Saamasi hyödyt

 • Mielenrauha – meille turvallisuus on tärkein asia renkaiden vaihdossa. Voit luottaa siihen, että renkaasi on tarkastettu ja että ne ovat turvalliset ja täyttävät lain asettamat vaatimukset
 • Koulutettu ja kokenut henkilöstömme käyttää huippuluokan työkaluja turvallisen ja tehokkaan renkaiden asennuksen takaamiseksi, ja meillä on testattu ja toimiva renkaiden asennusprosessi kaikille automerkeille
 • Helppo varaaminen: joustava, aikatauluihisi sopiva ajanvaraus. Rengashotelliasiakkaille automaattinen ajan ehdotus tekstiviestillä
 • Helppo suunnitella: asennuksen kesto on ennalta määritelty
 • Helppo budjetoida: ennalta määritelty, kiinteä hinta
 • Mukava odotustila, jossa on virvokkeita ja ilmainen Wi-Fi
 • Tarkastuskortti, joka kertoo sinulle autosi kunnon

Palveluun sisältyy

 • Renkaiden kuntotarkastus
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.
 • Oikean rengaspaineen varmistaminen
 • Vianorin pussi pulteille/muttereille
 • Suojapussit renkaita varten
 • Alumiinivanteiden jälkikiristys 100 km:n jälkeen
 • Tarkastuskortti 

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Renkaiden pesu
 • Renkaiden tasapainotus
 • TPMS-tarkastus ja ohjelmointi
 • Ohjauskulmien tarkastus
 • Rengashotelli

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

 

 Jos renkaasi ovat jo meillä säilytyksessä, varaa aika painamalla TÄSTÄ

Alkaen 42,00 €

Vianorin ammattitaitoiset rengasasentajat irrottavat renkaat autostasi ja vaihtavat uudet alle.

Renkaiden vaihto  muistilista autoilijalle 

Talvi- ja kesärenkaiden kunto kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen renkaiden vaihtoa. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet vaativat sekä kesä- että talvirenkaalta erinomaista suorituskykyä, jotta ajomatkat sujuvat turvallisesti kylmistä kevätaamuista keskikesän kuumiin hellepäiviin ja loppusyksyn räntäsateista ja talven pakkasiin.   

Milloin on oikea aika renkaiden vaihdolle? 

Ajo-olosuhteet ovat renkaiden vaihdon paras indikaattori. Autoilijan tulee ajaa aina renkailla, jotka tekevät ajamisesta turvallista. Suomessa talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun kelin niin vaatiessaNastarenkaita saa käyttää myös muulloin, jos sää tai keli sitä edellyttää 

Tarkasta urasyvyys ennen renkaiden vaihtoa 

Ennen renkaiden vaihtoa on tärkeää tutkia renkaiden kulutuspinnan urasyvyys. Kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä. Käytännössä ajoturvallisuus kuitenkin heikkenee merkittävästi etenkin märällä kelillä jo silloin, kun urasyvyyttä on jäljellä 4 millimetriä.  

Talvirenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyys tulee olla vähintään 3 millimetriä

Renkaiden kulumismuotoa on myös syytä tarkastella, sillä epätasaisesti kulunut rengas vaikuttaa sekä ajamisen mukavuuteen että turvallisuuteen. Renkaiden epätasaista kulumista aiheuttaa esimerkiksi ohjauskulmiin liittyvät ongelmatOhjauskulmien tarkastuksella ja säädöllä varmistetaanettä renkaat ovat ihanteellisessa asennossa eivät ala kulua ennen aikojaan. 

Renkaiden asianmukainen säilytys pidentää käyttöikää 

Renkaat tulee säilyttää sisätiloissa, sillä UV-valo heikentää renkaita. Renkaisiin ei myöskään saa kohdistua puristusta tai jännitystä, sillä se voi johtaa renkaan muodon muuttumiseen. Renkaat eivät saa olla kosketuksissa esimerkiksi öljyyn tai liuottimiin. Mikäli kotoa ei löydy asianmukaista säilytyspaikkaa renkaille, voi renkaat säilyttää huolettomasti ja turvallisesti rengashotellissa.    

Renkaiden vaihdossa huomioitavaa 

Mikäli vaihdat renkaat itse, urakkaan on hyvä varautua kunnon työvälineillä, jotta sekä auto, renkaat että vaihtaja pysyvät ehjinä. Nostovirheistä johtuvat vauriot auton alustassa ovat valitettavan yleisiä. Renkaita vaihtaessa alustan tulee olla tasainen ja tukeva. Riittävän vahva hallitunkki auttaa nostamaan auton turvallisesti. 

Renkaiden vaihdon yhteydessä on tärkeää varmistaa, että renkaat asennetaan pyörimissuuntaansa nähden oikein. Väärinpäin asennetut renkaat eivät toimi märällä kelillä optimaalisesti, vaan niiden turvallisuusominaisuudet ovat heikommat. Renkaiden vaihto vaatii muutenkin huolellisuutta, jotta esimerkiksi mutterit eivät lipsahda väärinpäin. Erilaiset asennusvirheet voivat aiheuttaa ylimääräistä tärinää, joka vaikuttaa sekä autoon että ajomukavuuteen. 

Kun renkaat on vaihdettuilmanpaineet tulee tarkistaa autonvalmistajan suositusten mukaisiksi. Renkaiden ilmanpaineet vaikuttavat merkittävästi paitsi ajoturvallisuuteen myös kukkaroon, sillä väärillä paineilla ajettaessa renkaiden käyttöikä lyhenee ja auton polttoaineenkulutus kasvaa. Turvallisuuden kannalta on myös tärkeää muistaa alumiinivanteisten renkaiden pulttien jälkikiristys noin 100 ajokilometrin jälkeen. 

Huoleton tapa on jättää renkaiden vaihto ammattilaisille. Ammattitaitoiset rengasasentajat irrottavat renkaat autostasi ja vaihtavat uudet alle. Voit luottaa siihen, että renkaasi on tarkastettu ja että ne ovat turvalliset ja täyttävät lain asettamat vaatimukset.  

Vianorin renkaiden vaihtopalveluun sisältyy renkaiden kuntotarkastus, oikean rengaspaineen tarkistaminen, pussi pulteille ja muttereille, renkaiden suojapussit sekä alumiinivanteiden jälkikiristys 100 kilometrin jälkeen. Lisäksi annamme auton omistajalle raportin renkaiden kunnosta. Vianorin rengashotelliasiakkaat saavat automaattisesti ehdotuksen renkaiden vaihdon ajankohdasta tekstiviestillä.  

Renkaiden vaihdon muistilista 

 • Tarkasta renkaiden kulutuspinta ja varmista riittävä urasyvyys. Renkaiden epätasainen kuluminen puolestaan on merkki vääristä ohjauskulmista tai liian alhaisesta rengaspaineesta. Varmista myös, että renkaassa ei ole epätavallisia halkeamia tai pullistumia. 
 • Vaikka kulutuspintaa olisi jäljellä, rengas on aika vaihtaa uuteen, jos sitä on jo käytetty yli kuusi vuotta tai jos se on valmistettu yli 10 vuotta sitten. Vanhojen renkaiden ominaisuudet heikkenevät, kun kumiseos kovettuu vuosien mittaan. Valmistusaika on merkitty renkaan sivupintaan. 
 • Vaihda renkaat tukevalla, tasaisella alustalla ja kunnon työvälineillä 
 • Tarkasta renkaiden pyörimissuunta ja ilmanpaineet 
 • Alumiinivanteisten renkaiden pultit tulee kiristää uudelleen n. 100 kilometrin ajon jälkeen 
 • Tarkasta myös vararenkaan kunto 
 • Laita renkaat säilöön sisätiloihin tai rengashotelliin, sillä UV-valolle altistuminen heikentää renkaita. Renkaisiin ei myöskään saa kohdistua puristusta tai jännitystä, eivätkä ne saa olla kosketuksissa esimerkiksi öljyyn tai liuottimiin.