Lauri Halme, Head of business area B2B

Renkaiden hallintapalveluilla maksimoit hyödyn renkaistasi

Renkaiden hallintapalveluilla tarkoitetaan asiakkaan kaluston ja renkaiden seurantapalvelua, jossa renkaiden kuntoa ja kulumista seurataan säännöllisesti. Palvelun avulla kaluston rengastus, renkaiden kunto ja renkaan käyttöhistoria pysyvät keskitetysti hallinnassa.

Renkaiden hallintapalveluilla tarkoitetaan asiakkaan kaluston ja renkaiden seurantapalvelua, jossa renkaiden kuntoa ja kulumista seurataan säännöllisesti. Palvelun avulla kaluston rengastus, renkaiden kunto ja renkaan käyttöhistoria pysyvät keskitetysti hallinnassa.

Vianor tarjoaa renkaiden hallintapalveluita osana palveluvalikoimaansa yritysasiakkaille. Käytännössä renkaiden hallintapalvelun aikana Vianorin rengasasiantuntijat tarkastavat ja mittaavat ajoneuvon renkaat sekä tallentavat mittaustulokset Vianorin kalustonhallintajärjestelmään.

– Käytämme renkaiden mittauksessa digitaalista mittausvälineistöä, mikä tekee mittaamisesta ja mittatulosten tallentamisesta nopeaa ja vaivatonta. Pilvipalvelun kautta mittaustulokset ovat välittömästi hyödynnettävissä kaikkialla Vianorin pohjoismaisessa palveluverkossa, kertoo Vianorilta Lauri Halme, Head of business area B2B.

Ajoneuvon renkaiden mittaus tapahtuu aina Vianorin määrittämän mittausprosessin mukaisesti, ja ammattitaitoiselta rengasmekaanikolta yksittäisen ajoneuvon mittaamisen kuluu vain joitakin sekunteja. Mittausten tarkkuus ja laatu pysyvät vakioidun mittausprosessin sekä tarkan ja helppokäyttöisen mittalaitteen ansiosta hyvin hallinnassa.

Kalustonhallintajärjestelmään tallennetaan myös tiedot renkaiden vaihdoista, poistettujen renkaiden kulutuspinnan kuntotiedot, alle vaihdetun renkaan merkki- ja mallitiedot sekä tiedot kulutuspinnasta. Näin rengashallintajärjestelmä tarjoaa aina ajantasaisen tiedon kaluston alla olevasta rengastuksesta sekä näiden renkaiden kunnosta.

Laadukas rengasseuranta tuo välitöntä säästöä kaluston käyttöön

Renkaiden käytönaikainen hallintapalvelu auttaa renkaiden vaihtotarpeiden ennakoimisessa, jolloin voidaan välttää yllättävät kaluston käyttökatkokset sekä parantaa kaluston käyttöastetta. Ennakoiva rengashuolto on tärkeä osa Vianorin tarjoamaa palvelua yritysasiakkaille.

– Yksittäinen rengasrikko maksaa kuljetusyrittäjälle pelkästään välittöminä kustannuksina useita satoja euroja, puhumattakaan välillisistä kustannuksista, joita kaluston yllättävä seisominen tien varressa voi aiheuttaa. Renkaiden hallintapalveluiden kautta voimme tunnistaa riskirajoilla olevat renkaat helposti ja välttää rikkotapaukset vaihtamalla kuluneet ja huonokuntoiset renkaat hallitusti ja ajoissa uusiin, muistuttaa Halme.

Digitaalinen kalustonhallintajärjestelmä mahdollistaa suurienkin kalustomäärien hallinnan ja seurannan vaivattomasti ja ajantasaisesti. Renkaiden kunnon säännöllinen ja asianmukainen tarkastaminen ammattilaisten toimesta ovat avaintekijöitä suurimpien hyötyjen saavuttamiseksi.

– Asiakkaan kanssa yhdessä sovitut toimintamallit kaluston säännölliseksi tarkastamiseksi ovat tärkeä osa toiminnan suunnittelua. Mittausten osalta voimme luoda joustavia ratkaisuja, tärkeintä on taata rengasteknikoillemme asianmukainen pääsy asiakkaan kalustoon tarkastusten tekemiseksi. Parhaat tulokset syntyvät hyvällä yhteistyöllä asiakkaan ja rengasammattilaisten kesken, Halme summaa.

Renkaiden hallintapalvelu nopeasti käyttöön

Vianorin renkaiden hallintapalvelu soveltuu niin henkilöautojen, linja-autojen, erilaisten kuorma-autoyhdistelmien kuin raskaiden työkoneidenkin seurantaan. Oikealla mittalaitevalinnalla mahdollistetaan tarkka renkaiden kulutuspintojen ja rengaspaineiden mittaus kaikenlaiselle pyöräkalustolle.

Palvelun käyttöönotto on prosessina varsin yksinkertainen. Ensimmäisessä vaiheessa asiakkaan kalusto perustetaan Vianorin kalustonhallintajärjestelmään, jolloin määritetään myös ajoneuvojen tyypit, akselikonfiguraatiot ja tarkemmat rengastiedot. Tarkan rengastiedon varmistamiseksi voidaan kalusto tarkistaa kokonaisuudessaan ennen perustamista järjestelmään. Tämän jälkeen Vianorin rengasammattilaiset suorittavat sopimuksen mukaisesti mittauksia asiakkaan kalustolle sekä ylläpitävät järjestelmän tietoja renkaiden kulutuspinnan kulumisesta ja rengaspaineista.

Asiakkaalle voidaan raportoida kaluston tietoja joustavasti määräajoin tai muuten erikseen sovitusti. Palvelu mahdollistaa kaluston renkaiden käytönaikaisen seurannan koko kaluston, yksittäisen ajoneuvon tai rengaspositioiden osalta. 

 

Kiinnostuitko Vianorin renkaiden hallintapalveluista?

Myyntipäällikkö Pekka Nurme Vianor Oy:stä vastaa mielellään kysymyksiisi! Pekan tavoitat numerosta 010 401 2277 tai sähköpostitse [email protected].

Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää
Artikkelit
16.01.2024

Minimoi talven onnettomuusriskit ammattiajossa

Lue lisää
Artikkelit
10.11.2023

Merkittäviä kustannussäästöjä yrityksellesi sähköautoilun valinnoilla

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin