Saamasi hyödyt

 • Renkaat kuluvat vähemmän, polttoaineenkulutus vähenee ja ajo on turvallisempaa. Säännöllinen ohjauskulmien tarkastus säästää rahaa, sillä autosi toimii tehokkaasti ja turvallisesti.
 • Vältät väärässä asennossa olevien pyörien aiheuttaman renkaiden epätasaisen kulumisen. Auton puoltaminen oikealle tai vasemmalle on merkki renkaiden epätasaisesta kulumisesta. Jos ohjauskulmia ei säädetä, niistä voi kehittyä jousitus- ja ohjausongelmia, sillä väärässä asennossa olevilla pyörillä ajaminen rasittaa paitsi renkaita myös jousitusta.
 • Ohjauskulmien säätöä tarvitaan kiireellisesti, jos autosi alkaa puoltaa oikealle tai vasemmalle tai jos ohjauspyörä tärisee korkeammilla nopeuksilla ajettaessa.

Palveluun sisältyy

 • Ohjauskulmien tarkastus ja säätö (yhteensä max 1 h työtä; mahdollinen ylimenevä aika veloitetaan erikseen)
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.
 • Renkaiden tarkastus
 • Rengaspaineen tarkistus
 • Tarkastuskortti, joka kertoo sinulle autosi kunnon

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Renkaiden tasapainotus
 • Lisätyöt ja varaosat

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 99,00 €

Säännöllinen ohjauskulmien tarkastus ja säätö varmistavat, että autosi toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Ohjauskulmien säätö eli nelipyöräsuuntaus

Kun auton pyörien ohjauskulmat eivät ole aivan kohdallaan, paikallinen Vianor-palvelupiste voi korjata ongelman helposti. Väärä aurauskulma kuluttaa renkaita epätasaisesti ja voi jopa johtaa ongelmiin ohjauksessa. Kun pyörät on suunnattu oikein, ne tuntuvat mukavilta ajaa ja kuluvat tasaisesti. Tämä puolestaan parantaa ajettavuutta, renkaiden kestoikää sekä polttoainetaloutta, tehden ajamisesta taloudellisempaa.

Miksi ohjauskulmat kannattaa säädättää Vianorilla?

Vianor on erikoistunut kaikkeen, mikä liittyy pyöriin ja renkaisiin. Kun annat koulutetun ja kokeneen asentajan säätää ohjauskulmat kilpailukykyiseen hintaan, renkaat kuluvat tasaisemmin, ohjaus toimii paremmin ja ajaminen on mukavampaa ja turvallisempaa. Jos ratti tärisee suurissa nopeuksissa tai auto ei tahdo kulkea suoraan, ohjauskulmien säätö kannattaa tarkistaa välittömästi.

Mistä tiedän, onko pyörät suunnattu oikein?

Jos auton pyörien aurauskulma on väärä, ohjaaminen voi olla vaikeaa ja auto saattaa puskea tiettyyn suuntaan. Ohjauskulmien virheet tuntuvat eniten käännyttäessä. Renkaissa voi myös näkyä epätasaista kulumista. Tarpeistasi riippuen voimme tehdä autoosi joko etuakselinsuuntauksen tai nelipyöräsuuntauksen kilpailukykyiseen hintaan.

Miksi ohjauskulmien säätö on tärkeää?

Ohjauskulmien säätö on tärkeää auton turvallisuuden ja ajettavuuden kannalta. Ohjauskulmien säädöstä voidaan puhua myös aurauskulman säätönä tai nelipyöräsuuntauksena. Auton valmistaja on määrittänyt pyörien suuntauksen erittäin tarkasti. Suuntaus voi myös muuttua ajan kuluessa ja ajomäärän lisääntyessä. Varmista ajon turvallisuus ja mukavuus tarkistuttamalla ohjauskulmien säätö säännöllisesti. Nelipyöräsuuntaus on myös hyvin edullinen toimenpide verrattuna vaurioihin, joita väärä säätö voi ajan mittaan aiheuttaa.

Miten nelipyöräsuuntaus toimii?

Ohjauskulmien säätö eli nelipyöräsuuntaus on toimenpide, jossa tarkistetaan muutama tärkeä kulma. Nämä vaikuttavat siihen, miten rengas on kosketuksissa tienpintaan. Jos renkaat on suunnattu väärin, ne voivat esimerkiksi osoittaa liikaa ulospäin tai olla vinossa pystysuunnassa.

Caster-kulma

Renkaan caster-kulma tarkoittaa, miten kallellaan rengas on eteen- tai taaksepäin. Tämä on havaittavissa, kun rengasta katsotaan sivusta. Caster-kulmaa säätämällä voidaan vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten hyvin auton renkaat palautuvat suoraan ja miten auto ohjautuu kaarroksissa. Vääränlainen caster-kulma tekee auton ohjauksesta liian kevyttä tai raskasta, riippuen onko kulma negatiivinen vai positiivinen.

Camber-kulma

Camber-kulman hahmottaa parhaiten, kun autoa katsoo sen edestä tai takaa. Riippuen siitä, onko camber-kulma positiivinen vai negatiivinen, rengas voi olla vinossa pystysuunnassa katsottuna. Jos camber-kulma on nolla, rengas on pystysuorassa ja tasaisesti kosketuksissa tienpintaan. Liian pieni tai suuri camber-kulma voi johtaa renkaiden kulumiseen enemmän niiden sisä- tai ulkoreunasta.

Aurauskulmat

Aurauskulmilla puolestaan viitataan siihen, miten paljon auton renkaat osoittavat sisään- tai ulospäin. Normaalisti aurauskulma on positiivinen, jolloin renkaat osoittavat kohti auton keskilinjaa. Jos renkaat osoittavat ulospäin kulma on negatiivinen ja puhutaan harituskulmasta.

Milloin nelipyöräsuuntaus on tarpeen?

Ohjauskulmien säätö kannattaa tehdä samaan aikaan uusien renkaiden asennuksen kanssa. Kannattaa tuoda auton ohjauskulmat säädettäväksi ja suorittaa nelipyöräsuuntaus myös, jos havaitset ajaessasi tai renkaita tutkiessasi seuraavia ongelmia:

 • Ratti on vinossa, kun autolla ajetaan suoraan.
 • Renkaat kuluvat epätasaisesti tai ennenaikaisesti.
 • Ajoneuvon ohjaaminen hankaloituu ja ratti tärisee erityisesti kovalla vauhdilla ajettaessa.
 • Ajoneuvo puoltaa vasemmalle tai oikealle.
 • Ajoneuvolla on ajettu kovalla vauhdilla esimerkiksi kuoppaan, minkä seurauksena ohjattavuus on hankaloitunut.