertoo.  

”Työ sopii tekevälle tyypille."

- Miitre Koistinen

Työn parhaita puolia hyvä työporukka ja uusien taitojen oppiminen 

”Parasta on ollut tietysti työporukka. Työssä viihtyy huomattavasti paremmin, kun tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen. Kun tulin tänne töihin, niin en ollut aikaisemmin pitänyt edes pulttipyssyä kädessä. Koko ajan oppii tavallaan jotain uutta. Minähän hoidin Vianorilla hallihommia ja rengashotellin puolta eli erilaiset työnkuvat tulivat tutuiksi. Kyllähän siitä oli hyötyä esimerkiksi seuraavaa työpaikkaa hakiessa, kun olin sesonkityössä ollut rengashotellissa ja käyttänyt esimerkiksi pinoamisvaunua. Se on iso plussa, että sesonkityöstä saa hyvää kokemusta ja pääsee sitä kautta erilaisiin tehtäviin tulevaisuudessakin”, Miitre sanoo.

Mieleenpainuvina hetkinä uusien työntekijöiden opastaminen 

”Parhaiten on ehkä jäänyt mieleen se, kun neuvoin itse yhden sesongin jälkeen uutta sesonkilaista työssä. Ja kyllä minäkin kyselin paljon silloin, kun tulin töihin ensimmäiseen sesonkiin, ettei mikään menisi pieleen. Oli kiva olla uusi työntekijä ja myös toisessa sesongissa pääsin opettelemaan uutta, kun olin noin 50 ellei jopa 60 prosenttia ajasta töissä rengashotellissa. Ylipäänsä nämä sesongit ovat menneet tosi hyvin”, Miitre summaa.  

Sesonkityö sopii tekevälle tyypille, joka haluaa oppia uutta 

Sesonkityötä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisesti, esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin, jos päivätyö ei ole mahdollista. 

”Suosittelen Vianoria työpaikkana sellaiselle tekevälle ihmiselle, joka tykkää tehdä oikeasti töitä. Sesongissa ei tosiaan työt ihan heti lopu. Koko ajan saa tehdä hommia ja päivät menee mukavan nopeasti. Jos haluaa oppia uutta ja on aikaansaava tyyppi, niin tästä työstä hyötyy kyllä jatkossakin”, Miitre toteaa.

Sesonkitöihin Vianoriin

Sesonkityöntekijänä työsi painottuu rengasasennuksiin, mutta voi sisältää myös varaston hallintaan ja autojen siirtämiseen liittyviä tehtäviä. Lisäksi pääset osallistumaan asiakaspalveluun ja myyntiin myymälässä. Työtä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisesti esim. iltaisin tai viikonloppuisin, mikäli päivätyö ei ole sinulle mahdollinen.