Suomi tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja kaunista luontoa – sekä vaihtelevaa säätä ja monenlaisessa kunnossa olevia teitä. Kestävät, hyvässä kunnossa olevat renkaat tekevät matkanteosta sujuvaa, mukavaa ja turvallista. 

Matkailuauton rengaspaineet vaikuttavat ajomukavuuteen 

Helpoimmin vaikutat ajomukavuuteen ja turvallisuuteen tarkistamalla matkailuautosi rengaspaineet. Kun paineet ovat kuormaan nähden kohdallaan, myös auton käsiteltävyys, suorituskyky ja ajotuntuma ovat parhaimmillaan. Oikeat rengaspaineet myös antavat matkailuauton renkaille optimaalisen pidon, ja renkaat ovat hiljaisemmat kuin väärillä paineilla ajettaessa. 

Liian alhaisilla rengaspaineilla ajaminen kuluttaa renkaita ja polttoainetta tavallista enemmän sekä tekee autosta vaikeammin hallittavan erityisesti ääritilanteissa. Liian suuri paine puolestaan yleensä huonontaa renkaan pito- ja mukavuusominaisuuksia sekä lisää rengasääntä. 

Matkailuautojen rengaspaineet ovat yleensä 3,5-4,5 baaria, eli huomattavasti henkilöauton rengaspaineita korkeammat. Oikean rengaspaineen voi tarkistaa auton ovipilarista, polttoainetankin kannesta tai auton käyttöohjeesta.  

Laaturenkaat tuovat turvallisuutta ja polttoainesäästöjä 

Valitessa matkailuauton renkaita kannattaa huomioida renkaan kestävyys, jotta rengasrikko ei yllätä kuoppaisilla teillä tai esimerkiksi katukiveyksen reunaan törmätessä. Nokian Hakka Van -renkaissa on käytössä Nokian Renkaiden ainutlaatuinen Aramid Sidewall -teknologia. Aramid-vahvistetut sivupinnat suojaavat rengasta iskujen ja viiltojen aiheuttamilta vaurioilta. 

Myös vilkaisu renkaan EU-merkintään helpottaa rengasvalintaa. EU-merkintä kertoo renkaan vierintävastuksesta, märkäpidosta ja äänitasosta sekä kitkarenkaissa myös sopivuudesta pohjoiseen talveen. Mitä alhaisempi vierintävastus on, sitä kevyemmin rengas rullaa. Tämä vaikuttaa sekä ajomukavuuteen että pienentää polttoaineenkulutusta. 

 
Mitä tehdä rengasrikon sattuessa? 

Matkailuauton rengas on aina korjautettava ammattilaisella. Rengasammattilainen osaa myös arvioida, onko rengas ylipäätään paikattavissa vai pitääkö se korvata uudella. 

Rengasostoksilla ollessa kannattaa huomioida myös rengasvalmistajien mahdollisesti tarjoamat edut. Kaikissa Nokian Renkaiden Hakka-kesärenkaissa ja Hakkapeliitta-talvirenkaissa on tapaturmaisten vaurioiden varalle Hakka-turva. Jos rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi ensimmäisen vuoden kuluessa, Hakka-turva korvaa uuden renkaan veloituksetta. Hakka-turva sisältää myös ympäri vuorokauden toimivan tiepalvelun, jolloin apu on aina puhelinsoiton päässä. 

Aika hankkia uudet renkaat?

Etsi autoosi sopivat renkaat rengashakukoneella rekisterinumeron, automallin tai rengaskoon mukaan.

Löydä sopivat renkaat