Renkaiden epätasainen tai epänormaali kuluminen on usein merkki siitä, että ohjauskulmissa on jotain vialla. Yleisin syy ohjauskulmien muuttumiseen on kuoppaan tai jalkakäytävän reunaan ajaminen.

Muuttumisen seurauksena renkaat kuluvat epänormaalisti, ja auto saattaa myös hieman puoltaa oikealle tai vasemmalle tai tuntua epävakaalta ajon aikana. Silloin pyörien suuntaus kannattaa tarkastaa ja säätää.

Pyörien suuntaus on tarkistettava myös, jos autoon vaihdetaan esimerkiksi uusia niveliä tai tukivarsi. Monissa autoissa on myös kuljettajaa avaustavia järjestelmiä, joiden kamerat ja tutkat saattavat joissakin tilanteissa vaatia uudelleenkalibrointia. Pyörien suuntaus on lähes poikkeuksetta tarkistettava ennen uudelleenkalibrointia.

Väärät ohjauskulmat huonontavat pitoa ja lisäävät polttoaineenkulutusta

Väärät aurauskulmat rasittavat auton monia osia, mikä voi johtaa kalliisiin korjauksiin. Renkaat voivat myös kulua niin epätasaisesti ja ennenaikaisesti, että ne on vaihdettava uusiin. Pahimmassa tapauksessa sekä kesä- että talvirenkaat menevät vaihtokuntoon, jos vääriä ohjauskulmia ei korjata.

Väärät ohjauskulmat vaikuttavat myös renkaiden pitoon ja sitä kautta liikenneturvallisuuteen. Polttoaineenkulutus myös kasvaa, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi.

Jos renkaat vaihtaa itse, mahdolliset ongelmat ohjauskulmissa saattavat jäädä huomaamatta. Rengasliikkeissä renkaiden kuluminen tarkastetaan renkaanvaihdon yhteydessä, ja ammattitaitoiset rengasasentajat huomaavat mahdollisen epänormaalin kulumisen ja ohjauskulmien tarkastustarpeen.

Mistä huomaa, että ohjauskulmat tulisi säätää?

  • Auto puoltaa oikealle tai vasemmalle
  • Auto tuntuu epävakaalta ajon aikana
  • Ohjauspyörä ei ole suorassa, vaikka ajat suoraan eteenpäin
  • Ohjaus palauttaa huonosti käännöksen jälkeen
  • Renkaat kuluvat epätasaisesti tai epänormaalisti

Alkaen 99,00 €

Kaipaavatko autosi ohjauskulmat tarkastusta ja säätöä? Varaa aika helposti verkossa!