MAXAM-traktorin renkailla parempaa kantavuutta ja pitoa – pellolta maantielle

Jarkko Tuuri on neljännen polven tilallinen Seinäjoen Ylistarosta. 12 vuoden ajan Tuuri on viljellyt sekatilan noin 100 hehtaarin aluetta. Tilaan kuuluu lisäksi 500 porsaan sikala sekä 40 hehtaaria metsää. Metsätyöt Tuuri ostaa urakointina, mutta tilan peltotyöt hoituvat kahden Valtran traktorin voimin – molemmissa on alla MAXAM-traktorin renkaat.  

Valtran 8000-sarjan traktorit ovat tilalla kovassa käytössä. Sekatilalla pääasiassa pelto- ja lumitöissä käytettäviä traktoreita ajetaan vuodessa noin 700–800 tuntia. Tuuri kuljettaa myös jonkin verran viljaa lähialueen asiakkaille. Pari vuotta sitten toisen traktorin renkaiden uusiminen tuli ajankohtaiseksi. 

Vianorin suosittelu sai kokeilemaan MAXAMia 

Traktorin renkaiden on tärkeä kestää erilaisia alustoja ja toimia kelissä kuin kelissä. Tuuri halusi vaihtaa aiemmat matalammat 38" renkaat ja vanteet korkeampiin 42" vanteisiin ja 650 mm leveisiin renkaisiin.  

”Katselin ensin käytettyjä renkaita, mutta sopivia ei oikein tuntunut löytyvän. Kysyin Koivulan Mikolta Seinäjoen Vianorilta tarjouksia ja suosituksia uusista renkaista. Hän kehui, että MAXAM-traktorin renkaisiin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Tutustuin rengastyyppiin tarkemmin ja löysin muita positiivisia kokemuksia. Päätin kokeilla, miten renkaat toimisivat meidän käytössämme”, kertoo Tuuri. 

Kesäkuussa 2021 Tuuri ajoi traktorin Seinäjoen Vianorille ja uudet renkaat vaihdettiin alle. Tuurilla oli jo 30 kilometrin mittaiselta kotimatkalta palautetta annettavana. 

”Oli pakko laittaa Mikolle heti viestiä, että kyllä nämä ainakin maantieajossa vanhat päihittää. Meno oli huomattavasti tasaisempaa ja hiljaisempaa”, Tuuri naurahtaa.  

MAXAMit ansaitsivat paikkansa kovalla työllä 

Uudet MAXAM-traktorin renkaat joutuivat heti kovalle käytölle. Jarkko Tuuri totesi ostoksen onnistuneeksi: traktorin renkaat toimivat hyvin sekä pellolla että maantiellä. Käyttökokemus oli niin positiivinen, että Tuuri päätti uusia myös toiseen traktoriinsa MAXAMin renkaat. 

”Renkaiden kantavuus on niin hyvä, että rengaspaineet voi tiputtaa peltotöissä 0,6 baariin. Suuremman pinta-alan ansiosta maa kärsii vähemmän ja pito on parempaa”, kuvailee Tuuri. 

Renkaat ovat saaneet kehuja myös muilta kokeilijoilta. Huollon koeajon yhteydessä traktoria testasi pari Tuurin tuttua.  

”He kehuivat, että ihan kuin sukkasillaan ajaisi. Traktori ei pompi eikä hypi, ja sitä oli parempi ajaa kuin montaa muuta. Samanlaisia kehuja ei olisi vanhoilla renkailla saanut”, Tuuri tuumii. 

”Ihan kuin sukkasillaan ajaisi. Traktori ei pompi eikä hypi.” 

Tuuri on ollut tyytyväinen Seinäjoen Vianorissa saamaansa palveluun.  

”Myyjän on saanut aina helposti kiinni, ja tiedusteluihin vastataan mukavasti. Tutun myyjän suosituksiin uskaltaa luottaa uusia hankintoja tehdessä”, kehuu Tuuri.  

 

MAXAMin OTR- ja maatalousrenkaiden suosio kasvaa eri puolilla maailmaa. Huippuluokan suorituskykyiset tuotteet ja laadukkaat erikoisrenkaat vastaavat markkinoiden tarpeisiin.  

Kaipaako traktorisi tai työkoneesi uusia renkaita? Tutustu valikoimaan tai ota yhteyttä myyntiimme tai suoraan lähimpään Vianor palvelupisteeseen. 

Lisää referenssejä

Kantavuutta ja pitoa kaikenlaisiin tilanteisiin Nokian Tyres Ground King -renkailla

Vaativat erikoiskuljetukset rasittavat renkaita – sopiva rengas kestää kulutusta ja pitää hyvin

Kestävät ja edulliset kuorma-auton renkaat pitävät kulut kurissa

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin