Autohuolto

Vianorilta saat laajan valikoiman autohuoltopalveluja, ja palvelupisteissämme asioit nopeasti ja vaivattomasti. Voit kääntyä puoleemme oli tarpeesi sitten öljynvaihto, ilmastointihuolto, akun vaihto tai auton kuntotarkastus. Määräaikaishuollossa autovalmistajan takuu säilyy ja tiepalvelu pitää huolen, ettei matkasi katkea huoltovälin aikana. Vianorin autohuolto takaa, että työt valmistuvat sovitussa aikataulussa laadukkaita varaosia käyttäen.

Näin ostat palvelun

Öljynvaihto

Öljynvaihto
Alk. 119,00 €
Säännöllinen öljynvaihto auttaa pitämään moottorin kunnossa.

Ilmastointijärjestelmän huolto

Ilmastointijärjestelmän huolto
Alk. 79,00 €
Ilmastointijärjestelmä tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen tehokkaasti ja luotettavasti.

Katsastustarkastus ja -palvelu

Katsastustarkastus ja -palvelu
Alk. 69,00 €
Katsastuspalvelullamme säästät aikaa, vaivaa ja rahaa – tuot vain autosi meille ja haet sen katsastettuna.

Vianor Huolto

Vianor Huolto
Alk. 199,00 €
Vianorin asiantunteva ja koulutettu henkilöstö tekee huollot kaikkiin automerkkeihin ja -malleihin ammattitaitoisesti.

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto
Auton valmistaja on määritellyt ajoneuvon huoltotarpeen ajettujen kilometrien ja/tai ajan mukaan. Säännöllisen määräaikaishuollon tarkoitus on varmistaa, että auto toimii huoltovälin ongelmitta.

Auton kuntotarkastus

Auton kuntotarkastus
Alk. 49,00 €
Auton kunto on suoraan verrannollinen sen turvallisuuteen. Kuntotarkastuksen avulla saat selville autosi kunnon, ja mahdollisiin ongelmiin voidaan puuttua nopeasti, jopa samalla käynnillä.

Järjestelmätesti

Järjestelmätesti
Alk. 39,00 €
Järjestelmätestissä luetaan vikakoodit kultakin ohjainlaitteelta järjestelmäkohtaisella ohjelmalla, jolloin myös standardien ulkopuoliset vikakoodit saadaan luettua.

Tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto
Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Ammattilaisemme arvioivat, onko vaurioitunut lasi parempi korjata vai vaihtaa.

Akkupalvelut

Akkupalvelut
Alk. 19,00 €
Koulutetut asentajamme tarkastavat autosi akun kunnon ja vaihtavat sen tarvittaessa uuteen.

Jarrujen huolto ja korjaus

Jarrujen huolto ja korjaus
Jarrujärjestelmän hyvä kunto on äärettömän tärkeää turvallisuuden kannalta.

OBD-testi

OBD-testi
Alk. 19,00 €
OBD-testillä saadaan selville, onko autossa päästöihin vaikuttavia vikoja, jotka aiheuttavat katsastuksessa hylkäyksen.

Alustan huolto ja korjaus

Alustan huolto ja korjaus
Auton alusta ja sen hyvä kunto vaikuttavat suoraan auton ajettavuuteen ja turvallisuuteen. Auton alustassa on lukuisia osia, joiden kaikkien tulee olla ehjiä ja hyväkuntoisia.

Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus
Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Ammattilaisemme arvioivat, onko vaurioitunut lasi parempi korjata vai vaihtaa.

Autohuollon sijaisauto

Autohuollon sijaisauto
Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Autohuolto pitää ajoneuvosi tien päällä

Auton huoltaminen säännöllisin väliajoin on välttämätöntä ajoneuvosi kunnosta ja toiminnasta huolehtimiseksi, minkä lisäksi määräaikainen huolto voi olla edellytys autosi takuun säilymiselle. Esimerkiksi auton valmistajan laatimaa huolto-ohjelmaa noudattamalla ajoneuvon takuu pysyy voimassa ja voit säästyä kalliilta remonteilta. Auton vuosihuolto on puolestaan hyvä tapa pitää huolta iäkkäämmästä autosta, jonka kanssa ei enää noudateta valmistajan huolto-ohjelmaa. Autoilijalle ei kuitenkaan ole aina selvää, mitä kukin eri autohuolto pitää sisällään. Tämän lisäksi eri huoltamojen autokorjaamoiden välillä voi olla eroja niiden tarjonnassa ja eri huoltojen nimityksissä.

Millainen autohuolto kannattaa valita?

Erilaiset autohuollot ja autokorjaamoiden omat nimitykset voivat kummastuttaa autoilijaa. Mitä ovat esimerkiksi auton vuosi-, määräaikais- ja kausihuolto?

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuollolla viitataan huoltoon, joka on suoritettava autonvalmistajan määrittämän ajan tai kilometrimäärän mukaan. Määräaikaishuoltojen väli voi olla esimerkiksi aina 20 000 kilometrin välein tai kerran vuodessa. Monissa uudemmissa autoissa huoltoväli voi mukautua myös kilometrien, ajan sekä ajotyylin perusteella.

Verrattuna esimerkiksi vuosihuoltoon, määräaikasihuolto on kattavampi ja sisältää valmistajan automallille määrittelemän huolto-ohjelman. Tähän voivat kuulua muun muassa ilmansuodattimen, sytytystulppien, jarrunesteen ja jakohihnan vaihto sekä rengaspaineiden tarkistus, lasinpesunesteen täyttö ja paljon muuta. Muista, että määräaikaishuollon piiriin kuuluvat kohteet voivat vaihdella automallin tai esimerkiksi vaihteiston tyypin mukaan.

Kun autolle tehdään määräaikaishuolto valmistajan laatiman huolto-ohjelman mukaan, auton takuu säilyy voimassa ja auto toimii ilman ongelmia. Tutustu Vianorin määräaikaishuoltoon tarkemmin ja varaa aika netissä.

Vuosihuolto

Vuosihuolto viittaa nimensä mukaan säännöllisesti vuosittain autolle suoritettavaan huoltoon. Tällainen huolto voi sopia esimerkiksi vanhemmille autoille, joiden määräaikaishuollossa ei enää noudateta valmistajan huolto-ohjelmaa. Vuosihuollon yhteydessä on hyvä tarkistaa myös auton voimansiirto ja onko sille tarpeen suorittaa toimenpiteitä. Hakiessasi vuosihuoltoa autollesi, kannattaa tarkistaa mitä huoltoon oikeastaan kuuluu. Korjaamojen välillä on eroja nimitysten suhteen ja vuosihuolloksi voidaan kutsua esimerkiksi vuosittain suoritettavaa määräaikaishuoltoa ajoneuvon valmistajan huolto-ohjelman mukaan.

Kausihuolto

Autohuollon tyypeistä kausihuolto on nykyään vähiten käytetty, eikä se monessa tapauksessa ole kovin tarpeellinen. Kausihuoltoon voi kuulua esimerkiksi öljyn vaihtaminen talvea varten. Nykyään tällaista kausihuoltoa ei ole tarpeen tehdä. Ongelmia voi aiheuttaa se, että kausihuolto ei ole täysin vakiintunut ilmaus, joten sitä voidaan käyttää ristiin esimerkiksi vuosihuollon kanssa. Tästä syystä autoilijan kannattaa aina varmistaa millainen huolto omalle ajoneuvolle on tarpeen ja mitä se pitää sisällään.

Vianor Huolto

Moni autokorjaamo ja -huoltamo tarjoaa erilaisia autoholtoja, joiden sisällöt voivat vaihdella ketjujen välillä. Tuo autosi Vianor Huoltoon ammattitaitoisten asiantuntijoidemme huollettavaksi kaikkiin automerkkeihin ja -malleihin.

Vianor Huoltoon kuuluvat seuraavat kohteet ja toimenpiteet:

  • Auton tarkastus
  • Huoltotyöt
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus.
  • Autoosi sopiva moottoriöljy
  • Öljynsuodatin
  • Öljypropun tiiviste
  • Raitisilmasuodatin

Saat kauttamme huollossa tarvittavat varaosat sekä tarvittaessa sijaisauton autohuollon ajaksi. Lisätietoa Vianor Huollosta löydät verkkosivuiltamme Vianor Huolto -palvelusivulta. Autosi huollon ostaminen onnistuu helposti verkon välityksellä. Valitse haluamasi palvelu, toimipiste ja aika sekä syötä autosi tiedot. Lue lisää, miten ostat palvelun Vianorin verkkosivuilta.

Pidä huolta myös autosi renkaista

Kattavien autohuoltopalvelujen lisäksi löydät Vianorilta laadukkaat huippumerkkien renkaat sekä henkilöautollesi että muille erikokoisille ajoneuvoille. Hae autoosi sopivat renkaat joko autosi rekisterinumeron, renkaan koon tai ajoneuvon mallin perusteella helposti Vianorin etusivuilla tai rengashaun kautta.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat autohuollon ja itse ajoneuvoosi keskittyvien toimenpiteiden lisäksi monipuoliset palvelut renkaille. Renkaanvaihto on jokaisella autoilijalla edessään ainakin kahdesti vuodessa aina kesä- ja talvirenkaiden vaihdon yhteydessä. Renkaanvaihtoa helpottaa, kun tuot renkaasi säilytykseen Vianorin rengashotelliin. Kun renkaasi on säilytetty asianmukaisesti ne myös pysyvät paremmassa kunnossa ja voidaan vaihtaa kätevästi autoosi aina sesongin vaihtuessa. Jos rengas vaurioituu tai siihen tulee reikä, ei hätää. Paikkaamme tarvittaessa vaurioituneen renkaan tai vaihdamme vanteille uuden renkaan.

Muistilista autoilijalle

  • Huollata autosi autonvalmistajan huolto-ohjelman mukaisesti tietyn ajan ja ajokilometrien mukaan tai vuosittain. Nykyään niin sanottu kausihuolto ei ole enää tarpeellinen.
  • Jos autosi on vielä valmistajan myöntämän takuun piirissä, vie autosi määräaikaishuoltoon säilyttääksesi auton takuun ja välttyäksesi ikäviltä ongelmilta.
  • Huollata autosi vain luotettavien ja ammattitaitoisten asiantuntijoiden luona, joilla on käytössään asianmukaiset tilat sekä laadukkaat varaosat. Verkosta löydät lähimmän Vianor-palvelupisteen, jossa suoritamme ammattimaisen ja kattavan autohuollon ajoneuvollesi.