Case Joutjärvi & Joutjärvi Ky

Jatkuvaa vuoropuhelua kustannus- ja työtehokkuuden parantamiseksi

Joutjärvi & Joutjärvi Ky on vuodesta 1973 toiminut kouvolalainen perheyritys, joka on erikoistunut puunjalostusteollisuuden purku- ja lastaustöihin, tehtaiden sisäisiin kuljetuksiin sekä konevuokraukseen. Yrityksen laajaan kalustoon kuuluu niin raskaita työkoneita, puukurottajia, nostureita kuin puutavara-autoja.

”Olemme olleet Vianorin asiakkaana jo vuosikymmenien ajan. Saamme Vianorilta kokonaisvaltaisen paketin rengaspalveluja ja yhteistyö toimii molempiin suuntiin erinomaisesti.”, yrittäjä Petri Joutjärvi kertoo.

Petri Joutjärvi arvostaa Vianorin proaktiivista otetta ja matalaa kynnystä keskustelun aloittamiseen. ”On todella tärkeää, että yhteistyökumppani tuntee meidän toimialamme ja työn erityispiirteet. Kun ymmärtää meidän tarpeemme, moni asia muuttuu helpommaksi. Raskaita renkaita ei saa ihan joka marketista ja joskus voi olla globaaleja saatavuusongelmia. Vianorilla on kuitenkin varauduttu tällaisiin haasteisiin ja pidetty puskuria tarvitsemistamme renkaista”, Joutjärvi summaa.

Renkaiden käyttöikä piteni merkittävästi

Puunjalostusteollisuudessa haasteet vaihtelevat kausittain. Tehdasalueella ja terminaaleissa tavaraa liikuteltaessa puutavara-autojen kuormat ovat eri luokkaa maantieautoihin verrattuna. Joidenkin rengaspintojen kestävyyden kanssa onkin ollut haasteita.

”Meillä oli ongelma puukurottajan renkaiden kulumisessa. Otin yhteyttä Vianoriin ja meille järjestettiin Michelinin edustajien kanssa yhteinen palaveri, jossa mietittiin ratkaisuja renkaiden kulumiseen. Sen jälkeen pidimme koneiden kuljettajille tuotekoulutuksen ja kävimme läpi olemassa olevia toimintatapoja ja keinoja niiden kehittämiseksi. Lopputuloksena saimme merkittävästi pidennettyä renkaiden käyttöikää”, Joutjärvi sanoo.  

Renkaiden kunnon seuranta merkittävässä roolissa

Joutjärvi & Joutjärvi Ky:n ja Vianorin välillä käydään jatkuvaa vuoropuhelua kustannus- ja työtehokkuuden parantamiseksi. ”Olemme mm. testanneet, kannattaako kurottajilla ajaa pinnoitetuilla vai uusilla renkailla. Lisäksi oikeiden rengaspaineiden merkitystä on käyty läpi ja selvitetty yhdessä parasta mahdollista talvipintaa ja vannetyyppiä renkaille. Olemme vieneet näitä asioita eteenpäin meidän omalle huoltohenkilöstöllemme ja painottaneet, kuinka tärkeää on seurata renkaiden kuntoa jatkuvasti”, Joutjärvi konkretisoi.

Joutjärvi pitää asioinnin helppoutta Vianorin suuntaan todella tärkeänä: ”Kaikki sovitut asiat ja toimitusaikataulut ovat pitäneet eikä viivästyksiä ole ollut. Olemme pystyneet yhdessä parantamaan kustannustehokkuutta ja löytämään oikeita tuotteita oikeisiin paikkoihin. Meidän toiveisiimme on vastattu ja palvelu on ollut erinomaista. Arvostan Vianorin luotettavuutta, joustavuutta ja ymmärrystä meidän toimialastamme.”

 

 

Haluatko kuulla, millaisia rengas- ja kalustopalveluja voisimme tarjota sinun yrityksellesi? Ota yhteyttä aluemyyntiimme tai suoraan palvelupisteeseen.

Lisää referenssejä

Kantavuutta ja pitoa kaikenlaisiin tilanteisiin Nokian Tyres Ground King -renkailla

Vaativat erikoiskuljetukset rasittavat renkaita – sopiva rengas kestää kulutusta ja pitää hyvin

Kestävät ja edulliset kuorma-auton renkaat pitävät kulut kurissa

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin