Saamasi hyödyt

  • Käytämme ainoastaan korkealaatuisia öljyjä, joita moottorin valmistaja suosittelee. Kun vaihdatat moottoriöljyn ja öljynsuodattimen Vianorilla, voit olla varma, että moottori toimii kaikissa sääolosuhteissa ja lämpötiloissa kuten moottorin valmistaja on sen suunnitellut toimivan.
  • Moottorin käydessä öljyyn kertyy palamisjätteitä ja metallinhiukkasia, mikä ajan mittaan heikentää voitelua. Moottoriöljyn ja suodattimen vaihtaminen ehkäisee moottorin kulumista ja pienentää polttoaineenkulutusta.
  • Huolehdimme käytetyn moottoriöljyn ja öljynsuodattimen oikeaoppisesta ja ympäristöystävällisestä kierrätyksestä, joten säästät aikaa ja vaivaa.

Palveluun sisältyy

  • Öljyn ja öljynsuodattimen vaihtotyö
  • Öljyt. Max. 4,5 litraa moottorin valmistajan suosittelemaa laadukasta moottoriöljyä (mahdolliset lisälitrat veloitetaan erikseen)
  • Öljynsuodatin
  • Propuntiiviste
  • Auton alustan silmämääräinen tarkastus
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Rengashotelliasiakkaana -10 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti -tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -10 % alennuksen autohuoltopalveluistamme.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää>>

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

 

Hinta 119,00€

Säännöllinen öljynvaihto auttaa pitämään autosi moottorin kunnossa.

Öljynvaihto auttaa pitämään moottorin kunnossa

Kun autosi tarvitsee öljynvaihtoa, Vianorin kokeneet ammattilaiset tekevät mielellään työn puolestasi. Moottoriöljy varmistaa, että autosi moottorin voitelu toimii kaikissa ajo-olosuhteissa ja lämpötiloissa valmistajan tarkoittamalla tavalla. Käytämme vain autonvalmistajien hyväksymiä laadukkaita moottoriöljyjä. Eri autoilla, merkeillä ja malleilla on omat erityisvaatimuksensa moottoriöljylle. Täten sama öljy ei sovi kaikkiin autoihin ja moottoreihin. Tarkistamme öljynvaihdon yhteydessä, että käytössä on juuri omaan autoosi sopiva moottoriöljy.

Miksi öljy kannattaa vaihdattaa Vianorilla?

On aina turvallisempaa, kun koulutettu ja kokenut asentaja työskentelee auton moottorin parissa. Valitsemalla Vianorin valitset samalla vastuullisen autonhuoltokumppanin, joka paitsi käyttää laadukasta moottoriöljyä ja suodattimia, myös varmistaa, että vanha moottoriöljy hävitetään vastuullisesti. Pidämme huolen myös käytettyjen osien asianmukaisesta hävittämisestä. 

Vianor antaa aina öljynvaihdolle selkeän hinnan. Hinnoittelumme on kohtuullista ja se sisältää sekä työn että lisättävän öljyn hinnan. Tämän lisäksi voit halutessasi valita öljynvaihdon lisäksi kattavat lisäpalvelut ja muut palvelut autollesi sekä renkaille. Tutustu kattavaan valikoimaan Vianorin palveluja autolle ja renkaille.

Mikä on oikea öljynvaihtoväli?

Auton moottoriöljy tulee vaihtaa säännöllisesti valmistajan suositusten mukaisesti. Tämä voi olla esimerkiksi kerran vuodessa tai aina tietyn ajokilometrien määrän täyttyessä. Vaihtamalla moottoriöljy säännöllisesti ja riittävän usein taataan auton sekä moottorin toiminta. Öljynvaihto myös ennaltaehkäisee ongelmia ja ylläpitää moottorin suorituskykyä. 

Moottoriöljyn vaihtoväliin vaikuttavat esimerkiksi ajo-olosuhteet, miten paljon autolla ajetaan sekä ajetaanko enemmän maantiellä vai kaupungissa, jossa matkat ovat lyhyempiä ja liikkeellelähtöjä on matkan aikana enemmän. Esimerkiksi Suomen kylmä ilmasto kuormittaa moottoria ja vaatii myös moottoriöljyltä enemmän.

Moottoriöljyyn voi kertyä palamisjäämiä, pieniä metallilastuja sekä muita hiukkasia, jotka voivat merkittävästi heikentää moottorissa kiertävän öljyn voiteluominaisuuksia. Suosittelemme käyttämään vain laadukasta öljyä ja vaihdamme öljynsuodattimen aina öljynvaihdon yhteydessä. Hyvä ohje on vaihtaa auton öljyt säännöllisesti kerran vuodessa. 

Mitä tapahtuu, jos öljyä ei vaihda?

Öljypohjan sisältö vaikuttaa valtavasti auton suorituskykyyn. Öljyn laatu, ikä, kunto ja määrä vaikuttavat suoraan moottorisi kuntoon. Jos et vaihda öljyä säännöllisesti, öljyn ominaisuudet heikkenevät ja voitelu huononee, tämä voi pahimmalla johtaa vakavaan moottorivaurioon. Siihen verrattuna öljynvaihdon hinta on pieni. Vianor-öljynvaihdon jälkeen voit luottaa siihen, että moottorisi voitelu toimii.

Kun öljynvaihto suoritetaan riittävän usein ja siinä käytetään oikeanlaista öljyä, moottori on voideltu ja sen osat eivät kulu ennenaikaisesti. Moottoriöljyn vaikutus perustuu siihen, että se vähentää kitkaa moottorissa sekä sen osissa. Mitä enemmän kitkaa moottorin eri osien välille syntyy, sitä enemmän moottori lämpenee ajon aikana. Tätä lämpenemistä pyritään ehkäisemään moottoriöljyn avulla.

Mikä on öljynvaihdon hinta?

Jos öljynvaihdolla voidaan välttää uuden moottorin vaihtaminen, on öljynvaihdon hinta erittäin pieni. Öljynvaihdon hinta vaihtelee usein sadan euron molemmin puolin. Ottaen huomioon, että uuden moottorin vaihtaminen voi maksaa jopa tuhansia euroja, säännöllinen öljynvaihto kannattaa.

Öljynvaihdon hinta koostuu itse öljyjen vaihtamisesta että autoon sopivan öljyn hinnasta. Kun tuot ajoneuvosi Vianorin luotettavaan huoltoon, vaihdamme autoosi ainoastaan laadukasta ja ajoneuvosi mallille tarkoitettua öljyä. Öljynvaihdon hinta kattaa myös vanhan öljyn oikeaoppisen sekä ympäristöystävällisen hävityksen.

Vaihdamme öljynsuodattimen öljynvaihdon yhteydessä

Öljynvaihdon yhteydessä vaihdamme samaan hintaan myös öljynsuodattimen. Öljynsuodattimen tehtävänä on moottoriöljyn pitäminen puhtaana. Jos öljyyn pääsee kertymään siihen kuulumattomia aineita, voi tämä pahimmillaan vaurioittaa moottoria, jolloin edessä on kallis operaatio. Tämän vuoksi on tärkeätä vaihtaa önynvaihdon yhteydessä myös auton öljynsuodatin. 

Vianorin öljynvaihto pidentää moottorin elinikää

Ehkäistäksesi vauriot moottorille sekä pidentääksesi moottorin elinikää, tuo autosi Vianorin öljynvaihtoon. Öljy voitelee moottoria ja sen osia, eikä riittämätön tai vanha öljy riitä pitämään huolta moottorista. Vianorin ammattitaitoiset mekaanikot pitävät huolta autostasi kuin omastaan ja vaihtavat siihen juuri oikeanlaisen moottoriöljyn. Etsi lähin Vianor-palvelupiste ja varaa ammattilaisen suorittama öljynvaihto autollesi netissä. Öljynvaihdon lisäksi tarjoamme kattavasti muita palveluita autolle, kuten tuulilasin vaihdon ja korjauksen sekä monipuoliset akkupalvelut. Tervetuloa palveltavaksi Vianorin luotettaville ammattilaisille.