Digitaalinen rengasseuranta hyödyttää niin liiketoimintaa kuin kestävää maataloutta

Renkaiden merkitys turvallisessa ja tehokkaassa työssä on kriittisen tärkeä. Uusi Nokian Tyres Intuitu tekee reaaliaikaisen tiedonkeruun renkaiden kunnosta helpoksi ja vaivattomaksi. Intuitu on ensimmäisenä tarjolla maatalous- ja urakointirenkaisiin.

Renkaiden merkitys turvallisessa ja tehokkaassa työssä on kriittisen tärkeä. Uusi Nokian Tyres Intuitu tekee reaaliaikaisen tiedonkeruun renkaiden kunnosta helpoksi ja vaivattomaksi. Intuitu on ensimmäisenä tarjolla maatalous- ja urakointirenkaisiin. 

Muiden alojen mukana myös rengasala digitalisoituu, eivätkä renkaat enää ole pelkästään kumia koneen ja maaston välissä. Uusi Nokian Tyres Intuitu -konsepti muuttaa renkaat älykkäiksi, aktiivisiksi komponenteiksi, jotka tarjoavat hyödyllistä tietoa konekannan ylläpitoon, päätöksentekoon ja rengasinvestointien hyödyn maksimoimiseen. 

Nokian Tyres Intuitu perustuu renkaiden sisään asennettuihin sensoreihin. Renkaat lähettävät paine- ja lämpötilatietoa, jota voidaan lukea mobiililaitteessa toimivalla sovelluksella. Tieto myös tallentuu pilvipalveluun. Käyttöönotto on helppoa, sillä Nokian Tyres Intuitu ei vaadi ajoneuvoon mitään muutoksia – vain sensoreilla varustetut renkaat ja mobiililaitteen. 

Miksi älyrenkaat ovat järkevä valinta? 

Tieto renkaiden reaaliaikaisesta kunnosta hyödyttää monia osa-alueita. Kun renkaiden paineet ja lämpötila ovat tiedossa ja järjestelmä varoittaa ajoissa poikkeavuuksista, koneen kuljettaja voi keskittyä rauhassa työhönsä ilman huolta rengasvaurioista. Liikkeenjohdon tasolla Nokian Tyres Intuitu puolestaan tarjoaa dataa päätöksenteon tueksi ja koko konekannan tehokkuuden tarkasteluun. 

”Kaluston pyörät halutaan pitää pyörimässä mahdollisimman vähillä yllätyksillä, jotta toiminta on niin tehokasta ja tuottavaa kuin mahdollista”, sanoo Vianorin raskaiden renkaiden tuotepäällikkö Juha Lehtinen. Nokian Tyres Intuitu tuo mielenrauhaa näyttämällä selkeää tietoa ennakoivan huollon tarpeisiin, jotta käyttökatkokset ja rengasvaurioista aiheutuvat kulut pystytään minimoimaan. 

Rengastieto auttaa myös ympäristöä 

Ensimmäiset Nokian Tyres Intuitu -sensoreilla varustetut renkaat tehdään maatalouskäyttöön, joten aluksi Intuitusta pääsevät hyötymään pienet ja keskisuuret urakointi- ja maatalousyritykset. Viljelyn ja kuljetuksen tehokkuuden kasvattaminen ei ole vain hyvää liiketoimintaa vaan vaikuttaa myös ympäristöön. 

Kasvavan väestön ruokkiminen samalla määrällä viljelysmaata ja CO2-päästöjen vähennystarve ovat maailmanlaajuisia haasteita, joiden ratkaisemisessa jokaisella edistysaskeleella on merkitystä. ”Optimaalinen rengaspaine estää maaperän vaurioita, mikä parantaa satoisuutta”, sanoo Lehtinen. ”Se vaikuttaa myös renkaan vierintävastukseen, jolla on suora vaikutus polttoaineenkulutukseen.” 

Nokian Tyres Intuitu esitellään Agritechnica-messuilla Saksassa marraskuussa 2019, ja tuote tulee myyntiin vuonna 2020.

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin