Saamasi hyödyt

 • Kun autosi akku on kunnossa, voit luottaa siihen, että ajoneuvosi käynnistyy myös haastavissa olosuhteissa ja virta riittää tarvittaessa ajoneuvon kaikille sähkölaitteille, kuten esimerkiksi valoille, radiolle, pyyhkijöille ja istuinlämmittimille.
 • Saat apua paitsi ajoneuvosi käynnistämiseen liittyviin ongelmiin myös ongelmien estämiseen, sillä Vianorilla on tarvittavat laitteet akkujen tarkastukseen ja tarvittaessa vaihdamme akun uuteen. Vianorin valikoimissa on kaikkia yleisiä akkuja, ja korkealaatuisten akkujen ansiosta ajoneuvo käynnistyy myös kylmässä säässä.
 • Akut ovat ongelmajätettä. Vianor huolehtii akun ympäristöystävällisestä kierrätyksestä puolestasi, mikä säästää sinulta aikaa ja vaivaa.

Käynnistysakun kuntotarkastus, palveluun sisältyy

 • Käynnistysakun kunnon tarkastus
 • Akunnapojen ja kaapeleiden silmämääräinen tarkastus
 • Auton latausjärjestelmän testaus
 • Raportti auton käynnistysakun kunnosta
 • Hinta 19 €. Mikäli käynnistysakku uusitaan, on kuntotarkastus ilmainen.

Käynnistysakun vaihto, palveluun sisältyy

 • Käynnistysakun mittaus
 • Käynnistysakun vaihto
 • Vanhan akun hävittäminen
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Uusi akku
 • Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 19,00 €

Koulutetut asentajamme tarkastavat autosi akun kunnon ja vaihtavat sen tarvittaessa uuteen.

Milloin auton käynnistysakku kannattaa vaihtaa uuteen?

Valitettavasti auton akun kuntoa ja varauskykyä ei ole mahdollista testata luotettavasti kotona. Siksi halutessasi selvittää onko tullut aika vaihtaa auton akku uuteen, tulee auto ja sen akku viedä tarkastettavaksi osaavalle ammattilaiselle. Auton akun kunnon saa hyvin selville esimerkiksi auton tarkastuksen yhteydessä. Vianorilla auton kuntotarkastukseen kuuluu myös akun ja sen kunnon tarkastaminen.

Kun tuot autosi akun tarkistettavaksi Vianorille, akku testataan ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla akkutesterillä. Tällöin akun kunto saadaan selville luotettavasti ja nopeasti. Ammattimaisilla välineillä testattaessa ja osaavan autohuollon ammattilaisen käsissä, auton akun testaaminen ei vie muutamaa minuuttia pidempää.

Autojen akkuja vaihdetaan eniten juuri silloin, kun akut joutuvat kovimmille, eli talvella ja kovimpien talvipakkasten aikaan. Kun auton moottori on kylmä, ei huonokuntoinen tai vanha käynnistysakku jaksa startata autoa. Tämän lisäksi akku ei myöskään lataudu riittävän hyvin. Viemällä auton akun testattavaksi tai vaihdettavaksi hyvissä ajoin, voit välttää akun hyytymisen kovillakin pakkasilla. Esimerkiksi Vianorin autonhuollon päällikkö Pekka Alanko suosittelee auton akun tarkistuttamista ennen talven ja pakkaskelien saapumista. Lue lisää Pekan vinkeistä Vianorin verkkosivuilla,

Miten auton käynnistysakku pysyy kunnossa?

Mitä vanhempi autosi akku on, sitä huonommin se pitää varausta. Pitämällä huolta auton akun hyvästä kunnosta voit välttää tilanteet, joissa auton akku onkin tyhjentynyt eikä auto käynnisty. Auton akku kuluttaa paljon virtaa erityisesti kylmillä keleillä, kun akkua tarvitaan erilaisiin virtaa kuluttaviin tehtäviin. Akun virtaa kuluttavat kylmällä esimerkiksi penkin- ja lasinlämmittimet. Riippuen autosta, sen akusta ja akun kunnosta sekä iästä, myös auton seisominen paikallaan voi tyhjentää akkua yllättävänkin lyhyessä ajassa.

Erityisesti talvella voi olla vaarana akun hyytyminen, jos autolla ajo on kovin pätkittäistä, eikä auton akku pääse kunnolla latautumaan ajon aikana. Jotta akku ehtii latautua riittävästi myös talvella, tulisi sillä ajaa noin 20 minuuttia kerralla. Auton akun latautumiseen tarvittava aika voi olla tätäkin pidempi, mikäli käytössä on muita akkua kuluttavia laitteita. Jos mahdollista, auton akku tulisi olla aina ladattuna niin täyteen kuin mahdollista.

Jos haluat itse vaikuttaa autosi akun kunnossa pysymiseen, kannattaa kiinnittää huomiota autosi elektroniikkalaitteiden energiankulutukseen. Kuten kotonakin, voit säästää energiaa sammuttamalla sähköä kuluttavat laitteet silloin kun et niitä tarvitse. Näihin kuuluvat autossa erilaiset lämmittimet, ilmastointilaitteet ja äänentoisto. Yksi erityisen paljon energiaa kuluttava tekijä talvella ajettaessa on auton polttoainekäyttöisen lisälämmittimen käyttö.

Onnistuuko auton käynnistysakun vaihto kotona?

Jos mahdollista, kannattaa auton akun vaihtaminen jättää osaavalle ammattilaiselle, jolla on myös tehtävään tarvittavat välineet. Varsinkin, jos kyseessä on sähköauto tai hybridi, on akun vaihdon jättäminen asiantuntevan ammattilaisen tehtäväksi fiksu valinta. Hybridi- ja sähköauton akun vaihtamisen yhteydessä autosta voi lähteä virrat, minkä seurauksena auton tietokoneet ja ylläpitojärjestelmät voivat nollaantua. 

Vaikka kyseessä ei olisikaan sähkökäyttöinen ajoneuvo, tulee auton akkua vaihdettaessa pitää huolta siitä, että akku on yhteensopiva ajoneuvon kanssa. Siitä huolimatta, että auton akku on sopiva, tulee se myös sovittaa ajoneuvon virranhallintajärjestelmään, ja tämä vaatii omat välineensä, joita ei löydy jokaisesta kodista. Kun tuot autosi Vianorille, pidämme huolen, että vaihdettava uusi akku sopii autoosi ja se vaihdetaan oikeaoppisesti.

Miten auton akut kierrätetään?

Autojen akut ovat ongelmajätettä. Tästä syystä akun kierrättämisessä tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä. Tämän lisäksi väärin hävitetyt auton akut ovat haitaksi ympäristölle. Kun tuot autosi Vianorille akun vaihtamista varten, voit olla varma, että ajoneuvosi akku hävitetään asianmukaisesti ja ilman vaaraa ympäristölle. Vianorilla huolehditaan myös siitä, että akun hävittämisessä ja kierrättämisessä noudatetaan kaikkia lakeja ja asetuksia.

Tarkistuslista auton käynnistysakusta huolehtimiseen

Kun haluat pitää huolta, että autosi akku pysyy toimintakunnossa eikä hyytynyt akku jätä yllättäen tien varteen tai parkkipaikalle, pidä huolta ainakin seuraavista asioista:

 • Pidä akku mahdollisimman täynnä, varsinkin talvella ajettaessa.
 • Aja riittävän pitkiä matkoja kerralla, jotta akku ehtii latautumaan. Hyvä ohjenuora kuuluu: “Niin kauan kuin lämmität, niin kauan ajat.”
 • Vaihda akku tarvittaessa uuteen. Auton akun lähestyessä sen elinkaaren loppua, myös akun kyky pitää varausta heikkenee. Vaihtamalla ajoissa uuteen akkuun, voit välttyä sen yllättävältä hyytymiseltä.
 • Käytä vain autosi kanssa yhteensopivaa akkua.

Tuo ajoneuvosi asiantuntevalle ammattilaiselle akun vaihtoa varten. Me Vianorilla pidämme huolta, että autoosi vaihdetaan oikea ja varmasti toimiva uusi akku. Voit etsiä oman Vianor-palvelupisteen helposti Vianorin verkkosivuilta.