Valmistaudu kesärengassesonkiin: rengaskokojen trendien tunteminen tukee liiketoimintaa

Renkaiden jälleenmyyjille tärkeä osa tulevaan sesonkiin valmistautumista on oikeanlaisten tuotteiden hankkiminen varastoon. Tilastotieto jälkimarkkinassa myytävistä rengaskoista ja niiden trendeistä tukee varastonhallintaa ja ennakon tekemistä.

Renkaiden jälleenmyyjille tärkeä osa tulevaan sesonkiin valmistautumista on oikeanlaisten tuotteiden hankkiminen varastoon. Tilastotieto jälkimarkkinassa myytävistä rengaskoista ja niiden trendeistä tukee varastonhallintaa ja ennakon tekemistä. 

Rengaskokojen trendien tunteminen auttaa jälleenmyyjiä valitsemaan kysyntää vastaavat tuotteet, jotka sekä mahdollistavat hyvän ja sujuvan asiakaspalvelun että tuloksellisen liiketoiminnan. Perinteisesti rengaskokojen 195/65R15 ja 205/55R16 markkinaosuus on ollut merkittävä, mutta se pienenee voimakkaasti koko ajan. Tulevaisuudessa tilalle tulee yhä useampia 17” ja 18” rengaskokoja. 

Tähän vaikuttaa muun muassa se, että uusien autojen OE-koot kasvavat koko ajan. Ne ovat nykyään jopa 18”. Autokannan muuttuminen vaikuttaa jälkimarkkinassa renkaiden tuotemixiin, ja myös yli 17” UHP- ja SUV-renkaiden osuus kokonaismyynnistä kasvaa voimakkaasti. 

”Kuluttajakäyttäytymisessä on nähtävissä, että pienempiä rengaskokoja myydään vanhempiin autoihin, ja niihin usein valitaan edullisemmat renkaat. Uudemmissa autoissa OE-koot ovat suurempia, ja useimmat kuluttajat valitsevat niihin premium-renkaat”, kertoo Vianorin globaali henkilöauton- ja pakettiautonrenkaiden tuotepäällikkö Marika Päiväniemi

”Mitä kalliimpi tuote on, sitä enemmän se tuo myyjälle katetta. Katteen varmistamiseksi on tärkeää pitää varastossa myös myydyimpiä UHP- ja SUV-kokoja”, Päiväniemi jatkaa. 

Tavarantoimittajan joustavuuden merkitys lisääntyy  

Marika Päiväniemen mukaan tulevaisuudessa renkaiden jälleenmyyjät tarvitsevatkin varastoon enemmän rengaskokoja sujuvan asiakaspalvelun varmistamiseksi. Samalla tavarantoimittajan nopean palvelu- ja toimituskyvyn merkitys kasvaa. 

Vianor varastoi omissa palvelupisteissään laajaa rengaskokovalikoimaa sekä kaikkien hintasegmenttien tuotteita. Vianorin yritysasiakkaiden verkkokaupasta eVianorista näkee ajan tasalla olevan varastosaldon. Tuotteet voi tarvittaessa jopa noutaa Vianorin palvelupisteistä, joiden laaja verkosto kattaa koko maan. 

”Tuotteiden noutaminen paikallisista pisteistä on palvelu, joka tulevaisuudessa varmasti tulee tärkeämmäksi”, pohtii Päiväniemi. ”Kun jälleenmyyjät pystyvät tilaamaan ja noutamaan tuotteet joustavasti, heidän oma sesongin optimointinsa onnistuu paremmin ja myös renkaiden loppukäyttäjät saavat heille sopivat tuotteet helposti silloin, kun he niitä tarvitsevat.

Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää
Artikkelit
16.01.2024

Minimoi talven onnettomuusriskit ammattiajossa

Lue lisää
Artikkelit
10.11.2023

Merkittäviä kustannussäästöjä yrityksellesi sähköautoilun valinnoilla

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin