Vahva varastonhallinta on keskeinen osa rengasliiketoimintaa

Hyvin suunnitellut ennakkotilaukset ja optimoitu tuotevalikoima, jossa on oikeassa suhteessa eri tyyppisiä ja kokoisia renkaita, takaavat edellytykset varaston hyvinvoinnille ja kannattavalle liiketoiminnalle.

Hyvin suunnitellut ennakkotilaukset ja optimoitu tuotevalikoima, jossa on oikeassa suhteessa eri tyyppisiä ja kokoisia renkaita, takaavat edellytykset varaston hyvinvoinnille ja kannattavalle liiketoiminnalle.

Renkaiden tilaaminen hyvissä ajoin paitsi takaa kausituotteiden saatavuuden, myös tehostaa ratkaisevasti ostotoimintaa: ennakkotilauksilla saat lisämahdollisuuksia kannattavaan liiketoimintaan. Saatavuuden varmistaminen on rengaskauppiaan elinehto, mutta samalla pitää olla tarkkana, ettei varastoon tule investoineeksi liikaa. Oikeanlaisen tuoteportfolion ylläpitäminen tarkoittaa tuote- ja pintamallivalintojen lisäksi myös ymmärryksen hyödyntämistä tuotteiden ennakoidusta menekistä ja tätä vastaavan varastotason ja ostotoiminnan suunnittelua.

Varastonhallinta vaikuttaa suoraan kannattavuuteen

Renkaiden varastointi ei ole ilmaista. Kustannuksia kertyy varastotilojen ylläpidosta ja hallinnasta, ja hyllyillä pitkään makaavat tuotteet vievät tilaa kaupaksi käyviltä tuotteilta, niiden arvo alenee, ne ovat alttiita ulkoisille vaikutuksille ja lopuksi ne voivat vanhentua. Vääränlainen varasto sitoo käyttöpääomaa ja nakertaa yrityksen mahdollisuuksia tehdä voittoa. Huonot varastonhallinta- ja ostopäätökset voivat tehdä ison loven toiminnan kannattavuuteen.

Vianor apuna varastonhallinnassa

”Vianorin asiakas voi tehdä ostot monella tavalla: hän voi käyttää B2B-verkkokauppa eVianoria, soittaa tai lähettää tilauksensa sähköpostilla tutulle Vianorin yhteyshenkilölle tai olla suoraan yhteydessä lähimpään Vianorin palvelupisteeseen. Toimitustarpeen mukaan renkaat voidaan toimittaa suoraan asiakkaalle tai voit noutaa ne paikallisesta palvelupisteestä”, toteaa tukkukaupasta Vianor Ab:ssa vastaava Markus Eriksson.  

”Varasto on Vianorin sydän, sillä sen ansiosta kykenemme palvelemaan asiakkaitamme ja pitämään heidät tyytyväisinä. Käytämme omassa varastonhallinnassamme testattuja strategioita ja luotettavia varastonhallintajärjestelmiä”, kertoo Markus Eriksson.

Rengasalalla varastonhallintaa ei kannata rakentaa arvausten varaan, sillä riski epäonnistua varaston tasapainon hallinnassa ja asiakkaiden tarpeista huolehtimisessa on todellinen uhka liiketoiminnalle.

Tehokkaan rengasvaraston hallinnan ydinasiat Vianorin kokemuksen mukaan ovat:

  • Selkeä tuotevalikoima helpottaa varastonhallintaa ja luo edellytykset myynnin maksimoinnille
  • Huolehdi siitä, että perusvalikoima eri rengaskokoja on aina varastossa
  • Myy aina vanhimmat tuotteet ensin pois, jotta ne eivät jää varaston tukkeeksi

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä myyntipäällikkö Janne Seitsaloon puhelimitse 010 401 7159 tai sähköpostilla [email protected].

 

Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää
Artikkelit
16.01.2024

Minimoi talven onnettomuusriskit ammattiajossa

Lue lisää
Artikkelit
10.11.2023

Merkittäviä kustannussäästöjä yrityksellesi sähköautoilun valinnoilla

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin