Saamasi hyödyt

  • Voit olla varma autosi turvallisuudesta, koska käytämme Vianorilla ainoastaan hyväksyttyjä laseja sekä oikeanlaisia liimoja ja muita materiaaleja. Työskentelemme aina valmistajien ohjeiden mukaisesti.
  • Pidämme huolta, että autosi pysyy siistinä: suojaamme ajoneuvon työskentelyalueen, kuten konepellin ja kojelaudan ennen lasin irrotusta tai korjausta. Työn lopuksi ajoneuvo siistitään ja tarkastetaan.
  • Matkantekosi jatkuu turvallisesti, sillä varmistamme niiden turvavarusteiden toiminnan, joihin työ vaikuttaa. Tuulilasi on osa korirakennetta, ja uudemmissa autoissa siihen on usein myös kiinnitetty kuljettajaa avustavien järjestelmien kameroita tai muita tunnistimia. Vianorilla tuulilasin vaihto tai korjaus tehdään huolellisesti ja järjestelmäkokonaisuudet huomioiden.
  • Jos sinulla on tuulilasivakuutus, asioimme puolestasi vakuutusyhtiön kanssa.

Palveluun sisältyy

  • Tuulilasin vaihto tai korjaus
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Valinnaiset palvelut/myydään erikseen

  • Tuulilasi
  • Kuljettajaa avustavien järjestelmien tunnistimien, kuten kameroiden kalibrointi
  • Pyyhkijänsulat

Katso lähin tuulilasin korjauksia ja vaihtoja tekevä Vianor.

Osta nyt, maksa vasta 30 päivän kuluttua

Vianor Laskulla voit maksaa ostoksesi joustavasti omaan tahtiin. Saat 30 päivää täysin kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Lue lisää >>

Vianor Tilillä 12kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 12kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Pyydä tarjous tuulilasin vaihdosta tai korjauksesta.

Tarjouspyyntö

Tuulilasin korjaaminen ehkäisee isommat vauriot

Kun tuulilasiin tulee vaurio, joka on vielä korjattavissa, kannattaa lasi suojata niin, että vaurio ei pääse pahenemaan. Esimerkiksi pienen kiveniskemän suojaaminen onnistuu läpinäkyvällä korjausteipillä, jota on hyvä olla aina varalla autossa. Kun tuulilasin pieneen halkeamaan tai kiveniskemään ei pääse likaa ja kosteutta, korjausjäljestä tulee myös parempi. 

Vaikka tuulilasin vaurio olisi kooltaan pieni, voi se laajentuessaan kasvaa liian suureksi korjausta varten. Tällöin tuulilasin vaihtaminen on ainoa ratkaisu. Tästä syystä ei kannata jättää korjausteippiä pysyväksi ratkaisuksi paikkaamaan tuulilasia. Korjaamalla tuulilasi ajoissa voit välttää korjausoperaatiota kalliimman tuulilasin vaihdon. Ennen tuulilasin korjaamista korjattava vaurio puhdistetaan ja sen laajeneminen estetään poraamalla.

Kun kyseessä on tuulilasin vaihto tai korjaaminen, moni ajattelee vain lasin ulkopintaa ja siihen kohdistuvia vaurioita. Ei kuitenkaan kannata jättää huomiotta tuulilasin sisäpintaa. Jos lasi on sisäpuolelta kovinkin likainen, tämä voi heikentää näkyvyyttä. Tästä syystä myös tuulilasi olisi hyvä puhdistaa oikeanlaisella aineella aika ajoin. 

Milloin auton tuulilasi pitää vaihtaa?

Mistä tietää onko tuulilasi vaihdettava uuteen vai onko lasi vielä korjattavissa? Tähän vaikuttavat erityisesti tuulilasiin koituneen vaurion, kuten kiveniskemän, koko sekä sijainti. Jos tuulilasissa on yli kahden euron kolikon kokoinen jälki, on vaurio liian suuri korjattavaksi ja edessä on tuulilasin vaihto. Tuulilasin vaihto korjauksen sijaan on tarpeen myös silloin, kun vaurio lasissa on liian lähellä tuulilasin reunaa. Jos vaurio sijaitsee alle kymmenen senttimetrin päässä lasin reunasta, ei lasia kannata lähteä korjaamaan. Liian lähellä tuulilasin reunaa olevan särön korjaaminen voi hajoittaa lasin. Tällöin tarvitaan uuden tuulilasin vaihto vanhan vaurioituneen lasin tilalle.

Vauriot auton tuulilasissa on syytä korjata monesta syystä, joista yksi tärkeimpiä on liikenneturvallisuus. Tämän lisäksi on hyvä muistaa, että tuulilasi on osa auton korirakennetta. Vauriot ja halkeamat tuulilasissa siis heikentävät korirakennetta. Jos lasissa on suurempi halkeama tai jälki on kuljettajan näkökentässä, voi tarpeeksi paha vaurio lasissa johtaa hylkäykseen katsastuksen yhteydessä.

Ehjä tuulilasi edistää liikenneturvallisuutta

Vauriot auton tuulilasissa vaikuttavat näkyvyyteen huomattavasti. Erityisesti auringon paistaessa tuulilasiin koituneet vahingot korostuvat entisestään tehden näkyvyydestä huonon. Luonnollisesti kaikki kuljettajan havainnointia ja liikenteen seuraamista haittaavat tekijät vaikeuttavat ennakoimista ja heikentävät reaktionopeutta yllättävissä tilanteissa. 

Tuulilasissa olevien naarmujen lisäksi murheita autoilijalle aiheuttavat erityisesti kiveniskemät, jotka voivat aiheuttaa isojakin jälkiä ja säröjä lasiin. Kuten kiveniskemät, myös heikossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkimien sulat voivat naarmuttaa auton tuulilasia. Tästä syystä tuulilasinpyyhkimet olisi syytä tarkistaa säännöllisesti ja vaihtaa ne uusiin, mikäli ne ovat päässeet kulumaan liikaan.

Sen lisäksi, että vaurioitunut auton tuulilasi haittaa näkyvyyttä, monet tuulilasiin integroidut tunnistimet eivät toimi, jos lasi on rikkinäinen. Tuulilasiin on voitu esimerkiksi asentaa kameroita ja nämä on kalibroitava, kun tuulilasi on vaihdettu. Eräs kalibroitava järjestelmä tuulilasissa voi olla esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäädin eli ACC.

Tuo autosi tuulilasin korjaukseen tai vaihtoon Vianorille

Ennakoi ja ehkäise pienten vaurioden kasvamista korjauskelvottomiksi tulemalla tuulilasin korjaukseen Vianorille. Jos autosi tuulilasissa on isompi halkeama tai sen sijainti vaatii tuulilasin vaihtamista uuteen, hoidamme myös tuulilasin vaihdon ammattimaisesti ja ajoneuvosi huomioon ottaen. Mikäli sinulla on tuulilasivakuutus, myös asioimme puolestasi vakuutusyhtiön kanssa.

Asianmukaiset ja tarkoitusta varten suunnitellut välineet ja tilat takaavat sen, että autosi huolto tehdään parhaalla mahdollisella tavalla. Kun tuulilasin mahdolliset tunnistimet kalibroidaan toimenpiteen jälkeen, autosi on jälleen valmis tien päälle hyvällä näkyvyydellä. Panosta liikenneturvallisuutesi ja autosi kuntoon ja tule Vianorille.