Saamasi hyödyt

  • Voit olla varma autosi turvallisuudesta, koska käytämme Vianorilla ainoastaan hyväksyttyjä laseja sekä oikeanlaisia liimoja ja muita materiaaleja. Työskentelemme aina valmistajien ohjeiden mukaisesti.
  • Pidämme huolta, että autosi pysyy siistinä: suojaamme ajoneuvon työskentelyalueen, kuten konepellin ja kojelaudan ennen lasin irrotusta tai korjausta. Työn lopuksi ajoneuvo siistitään ja tarkastetaan.
  • Matkantekosi jatkuu turvallisesti, sillä varmistamme niiden turvavarusteiden toiminnan, joihin työ vaikuttaa. Tuulilasi on osa korirakennetta, ja uudemmissa autoissa siihen on usein myös kiinnitetty kuljettajaa avustavien järjestelmien kameroita tai muita tunnistimia. Vianorilla tuulilasin vaihto tai korjaus tehdään huolellisesti ja järjestelmäkokonaisuudet huomioiden.
  • Jos sinulla on tuulilasivakuutus, asioimme puolestasi vakuutusyhtiön kanssa.

Palveluun sisältyy

  • Tuulilasin vaihto tai korjaus
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Valinnaiset palvelut/myydään erikseen

  • Tuulilasi
  • Kuljettajaa avustavien järjestelmien tunnistimien, kuten kameroiden kalibrointi
  • Pyyhkijänsulat
  • Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Katso lähin tuulilasin korjauksia ja vaihtoja tekevä Vianor.

 

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Pyydä tarjous tuulilasin vaihdosta tai korjauksesta.

Tarjouspyyntö

Tuulilasin korjaus 

Kiveniskemät ja irtoavat nastat voivat helposti rikkoa tuulilasisi. Toimimalla nopeasti saatat kuitenkin pystyä välttämään tuulilasin vaihdon, sillä pienet tuulilasin vauriot on usein mahdollista korjata. Tuulilasin korjauksella tuulilasin vaurion leviäminen saadaan pysäytettyä ja lasille suodaan lisää elinaikaa.  

Tutustu alta siihen, milloin tuulilasi on mahdollista korjata, miksi se kannattaa korjata ja milloin on helpompaa turvautua suoraan uuden tuulilasin hankintaan. Voit myös jättää tarjouspyynnön tuulilasin korjauksesta suoraan verkosta. 

 

Voiko tuulilasin korjata? 

Tuulilasiin ilmestyvät kiveniskemät eivät välttämättä tarkoita sitä, että tuulilasi olisi heti pakko vaihtaa. Mikäli kiveniskemä on riittävän pieni ja tarpeeksi kaukana tuulilasin reunasta, on se useimmiten mahdollista paikata.  

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että alle kahden euron kolikon kokoiset kiveniskemät on vielä mahdollista korjata, mutta tätä suuremmat tuulilasin vauriot vaativat jo suoraan tuulilasin vaihtoa.  

Miksi tuulilasi kannattaa korjata? 

Tuulilasin vaihtaminen on suuremmissa vaurioissa ainoa turvallinen ratkaisu lasin uusimiseen, mutta pienen kiveniskemän vuoksi lasia ei aina kannata vaihtaa. 

Mikäli et ole varma voiko lasiin tullutta vauriota korjata, voit aina vierailla lähimmällä Vianor-palvelupisteellä, joka tarjoaa tuulilasin korjauksen ja vaihdon palveluita. Asiantuntevat palvelupisteemme työntekijät pystyvät kertomaan voidaanko lasia korjata vai tulisiko sinun sen sijaan suoraan varata aika tuulilasin vaihtoon. 

Tuulilasin korjaamiseen vaihtamisen sijasta on olemassa monia hyviä syitä. Listasimme muutamia tärkeimmistä alle: 

Tuulilasin korjaus on vaihtoa edullisempaa 

Tuulilasin korjaaminen on aina tuulilasin vaihtoa edullisempaa. Mikäli sinulla on lasivakuutus, korvaavat vakuutusyhtiöt pääasiallisesti tuulilasin korjauksen ilman omavastuuta tai minkäänlaisia bonusmenetyksiä. 

Voit tiedustella tuulilasin korjauksen hintaa lähimmältä Vianorin palvelupisteeltä tai pyytää tarjousta suoraan verkosta. 

Tuulilasin korjaus säästää ympäristöä 

Mikäli tuulilasin vaurio on niin pieni ja riittävän kaukana reunasta, että se voidaan korjata eikä tuulilasi muutoin ole liian naarmuisessa tai sumeassa kunnossa, kannattaa lasi korjata myös ympäristösyistä. 

Uuden tuulilasin vaihtaminen kuormittaa aina ympäristöä vanhan tuulilasin korjaamista enemmän. Mikäli lasisi voidaan korjata, eikä sitä tarvitse heikon näkyvyyden vuoksi vielä vaihtaa, ei tuulilasia kannata turhaan lähteä vaihtamaan. 

Tuulilasin korjaus on nopeampaa kuin vaihto 

Tuulilasin vaihdossa kestää yleensä useita tunteja ja vaihdolle on usein varattava aika etukäteen. Tuulilasin vaihdossa pitää myös huomioida lasiliiman kuivumisaika, jonka vuoksi tuulilasin vaihdossa auto joudutaan yleensä jättämään huoltoon koko päiväksi.  

Auton lisävarusteet, kuten kuljettajan avustusjärjestelmissä käytettävät tuulilasin taakse asennetut kamerat ja anturit, lisäävät tuulilasin vaihdossa vaadittavaa aikaa ja kustannuksia. Lisävarusteiden vuoksi auto vaatii yleensä erikoisvalmisteisen tuulilasin, jossa on paikat autosta löytyville lisävarusteille. Lisäksi monet lisävarusteiden kameroista ja antureista saattavat vaatia erillistä kalibrointia uuden tuulilasin asennuksen jälkeen. 

Tuulilasin korjaus onnistuu parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Suojaamalla kiveniskemän heti sen huomattuasi kirkkaalla teipillä, estät ylimääräisen lian ja kosteuden pääsyn vauriokohdan sisälle. Korjauta kiveniskemä mahdollisimman pian sen syntymisen jälkeen, jotta se ei ehdi aiheuttamaan tuulilasiin halkeamaa. 

 
Milloin tuulilasi kannattaa vaihtaa? 

Tuulilasi kannattaa vaihtaa joissakin tapauksissa, vaikka sen korjaaminen olisi vielä mahdollista. Listasimme alle muutamia tapauksia, joissa lasin vaihtaminen on kannattavaa liikenneturvallisuuden vuoksi: 

 
Kulunut ja naarmuinen tuulilasi 

Ajan ja kilometrien myötä tuulilasisi pinta kuluu naarmuiseksi, heikentäen näkyvyyttä. Tuulilasin kuluneisuus on helpointa huomata aurinkoisina talvipäivinä, jolloin aurinko paistaa matalalta. Tuolloin kulunut tuulilasi heikentää näkyvyyttä erityisen paljon, aiheuttaen ylimääräisiä heijastuksia ja häikäisten kuljettajaa.  

Mikäli lasi on erityisen kulunut ja naarmuinen, kannattaa se vaihtaa, vaikka tuulilasin korjaus olisi vielä mahdollista. Myös katsastuksessa voidaan antaa korjauskehotus naarmuisesta ja kuluneesta tuulilasista, mikäli katsastaja katsoo sen olevan näkyvyyttä heikentävässä kunnossa.  

Haljennut tuulilasi 

Haljennutta tuulilasia ei pääsääntöisesti voida korjata, vaan tuulilasi tulee suoraan vaihtaa uuteen. Suuret tuulilasissa olevat halkeamat ovat turvallisuusriski, sillä ne heikentävät paitsi näkyvyyttä myös tuulilasin kestävyyttä. 

Mikäli halkeamat ulottuvat tuulilasista löytyviin tunnistimiin tai kameroihin, saattavat ne myös heikentää auton kuljettajaa tukevien järjestelmien ja turvaominaisuuksien toimintaa. 

Kuljettajan näkökentässä olevat halkeamat johtavat nykyisin myös suoraan hylkäykseen auton katsastuksen yhteydessä. Tuulilasin reunasta reunaan ulottuvat pitkät halkeamat johtavat hylkäykseen, vaikka eivät olisi kuljettajan näkökentässä.

Paljonko tuulilasin korjaus maksaa? 

Tuulilasin korjaus on aina edullisempaa kuin tuulilasin vaihto. Korjauksen hinta vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta voit kysyä tarjousta suoraan verkosta tai lähimmältä Vianorin palvelupisteeltä. 

Tarkista ennen tuulilasin korjausta sisältyykö autosi kaskovakuutukseen myös lasivakuutus. Valtaosa lasivakuutuksista korvaa tuulilasin korjauksen ilman omavastuuta ja ilman bonusten menettämistä. Tuulilasin vaihdosta joudut aina maksamaan vakuutusehtojen mukaisen omavastuun. 

 
Kauanko tuulilasin korjaus kestää? 

Tuulilasin korjaus onnistuu yleensä alle puolessa tunnissa, mikäli kiveniskemiä ei ole useita. Suojaamalla kiveniskeymät heti niiden syntymisen jälkeen kirkkaalla teipillä, helpotat tuulilasin korjaustyötä. 

Autolla on mahdollista ajaa heti tuulilasin korjauksen valmistuttua, eikä autoa tarvitse jättää palvelupisteellemme pidemmäksi aikaa.  

Voit tiedustella vapaita aikoja tuulilasin korjaukselle lähimmältä Vianorin palvelupisteeltäsi. Löydät lähimmän palvelupisteen helposti käyttämällä palvelupistehakua. 

 
Varaa aika tuulilasin korjaukseen verkosta 

Kirkas ja ehjä tuulilasi on tärkeä osa ajoturvallisuutta. Älä anna kiveniskemien heikentää näkyvyyttäsi äläkä päästä lasia halkeamaan.  

Varaa aika tuulilasin korjaukseen lähimmälle Vianor palvelupisteelle jättämällä tarjouspyyntö verkossa.