Hyvä rengas on usein taloudellisempi kuin halpa rengas

cheap_tyre_vs_quality_tyre.jpgHalvat renkaat, valmiiksi tingattu rengastarjous ja rengasalennus kuulostavat hyvältä autoilijan korvaan, silloin kun uudet kesärenkaat tai talvirenkaat pitää ostaa. Halpa rengas saattaa aiheuttaa kuitenkin kustannuksia ostohetken jälkeen enemmän kuin laadukas kesärengas tai talvirengas.

Halpa rengas voi näyttää päälle päin samalta kuin huippurengas. Renkaan pintakuvio on kuitenkin vain yksi renkaan ominaisuuksiin vaikuttava tekijä. Monikerroksisen rakenteen ratkaisut ja kumiseokset vaikuttavat merkittävästi renkaan suorituskykyyn, kestävyyteen ja vierinvastuksen määrään. Tämän vuoksi kestävä rengas, jonka vierinvastus on vähäinen, voi olla taloudellisempi kuin halpa rengas.

Halvimmat renkaat kuluvat usein nopeammin

Tarjousrenkaat kannattaa ottaa tiukkaan vertailuun, jotta yllättäviltä lisäkuluilta vältyttäisiin. Hyvä rengastarjous voi löytyä myös laaturenkaista. Esimerkiksi hieman vanhempia, mutta kuitenkin turvallisia ja laadukkaita rengasmalleja saatetaan myydä tarjoushintaan. Autoilija on hyvässä asemassa, sillä monet arvostetut autolehdet tekevät säännöllisesti rengastestejä autoilijan puolesta. Rengastestien testivoittaja tulee lähes aina laadusta tunnetulta valmistajalta - myös silloin kuin testissä huomioidaan hinta-laatu -suhde. Hyvä rengas kestää usein kauemmin kuin halpa rengas laadukkaampien raaka-aineiden ja paremman rakenteen vuoksi. Rengastyyppien kumiseosten tulee vaihtua käyttötarkoituksen ja nopeusluokkien mukaan. Kovemmat kumiseokset voivat olla kestävämpiä kuin pehmeät, mutta erojen myötä myös ajettavuus muuttuu. Tienpinnan muuttuessa märäksi tai jäiseksi ovat pehmeämmät seokset osoittautuneet turvallisemmiksi. Yleisesti voidaan todeta, että laaturenkaissa turvallisuus ja kestävyys optimoidaan huolellisesti testeissä ja valmistuksen aikana. Kun hyvä kesärengas tai talvirengas kestää turvallisena kauden tai kaksi pidempään kuin halpa tarjousrengas, vaikutus on suora autoilun kustannuksiin.

Tarjousrenkaan vierintävastus

Rengastarjouksissa ja halpojen renkaiden ilmoittelussa ei yleensä kiinnitetä huomiota kustannuksiin, joita renkaat aiheuttavat osto- ja asennushetken jälkeen. Myös halvimpien renkaiden myyjiltä ja verkkokaupoilta voi olla hankalaa saada tietoa kulutuskestävyydestä ja vierintävastuksesta, jotka kuitenkin vaikuttavat oleellisesti autoilun kokonaiskustannuksiin.