Kehittyvää rengasteknologiaa suurempien ja tehokkaampien maatalouskoneiden tarpeisiin

Oikeat rengasvalinnat auttavat pitämään maan rakenteen optimaalisena, jotta peltojen kasvuvoima säilyy.

Oikeat rengasvalinnat auttavat pitämään maan rakenteen optimaalisena, jotta peltojen kasvuvoima säilyy.

Maatilat vähenevät, niiden koko kasvaa ja tilojen kannattavuushaasteet lisääntyvät. Samaan aikaan maapallon väestömäärä lisääntyy ja kasvavan väestön tarpeisiin tarvitaan lisää ravintoa. Toisaalta ruuantuotannossa on pystyttävä pienentämään hiilidioksidipäästöjä ja säästämään makeaa pohjavettä.Tehokkuuden maksimointiin on siis pyrittävä monessa asiassa. 

Tärkein yksittäinen maatalouden tehokkuuden perustekijä on maan kasvuvoima. Sadontuotantokykyä on vaalittava säästämällä maan kasvuvoimaa ja rakennetta. Pelloilla on pystyttävä liikkumaan niin, että maata ei tarpeettomasti tiivistetä, vaan huokostilavuus säilyy oikeanlaisena. Tällöin vesi, happi ja kasveille tärkeät ravinteet pystyvät sitoutumaan maaperään ja tarvittaessa vapautumaan kasvien saataville. 

Tuotantoteknologia vaikuttaa maatalouden kestävyyteen ja tuottavuuteen 

Maatalouden koneet erikoistuvat, ja niiden koko ja tehokkuus kasvavat. Maan rakenteen optimaalisena säilymisen kannalta eniten merkitystä on koneiden akselipainoilla, jotka vaikuttavat jankon tiivistymiseen, ja koneiden rengaspaineilla, jotka vaikuttavat maan pintapaineeseen. 

Jankon tiivistymistä alkaa tapahtua, kun koneiden akselipainot ylittävät 6000 kg:n rajan. Toki myös maan kosteusolosuhteet vaikuttavat sallittavaan akselipainoon. Pintapaine on suoraan verrannollinen renkaan runkorakenteeseen ja rengaspaineeseen. Tavoitteena voidaan pitää 0,8 barin alittamista, jolloin pintakerroksen haitallista tiivistymistä ei pääse tapahtumaan. Kasveilla on otollinen maaperä kasvaa ja tuottaa maksimaalinen sato. 

Bridgestonen korkealaatuiset maatalousrenkaat auttavat tehostamaan tuotantoa ja suojelevat samalla sekä viljelykasveja että maan rakennetta. Bridgestonen uuden sukupolven maatalousrenkailla voi työskennellä nopeammin ja kuljettaa raskaampia kuormia, ja ne kuluttavat vähemmän polttoainetta. Tuotannossa on otettu huomioon kestävän kehityksen varmistaminen. 

  • Bridgestone VT sopii erinomaisesti peltotöihin. Renkaiden joustavuus ja S-line-jalkaosa mahdollistavat erittäin alhaisten rengaspaineiden käytön ja vähentävät maan tiivistymistä. 
  • Bridgestone VX tarjoaa ylivoimaista pitoa ja erinomaista kestävyyttä niin pellolla kuin maantiellä. VX-renkaan paineasteikko alkaa 0,6 barista ja yltää aina 3,0 bariin asti.

 

Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää
Artikkelit
16.01.2024

Minimoi talven onnettomuusriskit ammattiajossa

Lue lisää
Artikkelit
10.11.2023

Merkittäviä kustannussäästöjä yrityksellesi sähköautoilun valinnoilla

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin