Väärät rengaspaineet vaikuttavat ajettavuuteen ja polttoaineenkulutukseen

Yleensä auton ohjekirjassa ilmoitetaan kaksi painesuositusta, normaalikuormalle ja täydelle kuormalle. Liian alhaiset rengaspaineet huonontavat auton ohjattavuutta ja hallittavuutta. Renkaiden pito heikkenee ja jarrutusmatkat kasvavat. Siten myös onnettomuusriski kohoaa.

Renkaiden alipaine näkyy myös lisääntyneenä polttoaineenkulutuksena. Väärät paineet voivat johtaa jopa renkaiden tai vanteiden vaurioitumiseen. Oikeilla paineilla ajaminen on turvallisempaa ja renkaiden suorituskyvystä saa kaiken irti.

Lämpötilan vaikutus rengaspaineisiin

Lämpötila vaikuttaa olennaisesti renkaiden paineistamiseen. Jos paineet tarkastetaan sisätiloissa, renkaiden paine kylmemmässä ulkolämpötilassa jää liian alhaiseksi. Kesärenkaissa suosittelemme käytettäväksi autonvalmistajan suosittelemia rengaspaineita ja talvirenkaissa 0,2 baria enemmän kuin mitä kesärengaspainesuositus on.

Jotta mittaustulos olisi luotettava, rengaspaineet tulee mitata kylmistä renkaista. Paineita ei siis pidä mitata heti ajon jälkeen tai silloin, kun renkaat ovat olleet auringossa tai muuten korkeassa lämpötilassa.

Rengaspaineiden tarkistamisen muistilista

  1. Katso autosi ohjekirjasta tai auton oveen tai bensatankin luukkuun kiinnitetystä tarrasta, mikä on auton valmistajan ilmoittama oikea renkaiden ilmanpaine.
  2. Huomioi erityisesti talvirenkaiden ilmanpaine, sillä lämpötila vaikuttaa renkaiden ilmanpaineeseen: kylmällä ilmalla painetta pitää olla enemmän kuin lämpimällä.
  3. Älä koskaan säädä rengaspainetta heti ajon jälkeen. Renkaat lämpiävät aina ajossa.
  4. Muista tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine säännöllisesti.

 

 
 

Haluatko tarkistaa rengaspaineesi?

Voit tarkistaa rengaspaineet helposti kaikissa palvelupisteissämme.

Etsi lähin Vianor