Talvirenkaiden varastontyhjennys

Nyt kaikki talvirenkaat varastontyhjennyshinnoin!

Lue lisää
×

Henkilöauton kitkarenkaat - GT Radial

Merkki

Leveys

Korkeus

Vanne

Auton tyyppi

Rengastyyppi

Tuotelistauksen alkaen hinnat ovat tuotteen pienimmän koon hintoja.

Lue lisää renkaiden valitsemisesta

Kitkarengas – mukavuutta arvostavan autoilijan valinta

Kitkarengas eli nastaton talvirengas on mukava ja hiljainen valinta talviliikenteeseen. Ajomukavuuden ja pienen polttoaineen kulutuksen lisäksi käyttömukavuutta kasvattaa vaihtoajankohdan joustavuus syksyisin ja keväisin. Lumisella tiellä kitkarenkaiden pito on yhtä hyvä tai jopa parempi kuin nastarenkailla. Jäisillä alustoilla kitkarenkailla on ajettava ennakoivammin ja varovaisemmin kuin nastarenkailla.

Kitkarenkaan valinta

Kitkarenkaita valitessaan kuluttajan on hyvä varmistaa, että kyseiset renkaat on suunniteltu pohjoisiin ajo-olosuhteisiin. Kitkarenkaita on markkinoilla kahdenlaisia: pohjoismaisiin vaihtuviin olosuhteisiin kehitettyjä renkaita sekä Keski-Euroopan lämpimimpiin sääolosuhteisiin suunnattuja renkaita. Keskieurooppalaisissa kitkarenkaissa painotetaan ajettavuutta märällä tiellä, mutta niiden pito jäällä ja lumella on huomattavasti heikompi. Näin ollen pohjoisen vaihteleviin keleihin kehitetyt kitkarenkaat ovat selvästi turvallisempi vaihtoehto suomalaisiin tieolosuhteisiin.
Pohjoismaihin suunnatun kitkarenkaan sivupinnan merkinnästä ilmenevä suurin sallittu nopeus eli nopeusluokka on tyypillisesti Q (160 km/h) tai R (170 km/h). Keskieurooppalaisen kitkarenkaan nopeusluokka on yleensä H (210 km/h) tai V (240 km/h).

Kitkarenkaiden säilytys

Oikealla varastoinnilla voidaan hidastaa kitkarenkaan ikääntymistä. Renkaat on suojeltava valolta, erityisesti suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta, jonka ultraviolettipitoisuus on suuri. Renkaat eivät saa olla alttiina kosteudelle eivätkä liialle lämmölle. Myös esimerkiksi liuottimet, öljyt, pitkäaikainen varastointi, vääntö, otsoni tai pudotukset vahingoittavat renkaita.

Vianorin rengaspalvelut

Vianorin rengashotellissa renkaat säilytetään oikeissa olosuhteissa suojattuna valolta, kosteudelta ja liialliselta lämmöltä Jos talvirenkaita säilytetään Vianorin rengashotellissa, ammattilaiset hoitavat kuntotarkastuksen automaattisesti ja ilmoittavat asiakkaalle uusien talvirenkaiden hankkimisen tullessa ajankohtaiseksi. Henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan parhaiten asiakkaan tarpeisiin sopivat talvirenkaat sekä asentaa ne paikoilleen. Vianorissa hoituu myös kätevästi renkaiden tasapainotukset sekä korjaukset kaikkiin renkaisiin. Uudet kitkarenkaat voi helposti tilata myös verkkokaupasta. Vianorilta löytyvät renkaat niin henkilöautoihin, pakettiautoihin kuin citymaastureihin.

Talvirenkaiden varastontyhjennys

Nyt kaikki talvirenkaat varastontyhjennyshinnoin!

Lue lisää ×