Halpa rengas voi näyttää päälle päin samalta kuin huippurengas. Renkaan pintakuvio on kuitenkin vain yksi renkaan ominaisuuksiin vaikuttava tekijä. Monikerroksisen rakenteen ratkaisut ja kumiseokset vaikuttavat merkittävästi renkaan suorituskykyyn, kestävyyteen ja vierinvastuksen määrään. Tämän vuoksi kestävä rengas, jonka vierinvastus on matala, voi olla taloudellisempi kuin halpa rengas. 

Halvimmat renkaat kuluvat usein nopeammin

Tarjousrenkaat kannattaa ottaa tiukkaan vertailuun, jotta yllättäviltä lisäkuluilta vältyttäisiin. Hyvä rengastarjous voi löytyä myös laaturenkaista. Esimerkiksi hieman vanhempia, mutta kuitenkin turvallisia ja laadukkaita rengasmalleja saatetaan myydä tarjoushintaan.

Autoilija on hyvässä asemassa, sillä monet arvostetut autolehdet tekevät säännöllisesti rengastestejä. Rengastestien testivoittaja tulee lähes aina laadusta tunnetulta valmistajalta - myös silloin kuin testissä huomioidaan hinta-laatusuhde. Hyvä rengas kestää usein kauemmin kuin halpa rengas laadukkaampien raaka-aineiden ja paremman rakenteen vuoksi.

Rengastyyppien kumiseosten tulee vaihtua käyttötarkoituksen ja nopeusluokkien mukaan. Kovemmat kumiseokset voivat olla kestävämpiä kuin pehmeät, mutta erojen myötä myös ajettavuus muuttuu. Tienpinnan muuttuessa märäksi tai jäiseksi ovat pehmeämmät seokset osoittautuneet turvallisemmiksi. Laaturenkaiden turvallisuus ja kestävyys optimoidaan huolellisesti testeissä ja valmistuksen aikana. Kun hyvä kesärengas tai talvirengas kestää turvallisena kauden tai kaksi pidempään kuin halpa tarjousrengas, sillä on suora vaikutus autoilun kustannuksiin.

Tarjousrenkaan vierintävastus

Rengastarjouksissa ei yleensä kiinnitetä huomiota kustannuksiin, joita renkaat aiheuttavat osto- ja asennushetken jälkeen. Esimerkiksi vierintävastus vaikuttaa oleellisesti autoilun kokonaiskustannuksiin ja ympäristövaikutuksiin.

Vierintävastus kannattaa huomioida rengasvalintaa tehdessä, sillä mitä pienempi vierintävastus renkaalla on, sitä pienempi on polttoaineenkulutus. Vierintävastus siis vaikuttaa energiatehokkuuteen ja siten auton käyttökustannuksiin sekä hiilidioksidipäästöihin. Tiedon renkaan vierintävastuksesta löydät EU-rengasmerkinnästä.

 

Uusien renkaiden aika?

Etsi sopivat renkaat helposti rekisteritunnuksen, rengaskoon tai automallin perusteella.

Etsi renkaat