Miten valitset oikeanlaiset talvirenkaat yrityksesi autoihin?

Vaihtelevissa talviolosuhteissa on tärkeää, että työntekijät voivat lähteä turvallisesti tien päälle säästä riippumatta. Hyvä talvirengas tarjoaakin ajomukavuutta ja turvallisuutta kaikilla talven keleillä. Talvirenkaiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon, millaisissa ajo-olosuhteissa autoilla ajetaan eniten. Rengasvalinnalla voi myös vaikuttaa yrityksen kustannuksiin.

Talvirenkaiden tärkein turvallisuusominaisuus on perinteisesti ollut suorituskyky jäällä. Lauhempien talvipäivien sulilla teillä korostuu myös renkaan suorituskyky paljaalla tai märällä asfaltilla, ja sulat tiet kiinnittävät huomion entistä enemmän rengasääneen.  

”Vaativimmissa talviolosuhteissa laadukkaat renkaat ovat autoilijoille tärkeä turvallisuustekijä. Liittyminen vilkkaaseen liikenteeseen jäisessä risteyksessä tai kaistanvaihto moottoritiellä voivat olla haastavia. Talvista on tullut aiempaa leudompia, mutta pienempi määrä lunta ei tarkoita, että tiet olisivat vähemmän liukkaita. Liikenteessä pitää selvitä liukkaista aamuista ja petollisesta mustasta jäästä, kun vesi ja loska jäätyvät yön aikana,” muistuttaa rengas- ja autohuoltoketju Vianorin yritysliiketoiminta-alueen johtaja Ilkka Metsäsalo. 

Kannattaako valita nastat vai kitkat?  

Nasta- ja kitkarenkaiden eroja puntaroidessa on hyvä miettiä, millaisissa olosuhteissa yrityksen autoilla ajetaan eniten. Ajamisen painottuessa jäisille teille nastarengas on turvallisin vaihtoehto. Nastarenkaat sopivat erityisesti etelän rannikkoseuduille, joissa tiet ovat talvella usein jäisiä. Varsinkin, jos autosta puuttuu viimeisin turvatekniikka, on nastarengas lyhyen jarrutusmatkansa ansiosta hyvä valinta. Kitkarenkaat soveltuvat puolestaan paremmin lumisille teille. Jos autossa on nykyaikaiset turvavarusteet, ja ajetaan enimmäkseen tasaisissa, lumisissa olosuhteissa, kannattaa harkita kitkarenkaita.  

Laadukkailla talvirenkailla parempaa ajomukavuutta 

Vähälumisempien talvien yleistyessä rengasäänen vaikutus ajomukavuuteen on entistä suurempi. Erityisesti sähköautoilla liikennöivät arvostavat hiljaista kyytiä. Renkaan laatu korreloi yleensä äänitason kanssa, joten ajomukavuutta haettaessa kannattaa panostaa laadukkaisiin renkaisiin.   

”Hyvät kitkarenkaat ovat olleet tyypillinen valinta hiljaisuutta arvostaville kuljettajille. Nykyään myös nastarenkaista löytyy hiljaisia vaihtoehtoja ja uusien nastarenkaiden ohjaamoääni on yllättävänkin vaimea,” sanoo Metsäsalo.  

EU:n rengasmerkintä helpottaa talvirenkaiden valintaa 

EU:n rengasmerkintä on uudistunut palvelemaan erityisesti pohjoismaisia autoilijoita. Vuodesta 2021 rengastarraan on lisätty jää- ja lumipitoa koskevat tiedot sekä laajaan eurooppalaiseen tietopankkiin johtava QR-koodi. Merkintä kertoo renkaan polttoainetaloudellisuudesta ja äänitasosta, ja jääpitomerkinnän avulla pystyy valitsemaan renkaat, jotka ovat turvalliset pohjoisen talvikeleillä.   

Rengasvalinnalla voi myös vaikuttaa kalustosta aiheutuviin kuluihin. Laadukas talvirengas on kestävä niin käyttöikää kuin ympäristöäkin ajatellen. Pienen vierintävastuksen renkaat tuovat polttoainesäästöjä tai pidentävät toimintasädettä sekä vähentävät haitallisia päästöjä.  

Rengaspalvelut helposti Vianorilta  

Tutustu nyt yrityksille tarjoamiimme rengaspalveluihin. Palvelupisteemme ovat apunasi niin renkaiden vaihdossa kuin talvirenkaiden valinnassa ja asiantuntijamme etsivät juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun. Ota yhteyttä yritysmyyntiimme, niin räätälöimme juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan palvelukokonaisuuden. Pidämme renkaasi pyörimässä, jotta sinä voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.  

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin