Saamasi hyödyt

 • Tasaisempi ajo – autosi renkaat, ohjauslaitteet ja jousitus eivät kulu ennenaikaisesti
 • Säästät rahaa, sillä renkaiden käyttöikä pitenee ja polttoaineenkulutus vähenee
 • Käytämme huippuluokan työkaluja turvallisen ja tehokkaan renkaiden asennuksen takaamiseksi
 • Helppo budjetoida – ennalta määritelty, kohtuullinen kiinteä hinta
 • Mukava odotustila, jossa on virvokkeita ja ilmainen Wi-Fi

Palveluun sisältyy

 • Renkaiden tarkastus
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.
 • Tasapainotuspainot
 • Rengaspaineen tarkastus
 • Tarkastuskortti

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Uudet vanteet
 • Renkaiden pesu

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 62 €

Ammattilaisemme irrottavat autostasi renkaat ja tasapainottavat ne huipputarkalla tasapainotuskoneella.

Renkaiden tasapainotus takaa turvallisen matkan

Hyvin tasapainotetut renkaat takaavat mukavan ja turvallisen matkan. Jos ohjauspyörä tärisee, heiluu tai kolisee edes vähän, tuo autosi lähimpään Vianor-palvelupisteeseen renkaiden tasapainotukseen. Auton renkaiden tasapaino on tärkeää renkaiden, jousituksen ja ohjauksen keston kannalta. Se voi myös alentaa polttoaineen kulutusta ja täten auttaa vähentämään autoilun kustannuksia.

Miksi renkaat kannattaa tasapainottaa Vianorilla? 

Vianor on erikoistunut kaikkeen, mikä liittyy renkaisiin. Kun koulutettu ja kokenut asentaja tasapainottaa renkaat, auton kulku pehmenee ja renkaat kestävät kauemmin – se on hyvä sijoitus. Tarjoamme ammattimaista työtä kilpailukykyiseen, kiinteään hintaan. Tasapainotamme renkaasi samalla, kun saat odotella mukavassa odotustilassamme ja nauttia virvokkeista sekä ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä. Kattava verkostomme Vianor palvelupisteitä ympäri maan takaavat, että pääset vaivattomasti paikallisen asiantuntijan palveltavaksi.

Milloin renkaat pitää tasapainottaa? 

Jos tunnet ajon aikana tärinää autossa tai penkeissä, tämä voi olla merkki renkaiden epätasapainosta. Ongelmasta voi kieliä myös auton ratin tärinä. Renkaiden epätasapainon aiheuttamaa tärinää ei pidä korjata ainoastaan siksi, että se tekee ajamisesta epämukavaa. Jos ongelmaa ei korjata se voi johtaa suurempiin auton tai renkaiden vaurioihin. 

Epätasapaino renkaissa voi kuluttaa renkaat ennenaikaisesti loppuun, sillä niiden kuluminen on epätasaista. Ravistus voi myös vahingoittaa auton jousitusta ja ohjausta. Renkaiden tasapainotuksen hinta on pieni verrattuna vaurioihin, jotka toimenpiteellä voidaan välttää. Renkaiden tasapaino tulisi tarkistaa säännöllisesti. 

Miten auton renkaat tasapainotetaan? 

Renkaiden tasapainotus on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta. Vianorilla tarkistamme tasapainon aina niin, että vanne ja rengas irrotetaan autosta. Käytämme uusinta teknologiaa, jolla varmistetaan tasapainotuksen tarkkuus. Pienet epätasapainot voidaan korjata helposti pienillä painoilla, jotka kiinnitetään huomaamattomasti vanteeseen. Ennen renkaiden asennusta takaisin tarkistamme aina niiden kunnon ja rengaspaineen.

Mikä voi johtaa ongelmiin renkaiden tasapainotuksessa?

Jopa pieni painoero renkaiden välillä voi johtaa ongelmiin, joten ongelmia tasapainotuksessa voi syntyä hyvinkin herkästi tietyissä tapauksissa. Renkaiden tasapainotus kannattaa tehdä aina, kun autoon vaihdetaan uudet renkaat tai vanteet. Toimenpide voi tulla tarpeeseen myös renkaan paikkaamisen yhteydessä tai jos autolla on ajettu voimakkaasti tiessä olevaan kuoppaan. 

Miten renkaiden tasapainotus eroaa ohjauskulmien säätämisestä?

Operaatio, joka menee monilla sekaisin renkaiden tasapainotuksen kanssa on auton ohjauskulmien säätäminen. Miten nämä eroavat toisistaan:

 • Siinä missä renkaiden tasapainotuksessa korjataan niiden epätasapainosta johtuvia ongelmia, ohjauskulmien säätämistä tarvitaan, kun auton pyörien ohjauskulmat eivät ole kohdallaan.
 • Tasapainotuksen ongelmista kielivät renkaiden epätasainen kuluminen ja auton tärinä. Ohjauskulmien säätäminen voi tulla tarpeeseen, jos auto viettää tiettyyn suuntaan ratin ollessa suorassa. 
 • Kun renkaat ovat tasapainossa, ajaminen on pehmeämpää ja renkaat eivät kulu ennenaikaisesti. Myös ohjauskulmien säätäminen estää renkaita kulumasta ennen aikojaan sekä lisäksi voi parantaa ajoneuvon ohjattavuutta ja pienentää polttoaineenkulutusta.
 • Renkaat kannattaa tasapainottaa kerran vuodessa tai kahden vuoden välein riippuen siitä, miten paljon autolla ajetaan. Toimenpiteelle voi tulla tarvetta arviolta 5000-1000 kilometrin välein.

Sekä renkaiden tasapainotus että ohjauskulmien säätö voivat auttaa säästämään rahaa pienemmän polttoaineenkulutuksen ja renkaiden tasaisemman kulumisen ansiosta. Tämän lisäksi toimenpiteillä voidaan välttää auton ja renkaiden vauriot, jotka voivat johtaa kalliisiin korjaustoimenpiteisiin. Varaa halutessasi aika myös Vianorin ohjauskulmien tarkastukseen ja säätöön.

Miten renkaat vaikuttavat polttoaineenkulutukseen ja autoilun kustannuksiin?

Kuten jo mainittiin, renkaiden tasapainotus voi auttaa autoilijaa laskemaan auton polttoaineenkulutusta. Renkaiden vaikutus auton polttoaineenkulutukseen voi tulla monille autoilijoille yllätyksenä. Tähän vaikuttaa paljon renkaiden vierintävastus, joka viittaa siihen, miten paljon energiaa kuluu renkaan ollessa kosketuksessa tienpintaan. Vierintävastusta voidaan pienentää renkaissa käytetyllä materiaalilla sekä renkaan muodolla ja rakenteella. Myös renkaiden ilmanpaine vaikuttaa vierintävastukseen ja sopivien rengaspaineiden avulla vastusta voidaan vähentää.

Autoilun kustannuksia voidaan pienentää polttoaineenkulutuksen vähentämisen lisäksi myös panostamalla renkaiden kuntoon ja laatuun. Kun autoon valitaan laadukkaat renkaat halpojen, mutta laadultaan heikompien renkaiden sijaan, voidaan samoilla renkailla ajaa pidempään. Hyvälaatuisten renkaiden vierintävastus on kaiken lisäksi yleensä matalampi kuin halvoissa renkaissa.

Tule renkaiden tasapainotukseen Vianorille

Mikäli havaitset ongelmia autosi ohjattavuudessa ja renkaiden kulumisessa, voi kyseessä olla renkaiden tasapainotuksella korjattava ongelma. Tule asiantuntijoiden palveltavaksi lähimpään Vianor palvelupisteeseen. Renkaiden tasapainotuksen lisäksi saat Vianorilta myös lukuisat muut auton ja renkaiden palvelut, kuten ohjauskulmien säädön, renkaanvaihdon sekä monipuoliset katsastus- ja huoltopalvelut. Vianorilta löydät myös tunnettujen merkkien renkaat ja vanteet erikokoisille ja -mallisille ajoneuvoille.