Savonlinja/Marko Laukkarinen

Miten yli 500 linja-auton renkaidenvaihto ja huolto hoituvat yhden miehen voimin - Case Savonlinja Oy

Oikean kumppanin avulla yli 500 linja-auton rengasasiat on mahdollista hoitaa organisaatiossa vain yhden ihmisen voimin. Ulkoistamalla rengashuolet säästät aikaasi, varmistat turvalliset rengasvalinnat ja estät turhista seisokeista johtuvat tulonmenetykset.

Tiesitkö, että loistavan kumppanin avulla yli 500 linja-auton rengasasiat on mahdollista hoitaa organisaatiossa vain yhden ihmisen voimin? Ulkoistamalla rengashuolet säästät aikaasi, varmistat turvalliset rengasvalinnat ja estät turhista seisokeista johtuvat tulonmenetykset. Myös budjetointi on helpompaa – jopa kasvun keskellä.

Kun kuljetusalan kilpailu koventuu ja kalustomäärä kasvaa, pitkän tähtäimen suunnittelu ja kumppanien valinta nousevat tärkeään rooliin kuljetusyritysten arjessa. Renkaiden hallintaan tarvitaan selkeä prosessi, joka vakioi vaihto- ja huoltokäytännöt sekä ehkäisee virhetilanteita. Kun kalustomäärä kasvaa, sisäisen moniosaajatiimin palkkaaminen rengashuoltoon ei yleensä enää ole kannattavaa. Silloin renkaiden toimituksen ja huollon ulkoistaminen on kuljetusalan yritykselle tehokas, vaivaton ja kokonaisedullinen valinta.

”Yhteistyö on vaivatonta ja helppoa. Olen hämmästynyt siitä, kuinka vähällä omalla työllä ja vaivalla näin laajan kaluston rengashallinta voi hoitua.” - Ari Siitarinen, Savonlinja Oy

 

5 syytä valita ulkoistettu rengaskumppani kuljetusliiketoimintaan

  1. Seuraa kalustoa helposti ja ennakoi – palvelua oikeaan aikaan

Kaluston ja renkaiden kunnon seuraaminen on mahdollista 24/7. Vianorin tarkan kalustonseurantajärjestelmän ja rengaskohtaisen mittaustiedon avulla asiantuntijasi ennakoivat renkaidenvaihdon hetken tai tunnistavat huoltotarpeen helpommin ja paremmalla tarkkuudella. Ennakoimalla hoidat renkaidenvaihdon ja huollon oikea-aikaisesti ja suunnitelmallisesti, eikä yksikään auto jää yllättäen pois vuorostaan.

  1. Vähennä turhia seisokkeja – maksimoi kaluston ajoaika

Kuljetusliiketoiminnassa yhdenkin auton seisokki aiheuttaa mittavia tulonmenetyksiä. Turhat seisokit voidaan estää oikean, laadukkaan ja kestävän renkaan valinnalla, kaluston seurannalla ja huoltotoimenpiteillä. Varmista kaluston tuottavuus valitsemalla kumppani, jolla on laaja, koko maan kattava huoltoverkosto sekä uusia renkaita ja varaosia aina saatavilla.

  1. Varmista turvallisuus – tee oikeat valinnat ja paranna reagointinopeutta

Laadukkaiden renkaiden valinnalla estetään vaaralliset ja kalliit kolaritilanteet. Tarpeen vaatiessa resurssien on joustettava nopeasti: uudet renkaat on saatava nopeasti alle siellä, missä kuljettajasi sattuu olemaan. Turvalliset ja laadukkaat renkaat lisäävät myös kuljettajien turvallisuuden tunnetta, vähentävät stressiä ja vaikuttavat myönteisesti työtyytyväisyyteen.

  1. Budjetoi helposti – ennakoi kulut

Kun kumppani vastaa renkaistasi, myös budjetointi on helppoa. Liiketoiminnan kasvaessa voit ennakoida kustannukset suoraan sovittujen kiinteiden kulujen perusteella. Kulujen arvioiminen on helppoa, sillä esimerkiksi henkilökunnan palkkaaminen ei tuo muuttuvia kustannuksia laskelmiisi.

  1. Helpota työtäsi – säästä omaa aikaasi

Sisäisen huoltotiimin pyörittäminen ja siihen liittyvä päätöksenteko syövät aikaa ja resursseja. Oman rengashuoltotiimin palkkaaminen, tilojen ja välineistön ylläpito ja hallinta tai säätilan ennakointi työvuorojen resursoinnin näkökulmasta vaatii vahvaa osaamista. Säästät merkittävästi aikaa ja vaivaa valitsemalla kumppanin, joka hoitaa asiantuntijan kulloiseenkin tarpeeseesi aina, kun apua tarvitset.

 

Yli 500 linja-autoa hoituu vaivattomasti yhteistyössä Vianorin kanssa

”Olemme Suomen toiseksi suurin bussitalo, joten meillä on paljon kalustoa, joka vaatii jatkuvaa huolenpitoa. On suorastaan ihme, miten näin ison kaluston rengasmääriä voi periaatteessa hoitaa meidän organisaatiossamme vain yksi ihminen. Jos ulkoistettua kumppania ei olisi, meillä pitäisi olla kymmeniä ihmisiä tekemässä tätä. Ulkoistaminen helpottaa omaa työtä merkittävästi”, kertoo Ari Siitarinen Savonlinja Oy:ltä.

”Meillä on käytössämme rengasleasing-sopimus. Veloitusperusteena on ajetut kilometrit, mikä on meille erittäin helppoa. Seurantajärjestelmän avulla havaitsemme mahdolliset ongelmat ajoissa, ja varaamme ajan Vianorin pisteeseen tarpeen vaatiessa. Vianorin laaja huoltoverkosto on erittäin hyödyllinen. Sitä kautta saamme apua siellä, missä ikinä automme ovatkaan. Autot saadaan nopeasti takaisin linjalle Breakdown Servicen avulla. Olemme todella tyytyväisiä laatuun, jota Vianorilta saamme. Emme koskaan ole halunneet ostaa halvimpia renkaita, vaan maksamme turvallisuudesta ja laadusta”, kertoo Siitarinen. 

 

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Kuinka voimme auttaa? Asiakkaamme kokevat, että meillä Vianorilla on loistava valikoima laadukkaita ja turvallisia tuotteita sekä ja pystymme reagoimaan nopeasti yllättäviinkin tilanteisiin laajan huoltoverkostomme ansiosta. Toimitusvarmuutemme on erinomainen ja yhteistyö kanssamme helppoa. On hienoa auttaa Savonlinjan kaltaisia yrityksiä menestymään!

Ota yhteyttä Jouniin:

Jouni Honkaluoma
Aluemyyntipäällikkö
Tampereen seutu,
linja-autoyhtiöt
Puh: 010 401 2275

 

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin