Nokian Tyres Intuitu™ -älyrenkaat nyt saatavilla Vianoreissa

Raskaiden renkaiden digitalisaatio muuttaa jokapäiväistä työskentelyä ja kalustonhallintaa merkittävästi. Nokian Renkaat esitteli Intuitu-älyrenkaat ensimmäistä kertaa marraskuussa, ja nyt Intuitu on saatavilla valikoituihin maatalous- ja urakointitraktoreiden renkaisiin.

Raskaiden renkaiden digitalisaatio muuttaa jokapäiväistä työskentelyä ja kalustonhallintaa merkittävästi. Nokian Renkaat esitteli Intuitu-älyrenkaat ensimmäistä kertaa Agritechnica 2019 -messuilla Hannoverissa marraskuussa. Nyt Intuitu on saatavilla valikoituihin maatalous- ja urakointitraktoreiden renkaisiin, ja tuotteiden myynti aloitetaan Suomesta.

Nokian Tyres Intuitussa yhdistyvät sensoreilla varustetut älyrenkaat ja puhelinsovellus. Kun älyrenkaat on tilattu ja sovellus on ladattu puhelimeen, ei muuta enää tarvita. Älyrenkaat on rekisteröity Intuitu-sovellukseen, josta on helppo tarkistaa renkaan asennuspaikka, rengaspaineet sekä lämpötilatiedot kaikista koneista, joihin älyrenkaat on asennettu.

“Etenkin kalustovastaavat innostuivat mahdollisuudesta saada tärkeää tietoa renkaista sekä hälytyksiä nopeasti ja ilman mutkikasta asennusta”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Matthew Crocker. ”Laadukkaat traktorin renkaat ovat investointi, josta todella halutaan pitää huolta. Kun on aina tietoinen siitä, mitä renkaille kuuluu, polttoainekulut vähenevät ja työturvallisuus paranee”, Crocker sanoo.

Kaluston omistaja voi lisätä sovellukseen kaikki tarvittavat kuljettajat ja ajoneuvot. Siten kuljettaja pysyy ajan tasalla käyttämästään ajoneuvosta ja sen mahdollisista ongelmista ennen kuin ne tapahtuvat, samalla kun kalustovastaava voi tarkastella kaikkia ajoneuvoja samanaikaisesti ja saada mahdollisimman paljon tietoa niin renkaista kuin koneistakin. Lisäetuna rekisteröityminen Intuitu-sovellukseen pidentää renkaiden takuuta.

Vilkaisu puhelimeen kertoo renkaiden kunnon

Intuitu-älyrenkaista on jo nyt tullut olennainen osa testikäyttäjien jokapäiväistä työntekoa. Kiinteistöhuollon urakoitsija Jari Suontausta on käyttänyt Intuitu-älyrenkaita kaikissa kolmessa traktorissaan. Suontaustan työskentelytavat ovat muuttuneet renkaiden digitaalisiin ominaisuuksiin tutustumisen jälkeen.

”Intuitu tekee renkaiden kunnon seuraamisesta helppoa. Samalla se auttaa välttämään monia ylimääräisiä kuluja”, Suontausta kertoo. ”Arkiaamut ovat huomattavasti vaivattomampia, kun voin tarkistaa puhelimesta kaiken olevan kunnossa yhdellä vilkaisulla.”

Erityisen ison vaikutuksen Suontaustaan on tehnyt Intuitun tarjoama mahdollisuus reagoida nopeasti erilaisiin ongelmiin. ”Työmailla ja kaatopaikoilla on toisinaan paljon nauloja ja muuta metalliromua, ja renkaiden puhkeaminen on tuttu pulma”, Suontausta kertoo. ”Reikä on helppo ja halpa korjattava, mutta jos ongelmaa ei huomata ajoissa, kalliista renkaasta voi tulla nopeasti käyttökelvoton.”

Aluksi älyominaisuudet ovat tarjolla seuraaviin traktorinrenkaisiin: Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI ja Nokian Tractor King. Älyrenkaiden toimitukset aloitetaan syyskuussa, jolloin myös Intuitu-sovellus on ladattavissa. Tilaaminen onnistuu ensimmäisessä vaiheessa Vianorin kautta, ja jakelukanavia lisätään vaiheittain. Renkaat toimitetaan tavallisen toimitusajan puitteissa.

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin