Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva
Testivoittaja

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: B
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 71dB
Nopeusluokka: 190km/h (T)
Kantavuus: 670kg (94)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5: 225/45R17 94T XL

Kitkarenkaat

(151 arvostelua)

Renkaan ominaisuudet

Hakka-turva
Testivoittaja

EU-rengasmerkinnät

Rengasluokitus: C1
Polttoainetaloudellisuus: B
Märkäpito: D
Ohiajomeluluokitus ja -voimakkuus (dB): B 71dB
Nopeusluokka: 190km/h (T)
Kantavuus: 670kg (94)

PUHTAASTI TURVALLINEN

Hakkapeliitta R5 on kitkarengas henkilöautoihin. Se varmistaa tinkimättömän pidon ja älykkäät ajo-ominaisuudet talven jokaisena päivänä. Hakkapeliitta R5 on turvallisuutta puhtaimmassa muodossa: innovatiivinen yhdistelmä talvipitoa, hiljaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Renkaan ylivertaisen pidon ja ajokäytöksen taustalla on Double Block Grip -muotoilu. Parhaan jääpidon puolestaan takaavat ainutlaatuiset Arctic Grip Crystals -hiukkaset.

• Puhdasta talvipitoa ja tasapainoista ajokäytöstä
• Ylivertaista ajomukavuutta ja hiljaisuutta
• Ympäristöystävällistä liikkuvuutta ja polttoainesäästöjä

PUHDASTA HILJAISUUTTA

Renkaan äänitaso vaikuttaa keskeisesti ajomukavuuteen. Hakkapeliitta R5 on kitkarengas, jonka äänimailma on meluton, mukava ja vakaa. Ihmiskorvan erottamat häiritsevät meluhuiput on elimoinoitu ja Silent Touch -pintakuvion kuviopalojen uudenlainen jakautuminen takaa mukavan ja miellyttävän rullauksen.

PUHDASTA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYTTÄ

Hakkapeliitta R5 on kestävä, mukava ja erittäin energiatehokas talvirengas. Kevyempi rullaus säästää polttoainetta ja pidentää sähköautojen toimintasädettä. Hakkapeliitta R5:n suunnittelussa on tehty materiaalivalintoja, jotka pienentävät renkaan hiilijalanjälkeä. Renkaan erinomaisen talvipidon, suuremman kilometrimäärän ja pienen vierintävastuksen varmistaa Green Trace -sekoitus. Hakkapeliitta R5:n ympäristöystävälliset ajo-ominaisuudet perustuvat luonnonkumin, kierrätysteräksen, kasvipohjaisten öljyjen ja mäntyhartsin kaltaisiin raaka-aineisiin. Yli kolmasosa uudesta sekoituksesta koostuu uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista.

PETTÄMÄTÖNTÄ PITOA JÄÄLLÄ JA YLIVERTAINEN AJOKÄYTÖS

Hakkapeliitta R5:n pintakuvion kumiin sekoitetut mikroskooppiset Arctic Grip Crystals -pitohiukkaset toimivat kuin sisäänrakennetut nastat luomalla terävia ja kestäviä pitosärmiä kumiin. Kun rengas kuluu, hiukkaset tulevat esiin ja toimivat tarvittavana pitoreservinä.

Hakkapeliitta R5:n ylivertaisen pidon ja ajokäytöksen taustalla on Double Block Grip -muotoilu, joka näkyy etenkin renkaan olka-alueilla. Kuviopalojen jäykkä rivi alkaa keskeltä ja jatkuu katha kohti olka-alueita. Renkaan olka-alueilla ja välialueella on 40% enemmän kuviopaloja edeltäjäänsä verrattuna, joka tarkoittaa, että kontaktialueella on enemmän tienpintaa koskettavaa kumia. Tämä tarkoittaa sitä, että renkaan pito liukkailla pinnoilla paranee.

PATENTOITUA TURVALLISUUTTA

Hakkapeliitta R5:n pinnasta löytyvä patentoitu Winter Safety Indicator (WSI) parantaa renkaan turvallisuutta entisestään. Lumihiutalesymboli näyttää jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Symboli pysyy näkyvissä, kunnes kulutuspintaa on jäljellä neljä millimetriä. Siinä kohtaa, kun lumihiutalesymboli on kulunut pois näkyvistä on uusien talvirenkaiden ostaminen suositeltavaa.

Maksuton Hakka-turva auttaa tien päällä

Mikäli tapaturmainen rengasrikko yllättää kesken matkan, on Nokian Renkaiden maksuton Hakka-turva apunasi. Jos uusi rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi ensimmäisen vuoden kuluessa ostopäivästä, Hakka-turvasta saat maksutta uuden renkaan. Lue lisää >> 

Rengashotelliasiakkaana -5 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti. Tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -5 % alennuksen uusista renkaista.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää>>

Vianor Tilillä 10kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Pakettitarjous renkaille ja vanteille

Kun ostat renkaat ja vanteet samalla kertaa, saat 100 €:n alennuksen loppusummasta. Alennuksen saat verkkokaupassa koodilla PAKETTI100.

Valitse vanteet >>

 

Moottori-lehden (9/2022, Suomi) testissä Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 vei voiton. 

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 on rengasvertailun kiistaton ykkönen selkeällä erolla seuraaviin sijoituksiin. Rengas on helposti hallittavissa kaikissa olosuhteissa. Ääritilanteissa se on testin paras. Rengas on jäällä testin tasapainoisin ja lumisella tiellä vertailun nopein. Renkaan ajokäytös on erittäin turvallinen myös märällä ja kuivalla tiellä.

EU-rengasmerkinnät: T432155

Onpahan olleet hyvät
Emmäjormaole - 4.3.2024
Muutaman viikon suhaillut R5:lla, ei nyt pahoja pääkallokelejä ole ollut, mutta tosi tyytyväinen olen gummeihin. Riittää pitoa ja äänet hiljaiset.
Paras kokeilemani!
Fredi - 2.3.2024
Olen ollut tyytyväinen. Melutaso on alhainen ja auton ohjattavuus on hyvä.
Erinomainen talvirengas lumelle ja jäälle
Blues - 29.2.2024
Olen tyytyväinen renkaan ominaisuuksiin kuten hiljaisuuteen, pitoon ja ajo-ominaisuuksiin liukkaalla ja kuivalla kelillä.
Kallis. Hyvä.
Timon - 26.2.2024
Renkaat ovat hiljaiset. Kitkarenkaan pito jopa jäisellä tiellä yllätti. Hakkaturva on ilmeisen uniikki tuote. Erittäin tervetullut!
Minulle uusi kokemus kitkarenkaasta ja ole tyytyväinen.
Heikki 19.01. - 26.2.2024
Ostin renkaat kolme viikkoa sitten ja ajanut lumella,jäällä,loskassa ym... olen ollut tyytyväinen.
Vaihdoin saksalaisista Continental-renkaista Nokian R5-renkaisiin
Ammatikseen autoileva, yli 4 miljoonaa km takana - 22.2.2024
Vaihdoin saksalaisista Continental-renkaista näihin Nokian R5-renkaisiin enkä ole katunut päätöstäni. Upeat ja vieläpä kotimaiset renkaat. Turvallisilla laaturenkailla on todella kiva ajaa ja renkaiden kestävyydestä olen kuullut muiltakin paljon ajavilta pelkkää hyvää. Kannattaa maksaa se pieni hinnanlisä esimerkiksi kiinalaisiin lipsuviin muovirenkaisiin verrattuna.
Toimintavarma ja hiljainen rengas
LauriK - 15.2.2024
Renkaan käytös on todella looginen, ja yllättää positiivisesti hiljaisuudellaan
Hiljaisin rengas mikä minulla on ollut
stiina - 14.2.2024
Ostin nämä entisten 8 vuotta vanhojen kitka hakkapeliittojen tilalle. Vanhat olivat edelleen ällistyttävän hyvät, eroa uusiin en juuri huomaa. Mutta ovat niin hiljaiset, ettei sellaisia minulla ole ollut koskaan.
Hyvä ja hiljainen rengas
SMH - 11.2.2024
Edellisiin Nokia 3 renkaisiin verrattuna hyvä pito jäisellä tiellä.
Täydellinen rengas
P. Naamavako - 5.2.2024
Ostamiani renkaita olen päässyt kokeilemaan hangessa, sohjoisessa sekä jäätyneellä kadulla. Sopii hyvin kaupunki ajoon.

Arvioni tuotteesta Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

Kokonaisarvosana*