Saamasi hyödyt

  • Kun ilmastointijärjestelmä on kunnossa, se lisää mukavuutta ja turvallisuutta ajomatkoilla. Voit keskittyä ajamiseen, kun lämpötila ja ilmankosteus ovat miellyttävät.
  • Kun huollatat ilmastointijärjestelmän ajoneuvovalmistajien suosituksen mukaan kahden vuoden välein ja tarkastutat sen vuosittain, järjestelmä pysyy tehokkaana. Säännöllisellä huollolla varmistat myös moottorin paremman toiminnan, sillä huonokuntoinen järjestelmä vie tehoa moottorista. 
  • Myös polttoaineenkulutus laskee: Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta haihtuu noin 10 - 15 prosenttia vuodessa, mikä lisää järjestelmän kompressorin työtä ja siten polttoaineenkulutusta.
  • Ilmastoinnin täyttöhuolto ei kuulu kaikkien autovalmistajien huolto-ohjelmiin

Palveluun sisältyy

  • Ilmastoinnin kylmäaine

• R134A, hinta 79 € (max. 200 g; ylimenevä kylmäaine veloitetaan erikseen 15 €/100 g) tai
• R1234YF, hinta 119 € (max. 200 g; ylimenevä kylmäaine veloitetaan erikseen 30 €/100 g)

  • Ilmastoinnin väriaine
  • Ilmastoinnin voiteluaine
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Kylmäaineet R134a ja R1234yf

Vuonna 2011 astui voimaan EU:n direktiivi 2006/40/EY. Direktiivin mukaan kaikissa uusissa henkilö- ja pakettiautoissa, jotka on valmistettu käytettäväksi EU:ssa ja joissa on ilmastointi, pitää käyttää kylmäainetta, jonka GWP (global warming potential) on 150 tai pienempi. Vanhempi kylmäaine R134A ei täytä tätä vaatimusta, joten se on korvattu kylmäaineella R1234YF. 

Tarkasta, mikä kylmäaine sopii autoosi. 

• R134A – Vuosimalli 2016 tai vanhempi.

• R1234YF – Vuosimalli 2017 tai uudempi. 

Varmista asia kuitenkin ennen huoltoa, sillä ensimmäiset uudella kylmäaineella varustetut ajoneuvot on otettu Suomessa käyttöön kevään 2012 aikana.

 

Rengashotelliasiakkaana -10 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti -tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -10 % alennuksen autohuoltopalveluistamme.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää >>

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 79,00 €

Säännöllisesti huollettu ilmastointijärjestelmä toimii luotettavasti.

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin

Kun autosi ilmastointi oikuttelee, tarvitset Vianorin ammattilaista. Ilmastointihuolto ammattilaisen käsissä tekee matkastasi jälleen viileän ja mukavan. Oikea lämpötila ja kosteus auton sisällä ovat myös turvallisuustekijöitä, sillä niiden myötä voit keskittyä tärkeimpään – ajamiseen. Ajomukavuuden ja turvallisuuden lisäksi, toimiva ilmastointi tekee ajamisesta ilmastoystävällisempää ja edullisempaa. Ajoneuvon polttoaineenkulutus laskee, kun ilmastointijärjestelmä toimii kunnolla. Aivan kuten muukin auto, ilmastointi tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen optimaalisesti.

Voiko ilmastointilaitteen myös korjauttaa Vianorilla?

Kyllä voi! Renkaiden lisäksi Vianor tietää paljon myös autojen muista osista. Meillä on taito ja työkalut suorittaa ilmastointilaitteen huolto suurimpaan osaan automalleista. Autojen ilmastointihuoltoja saa tehdä vain Tukesin myöntämän kylmäalan pätevyyden saanut asentaja, joka on saanut oikean koulutuksen. Lähimmästä Vianor-palvelupisteestä löydät aina tällaisen asentajan, jonka käsissä auton ilmastointihuolto tapahtuu luotettavasti ja nopeasti. Vianorin palvelupisteitä löydät ympäri Suomen. 

Miten rikkinäisen ilmastoinnin tunnistaa?

Jos ilmastointi ei toimi, se on usein helposti havaittavissa. Rikkinäisen tai viallisen ilmastoinnin tunnistaa esimerkiksi siitä, että autoon ei virtaa kylmää ilmaa vaikka ilmastointilaite on kytketty päälle. Viallisesta auton ilmastoinnista voi vihjata myös viive viilennyksen alkamisessa sen jälkeen, kun ilmastointilaite on kytketty päälle. Kun tällaisia ilmastointilaitteen ongelmista kertovia merkkejä ilmenee, kannattaa auton ilmastointi huoltaa pikimmiten. Viivyttely ilmastoinnin huoltamisen kanssa voi pahimmillaan johtaa vakavampaan ilmastointilaitteen vaurioitumiseen.

Viallinen ilmastointilaite saattaa vaikuttaa myös auton muihin osiin ja heikentää moottorin suorituskykyä sekä lisätä polttoaineen kulutusta. On järkevämpää maksaa pieni hinta ilmastoinnin suorituskyvyn ylläpidosta vuosittain kuin suuri hinta sen korjaamisesta myöhemmin. Kun auton ilmastointihuolto suoritetaan hyvissä ajoin, vältät myös ajan mittaan kertyvät ylimääräiset polttoainekulut, joita viallinen ilmastointilaite aiheuttaa.

Mikä on ilmastointihuollon hinta?

Kaikissa uudemmissa autoissa (rekisteröity vuonna 2017 tai myöhemmin) on kylmäaineena R1234yf. Kylmäaineiden turvallinen ja vastuullinen käsittely on parasta antaa ammattilaisten tehtäväksi. Kylmäaineen lisääminen on ilmastointihuollon tärkein osa. Vianorilla ilmastointihuolto ei tule kalliiksi, ja useimmat autonvalmistajat suosittelevat tarkastuttamaan ilmastoinnin vuosittain. Yleinen suositus on huollattaa auton ilmastointi säännöllisesti kahden vuoden välein. 

Kannattaa huomata, että ilmastoinnin huolto ei sisälly kaikkien autonvalmistajien määräaikaishuolto-ohjelmaan. Vianorin ammattilaiset tarkastavat autoosi sopivan kylmäaineen tyypin ilmastointihuollon yhteydessä. Jos kuitenkin haluat selvittää autosi kylmäaineen tyypin, se on yleensä merkitty auton moottoritilassa olevaan kilpeen.

Ilmastointihuollon hinta määräytyy esimerkiksi käytetyn kylmäaineen tyypin mukaan. Hintaan vaikuttaa myös huollon yhteydessä käytetyn kylmäaineen määrä. Yli 200 gramman ylimenevältä osalta veloitamme 10 €/100 grammaa. Ilmastointihuollon hintaa arvioidessasi kannattaa muistaa, että säännöllisesti, noin kahden vuoden välein suoritettu kylmäaineen täyttö sekä ilmastointijärjestelmän kunnossapito säästävä rahaa matalampien polttoainekustannusten muodossa.

Mikä on ilmastointijärjestelmän vuoto?

Ilmastointilaitteen kylmäaineen väheneminen voi johtua vuodosta ilmastointijärjestelmässä. Tällöin kylmäainetta vuotaa ulos ilmastointijärjestelmästä nopeammin verrattuna tavalliseen kylmäaineen haihtumiseen. Jos vuotoja ei ole, riittää kun auton ilmastointihuollon yhteydessä autoon täytetään siihen sopiva kylmäaine. Jos ilmastointijärjestelmään on ehtinyt syntymään vuoto, ei pelkkä kylmäaineen täyttäminen riitä. Ilmastointijärjestelmän vuodon tapauksessa edessä on perusteellisempi  ilmastoinnin korjaus.

Ilmastointihuolto kahden vuoden välein takaa toimivan ilmastoinnin

Auton ilmastointihuolto kannattaa tehdä säännöllisesti. Näin vältät isommat ongelmat auton ilmastoinnin kanssa, kuten heikon viilennyksen sekä ajoneuvon korkeamman polttoaineenkulutuksen. Tuomalla autosi ilmastointihuoltoon osaavalle ja luotettavalle ammattilaiselle Vianoriin, takaamme ilmastoinnin toiminnan ja ajomukavuuden. Ilmastoinnin täyttöhuollon lisäksi saat Vianorilta muut autosi sekä renkaiden palvelut, kuten öljynvaihdon sekä renkaiden paikkauksen. Tule palveltavaksi ammattilaiselle lähimpään Vianor-palvelupisteeseen!