Saamasi hyödyt

 • Katsastuspalvelu on sinulle vaivattomin ja kustannustehokkain tapa hoitaa autosi katsastus.
 • Palveluun kuuluu:
  1. Ajoneuvon tarkastus ennen katsastusta
  2. Pakokaasupäästöjen tarkastus
  3. Varaamme katsastuksen ja käytämme ajoneuvon katsastuksessa
  4. Maksamme katsastuskulut ja huolehdimme tarvittavista dokumenteista
 • Jos tarkastuksessa ilmenee korjaustarpeita, olemme sinuun yhteydessä, kerromme kustannusarvion ja sovimme, miten edetään. Mitään toimenpiteitä ei tehdä ilman lupaasi.
 • Saat katsastuspalveluun takuun: Jos ajoneuvosi ei läpäise katsastusta, teemme uuden katsastuskäynnin veloituksetta.

Palveluun sisältyy

 • Katsastustarkastus
 • Pakokaasupäästöjen tarkastus bensiini- ja dieselajoneuvoille
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Katsastuskunnostus tarvittaessa
 • Tuulilasinpyyhkijät yms.

Rengashotelliasiakkaana -10 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti -tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -10 % alennuksen autohuoltopalveluistamme.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää>>

Osta nyt, maksa vasta 30 päivän kuluttua

Vianor Laskulla voit maksaa ostoksesi joustavasti omaan tahtiin. Saat 30 päivää täysin kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Lue lisää >>

Vianor Tilillä 12kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 12kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 69,00 €

Katsastuspalvelullamme säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.

Auton katsastusaika

Auton katsastus eli tutummin määräaikaiskatsastus auttaa pitämään ajoneuvosi kunnossa. Auton katsastusaika riippuu auton iästä ja siitä, kauan se on ollut käytössä. Lue lisää ja helpota auton katsastamista tuomalla ajoneuvosi Vianorin katsastuspalveluun, jossa pidetään huolta, että katsastus menee läpi.

Milloin auto on katsastettava?

Nimensä mukaisesti määräaikaiskatsastus on tehtävä säännöllisen määräajan välein. Tämä riippuu ajoneuvon iästä ja siitä, milloin edellinen katsastus on tehty. Uudet ajoneuvot on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana. Tämän jälkeen määräaikaistarkistus tulee tehdä kahden vuoden välein. Kun ajoneuvo on yli kymmenen vuotta vanha on katsastus suoritettava vuosittain. 

Seuraavan katsastuksen viimeinen päivämäärä määräytyy auton iän sekä edellisen katsastuksen ajankohdan mukaan. Edellä mainitut määräajat ovat enimmäisaikavälejä ja halutessaan autonsa voi katsastuttaa useammin. 

Onko auton katsastus pakollinen?

Auton katsastus tietyin väliajoin on pakollinen toimenpide ja auton omistajan velvollisuus. Mikäli ajoneuvoa ei ole katsastettu tiettyyn määräaikaan mennessä ei sillä tällöin saa ajaa. Katsastuksesta ei ole kuitenkaan tehty pakollista huvin vuoksi tai autoilijoiden kiusaksi. Suorittamalla säännöllisen katsastuksen autoilija varmistaa, että auto toimii niin kuin pitää eikä siinä ole esimerkiksi turvallisuutta vaarantavia vikoja.

Sen lisäksi, että katsastuksessa tarkistetaan ennaltamäärätyt katsastuskohteet, kuten auton jarrut ja valot, tarkastetaan myös onko auton omistaja maksanut tarvittavat maksut. Näihin kuuluvat esimerkiksi verot ja vakuutukset. Lisäksi tarkistetaan renkaiden urasyvyys, jonka on kesärenkaissa oltava vähintään 1.6 mm ja talvirenkaissa 3.0 mm. Liian kuluneet renkaat tai muut merkittävät viat renkaissa johtavat hylkäykseen

Määräaikaiskatsastuksen lisäksi pakolliseksi voi tulla niin sanottu jälkitarkastus, jossa tarkistetaan, että varsinaisen katsastuksen yhteydessä löydetyt viat on hoidettu kuntoon. Jos auto määrätään katsastuksessa jälkitarkastukseen, on se suoritettava kuukauden kuluessa katsastuksesta tai koko katsastus on suoritettava uudestaan. Jälkitarkastuksen voi suorittaa millä tahansa katsastusasemalla. 

Annamme takuun Vianorin katsastuspalvelulle, että teemme uuden katsastuskäynnin veloituksetta, jos ajoneuvosi ei läpäise katsastusta ensimmäisellä kerralla. Lue lisää Vianorin katsastuspalvelusta ja varaa aika netissä.

Mikä voi johtaa katsastuksen hylkäämiseen?

Ajoneuvojen määräaikaiskatsastuksen arvosteluperusteet määräävät, mitä kaikkea ajoneuvosta katsastuksen yhteydessä tarkistetaan. Jos katsastuksessa havaitaan vikoja tai puutteita, voivat ne johtaa hylkäykseen, jolloin viat on korjattava ja katsastus suoritettava uudestaan. 

Katsastuskohteisista yleisiä syitä hylkäämiselle ovat maksamattomat verot ja muut maksut, jarrujärjestelmän viat, kuten kuluneet jarrupalat, tuulilasin halkeamat, sekä etu- ja taka-akseliston viat. Myös auton pakokaasumittaus voi johtaa hylkäykseen, joten ennen katsastusta on hyvä suorittaa OBD-järjestelmän vikakoodin tarkistus ja mahdollisten vikojen korjaaminen.

Aina katsastuksessa havaittu vika ei välittömästi johda hylkäykseen esimerkiksi silloin, kun viat ovat pieniä eivätkä ne aiheuta vaaraa liikenteessä. Tällöin voidaan antaa korjauskehotus, jonka mukaan mainittu ongelma on hoidettava kuntoon. Pienempiin vikoihin, jotka eivät heti johda katsastuksen hylkäämiseen kuuluvat yleisimmin viat auton valoissa. 

Ajoneuvo voidaan siis hyväksyä katsastuksessa korjauskehotuksesta huolimatta. Katsastus hylätään, mikäli pienempiä korjauskehotukseen johtavia vikoja on enemmän kuin kolme. Ajoneuvoa ei tarvitse käyttää katsastuspisteellä tällaisten vikojen jälkeen, mutta tieto niistä merkitään rekisteröintitodistukseen.

Suorita auton katsastus vuosittain tai kahden vuoden välein

 • Yksityiskäytössä olevien henkilöautojen ensimmäinen katsastus on tehtävä viimeistään auton ollessa neljän vuoden ikäinen. Tämän jälkeen katsastus on suoritettava kahden vuoden jälkeen. Kun ajoneuvo on 10 vuotta vanha, tulee katsastus suorittaa vuoden välein.
 • Määräaikaiskatsastuksen laiminlyöminen johtaa ajoneuvon asettamiseen ajokieltoon.
 • Ajoneuvon viimeinen katsastusajankohta selviää Traficomin verkkopalvelusta. Sieltä löydät myös maksuttomasti auton tekniset- ja verotiedot. Maksua vastaan Traficomin palvelusta voit hake myös omistajan ja haltijan nimitiedot sekä ajoneuvon historiatiedot. Lisätietoja ajoneuvon katsastuksesta ja auton katsastusajasta löydät Traficomin sivuilta. 
 • Korjaa pienemmät viat tietyn määräajan kuluessa, jos niistä annetaan korjauskehotus. Tarvittaessa auto on vietävä jälkitarkastukseen kuukauden kuluessa. Jälkitarkastuksessa tarkistetaan, että löydetyt viat on korjattu.
 • Auton vikojen lisäksi tarkistetaan, että verot ja muut maksut on maksettu, renkaat ovat hyvässä kunnossa ja auton päästömittauksessa ei havaita ongelmia.

Vianorin katsastuspalvelu säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Vianorin katsastuspalvelu on helppo ja kätevä tapa katsastuttaa autosi. Ajoneuvo tarkastetaan ennen katsastusta, minkä lisäksi suoritetaan pakokaasupäästöjen tarkastus. Varaamme katsastuksen puolestasi ja käytämme ajoneuvon katsastuksessa. Saat meiltä kustannusarvion ja tarkemmat ohjeet, mikäli tarkastuksessa ilmenee korjaustarpeita. Mikä parasta, katsastuspalvelullamme on takuu: teemme ajoneuvollesi uuden katsastuskäynnin veloituksetta, jos se ei läpäise katsastusta.


Löydät lähimmän Vianor-palvelupisteesi sekä yhteystiedot verkkosivuiltamme. Verkosta näet myös kunkin palvelupisteen tarjoamat palvelut ja teet ajanvarauksen kätevästi. Monipuolisten ja ammattilaisten suorittamien rengas- ja autohuoltopalvelujen lisäksi Vianor tarjoaa kattavan valikoiman laaturenkaita tunnetuilta rengasvalmistajilta.