Saamasi hyödyt

  • Voit olla varma autosi turvallisuudesta, koska käytämme Vianorilla ainoastaan hyväksyttyjä laseja sekä oikeanlaisia liimoja ja muita materiaaleja. Työskentelemme aina valmistajien ohjeiden mukaisesti.
  • Pidämme huolta, että autosi pysyy siistinä: suojaamme ajoneuvon työskentelyalueen, kuten konepellin ja kojelaudan ennen lasin irrotusta tai korjausta. Työn lopuksi ajoneuvo siistitään ja tarkastetaan.
  • Matkantekosi jatkuu turvallisesti, sillä varmistamme niiden turvavarusteiden toiminnan, joihin työ vaikuttaa. Tuulilasi on osa korirakennetta, ja uudemmissa autoissa siihen on usein myös kiinnitetty kuljettajaa avustavien järjestelmien kameroita tai muita tunnistimia. Vianorilla tuulilasin vaihto tai korjaus tehdään huolellisesti ja järjestelmäkokonaisuudet huomioiden.
  • Jos sinulla on tuulilasivakuutus, asioimme puolestasi vakuutusyhtiön kanssa.

Palveluun sisältyy

  • Tuulilasin vaihto tai korjaus
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Valinnaiset palvelut/myydään erikseen

  • Tuulilasi
  • Kuljettajaa avustavien järjestelmien tunnistimien, kuten kameroiden kalibrointi
  • Pyyhkijänsulat
  • Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Katso lähin tuulilasin korjauksia ja vaihtoja tekevä Vianor.

 

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Pyydä tarjous tuulilasin vaihdosta tai korjauksesta.

Tarjouspyyntö

Tuulilasin vaihto 

Tuulilasi on eräs auton tärkeimmistä osista ajoturvallisuuden kannalta. Kirkas ja ehjä tuulilasi suojaa sinua ulkoilmalta ja ajoviimassa lentäviltä epäpuhtauksilta sekä takaa selkeän näkyvyyden liikenteessä. Tuulilasin moitteeton kunto on turvallisuuden lisäksi myös kriteeri katsastuksen läpäisylle.  

Lue lisää tuulilasin vaihdosta Vianorilla tai varaa heti aika tuulilasin vaihtoon lähimmältä Vianorin palvelupisteeltä. 

Miksi tuulilasi kannattaa vaihtaa? 

Tuulilasi on eräs autosi tärkeimmistä osista, niin oman kuin muiden tienkäyttäjien turvallisuuden kannalta. Tuulilasin kunnosta kannattaa pitää huolta, sillä seuraat sen läpi muuta liikennettä aina ajaessasi. 

Kirkas, naarmuton ja ehjä tuulilasi parantaa näkyvyyttä huomattavasti ja vähentää turhaa silmien siristelyn tarvetta aurinkoisella kelillä.  

Jos tuulilasissa on pieniä halkeamia tai kiveniskemiä, pelkkä tuulilasin korjaus saattaa estää halkeaman leviämisen. Kuluneen ja naarmuuntuneen tuulilasin kohdalla lasin vaihtamista kannattaa kuitenkin harkita, vaikka se ei vielä pakollista olisikaan. 

Ajoturvallisuuden lisäksi tuulilasin kunto on katsastuksessa mitattava asia, joka saattaa johtaa korjauskehotukseen tai jopa katsastuksen hylkäykseen. Lue alta, miksi tuulilasi kannattaa vaihtaa ajoissa: 

Turvallisuus 

Ensisijainen syy tuulilasin vaihtamiselle ajoissa on aina ajoturvallisuus. Pitämällä tuulilasisi moitteettomassa kunnossa, on näkyvyytesi liikenteessä parempi. Hyvä näkyvyys helpottaa liikenteen vaaratilanteiden ennakointia ja niihin vastaamista. 

Vaikka tuulilasisi ei olisi vielä hajonnut, saattaa vanha tuulilasi muodostaa turvallisuusriskin jo kuluneisuutensa vuoksi. Runsas ympärivuotinen maantieajo kuluttaa tuulilasia, vaikka säästyisit suuremmilta kiveniskemiltä ja halkeamilta.  

Mikäli tuulilasista on kuluneisuuden vuoksi vaikeaa nähdä läpi aurinkoisella säällä, pyydä tarjous tuulilasin vaihdosta. 

Katsastus 

Nykyään tuulilasin vaihtaminen on tarpeellista ajoturvallisuuden lisäksi myös ajoneuvon tieliikennekelpoisena pitämisen vuoksi. Tuulilasin kunto on katsastuksessa arvioitava tekijä, joka saattaa johtaa korjauskehotukseen tai suoraan katsastuksen hylkäykseen. 

Katsastuksen hylkäykseen johtaa aina tuulilasin reunasta reunaan ulottuva halkeama, vaikka tämä ei olisi kuljettajan näkökentässä. Myös pienemmät halkeamat johtavat katsastuksen hylkäämiseen, mikäli halkeama on kuljettajan näkökentässä. 

Katsastuksesta on nykyään mahdollista saada korjauskehotus myös tuulilasin naarmuisuudesta tai kuluneisuudesta, jos ne heikentävät ajoturvallisuutta huomattavasti.  

Kuluneella tai naarmuisella tuulilasilla näkyvyys on heikko erityisesti aurinkoisella ajosäällä. Kulunut lasi kannattaa vaihtaa ajoissa uuteen, vaikka siinä ei vielä olisi katsastuksen hylkäykseen johtavaa halkeamaa 

Tarvitseeko tuulilasi vaihtaa? 

Tuulilasin vaihto on tarpeen aina, kun lasissa on mittava halkeama. Mikäli lasissa ei vielä ole suurta halkeamaa, saattaa lasin korjaaminen olla vielä mahdollista.  

Pienten halkeamien ja kiveniskemien korjaaminen on useissa tapauksissa mahdollista, mikäli tuulilasia päästään korjaamaan ennen kuin vaurio pääsee laajenemaan.  

Suojaamalla vauriokohdan väliaikaisesti läpinäkyvällä teipillä helpotat tuulilasin siistiä korjaamista estämällä lian ja kosteuden pääsyn kiveniskemän tai halkeaman sisälle. 

Mikäli autovakuutukseesi sisältyy lasivakuutus, korvaavat monet vakuutusyhtiöt tuulilasin korjauksen ilman omavastuuta tai bonusmenetyksiä. 

Paljonko tuulilasin vaihto maksaa? 

Tuulilasin vaihtamisen hinta vaihtelee auton mallin ja autosta löytyvien lisävarusteiden mukaan. Edullisimmillaan tuulilasin vaihdon hinta alkaa joistakin sadoista euroista, mutta vaihdon hinta saattaa kalleimmillaan nousta yli tuhanteen euroon. 

Muista selvittää sisältyykö autovakuutukseesi tuulilasivakuutus. Lasivakuutuksella maksat itse ainoastaan vakuutusehtojen mukaisen omavastuun tuulilasin vaihdosta. 

Vieraile lähimmällä tuulilasin vaihtoja tekevällä Vianorin palvelupisteellä tai kysy meiltä tarjous verkossa, niin pystymme kertomaan tuulilasin vaihdon hinnan sinun autoosi.  

Auton lisävarusteet 

Tuulilasin vaihdon hintaan vaikuttavat olennaisesti autosi lisävarusteet. Valtaosa nykyisistä autoista on varustettu sadetunnistimella, joka jo itsessään nostaa tuulilasin vaihdon hintaa.  

Lisäksi monet modernit autot sisältävät runsaasti kuljettajaa avustavaa teknologiaa, kuten erilaisia kameroita ja valotunnistimia. Tällaiset kuljettajaa avustavat järjestelmät edellyttävät asiantuntijoiden tekemän tuulilasin asennuksen. Kyseisten lisävarusteiden oikeaoppinen toiminta saattaa edellyttää uutta kalibrointia ja laitteiston säätöä ammattilaisten toimesta lasinvaihdon jälkeen. 

Myös autosta löytyvä tuulilasinäyttö eli HUD-näyttö tai lämmitettävä tuulilasi edellyttävät erityistä tuulilasia. Tämä voi nostaa tuulilasin vaihdon hintaa. 

Vianorin palvelupisteellä huomioidaan kaikki autosta löytyvät lisävarusteet auton lasin vaihtoa tehtäessä, jotta kaikki varusteet toimivat oikein myös jatkossa. Huomioithan, että lisävarusteiden mahdollisesta kalibroinnista saattaa syntyä lisäkustannuksia. 

Kauanko tuulilasin vaihto kestää? 

Tuulilasin vaihto onnistuu pääsääntöisesti saman päivän aikana kokonaisuudessaan. Ammattilaisten toteuttamana lasin vaihtamisessa kuluu yleensä muutamia tunteja.  

Autosi mallista ja lisävarusteista riippuen lasin vaihtoon saattaa kuitenkin liittyä myös antureiden tai kameroiden kalibrointia tai muita lisätöitä. Mahdolliset lisätyöt voivat vaikuttaa tuulilasin vaihdon pituuteen. 

Ota yhteyttä lähimpään Vianorin palvelupisteeseen tai kysy tarjous tuulilasin vaihdolle suoraan verkosta. Palvelupisteemme asiantuntijat osaavat antaa sinulle arvion tuulilasin vaihdon kestosta.  

Mikäli tarvitset autoa tuulilasin vaihdon ajaksi, pystyt myös vuokraamaan Vianorin palvelupisteeltä sijaisauton käyttöösi tuulilasin vaihdon ajaksi edulliseen hintaan. Sijaisauto ei sisälly tuulilasin vaihdon hintaan ja sijaisauton saatavuus vaihtelee palvelupisteiden välillä. 

Korvaako vakuutusyhtiö tuulilasin? 

Vakuutusyhtiöt korvaavat autosi tuulilasin, mikäli autossasi on tuulilasivakuutus. Useimmilla vakuutusyhtiöillä tuulilasivakuutus ei sisälly suoraan auton tavalliseen kaskovakuutukseen, vaan on tarjolla maksullisena lisävakuutuksena.  

Mikäli autovakuutukseesi sisältyy tuulilasivakuutus, korvataan tästä autosi tuulilasin korjaus tai vaihto. Asiantuntijamme osaavat arvioida onnistuuko lasin korjaus vai edellyttääkö vaurion korjaaminen suoraan lasin vaihtoa. Saat tiedon asioimalla lähimmällä Vianor-palvelupisteelläsi. 

Me Vianorilla hoidamme vakuutusyhtiön kanssa asioinnin puolestasi ja teemme tarvittavat ilmoitukset. Näin maksettavaksesi jää tuulilasin vaihdosta ainoastaan vakuutusehdoissa ilmoitettu omavastuu. Tuulilasin korjaus onnistuu monilla vakuutusyhtiöillä jopa ilman omavastuuta.