Näin kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajan kannattaa valmistautua syksyyn

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.

Toimitusajat tavanomaista pidempiä  

Kuorma- tai linja-auton renkaiden ostajien on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa - etenkin nyt, kun renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi. ”Toimitusajat ovat jo nyt huomattavasti tavanomaista pidempiä. Aiemmin tilaukset tulivat Aasiasta noin kolmessa kuukaudessa, mutta nyt toimitusaika on 7-8 kuukautta. Myös Euroopasta tulevat tilaukset kestävät aiempaa kauemmin. Vianorilla olemme hyvin valmistautuneita, sillä olemme tilanneet renkaat tulevaa sesonkia varten jo alkuvuodesta”, Vianorin tekninen tuotepäällikkö Janne Ruhanen sanoo.  

Hinnankorotukset mahdollista välttää ennakkotilaamalla ja uudelleenpinnoituksella  

Vianorin kalustopalvelujen käyttäjät saavat Vianorilta tietoa renkaidensa kunnosta, varastotilanteesta sekä ehdotuksen uudelleenpinnoituksesta tai uusista renkaista. Ruhanen vinkkaa:  

”Hintojen noustessa joka kuukausi kannattaa tilata renkaat nyt, jotta voi varmistaa parhaat hinnat ja saatavuuden. Asiakkaamme maksavat renkaista ostopäivän hinnan, vaikka hinnat myöhemmin nousisivatkin. Ennakkotilaamalla voi nyt todellakin säästää rahaa.” 

Renkaiden uudelleenpinnoitus on varteenotettava vaihtoehto, sillä hinnannousu on ollut sillä puolella maltillisempaa ja saatavuus on hyvällä tasolla. “Meillä on Pohjoismaissa viisi pinnoittamoa, jotka pyörivät täydellä teholla. Uudelleenpinnoitus säästää rahaa, raaka-aineita ja luontoa säilyttäen silti renkaiden premium-ominaisuudet”, Ruhanen tiivistää.  

 
5 kohdan muistilista kalustojen syysvalmisteluihin  

Jos haluat varmistaa, ettei talvi pääse yllättämään kalustoasi, Ruhanen suosittelee käymään läpi seuraavat kohdat:  

  1. Tarkista, onko sinulla rengasrunkoja, jotka voi pinnoittaa uudelleen. Uudelleenpinnoitus on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa saada erinomaista suorituskykyä edulliseen hintaan. Tarkista myös, onko varastossasi renkaita, jotka voidaan asentaa syksyllä, ja arvioi sitten uusien talvirenkaiden tarve.  

  2. Valitse oikeat renkaat ja pintakuviot. Uudelleenpinnoitettuihin ja uusiin renkaisiin on saatavana monipuolisesti erilaisia kuvioita. Ellet ole varma, mitkä renkaat sopisivat sinulle parhaiten, valinnasta on helpointa keskustella rengasammattilaisten kanssa. He auttavat sinua löytämään oikeat renkaat, jotka sopivat tarpeisiisi. Valitsemalla laadukkaat renkaat voit pinnoituttaa ne uudelleen, kun ne ovat kuluneet loppuun.
  3. Valitse renkaat, jotka on kehitetty erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin. Talvella turvallisuuden kannalta tärkeintä on pito. Talvirenkaiden vähimmäisvaatimuksena alkaa olla 3PMSF, mutta sekään ei välttämättä riitä vaativissa talviolosuhteissa, jotka meillä Pohjoismaissa tarkoittavat normaalia talvea.  
  4. Varmista, että ajoneuvoissa on riittävästi ketjuja valmiina, jos niitä tarvitaan alueellasi, ja tarkista myös nastojen tarve. Joillakin alueilla saippaus on varsin yleistä ja suosittua. Jos olet tottunut saippaamaan renkaasi, varaa renkaat ja lamellointi riittävän ajoissa, jotta renkaat ovat valmiina, kun niitä tarvitaan. 
  5. Tarkista, ovatko vanteet edelleen kunnossa ja turvalliset, vai pitäisikö osa vaihtaa. Kun tilaat ne nyt yhdessä renkaiden kanssa, varmistat, että sinulla on rengaspaketit valmiina syksyksi ja kalustosi seisokkiaika on mahdollisimman lyhyt.

Tutustu kattavaan kuorma- ja linja-autojen talvirengasvalikoimaamme ja tee ennakkotilauksesi näppärästi eVianorissa. Asiantuntevat myyjämme kertovat mielellään lisää tuotteista ja auttavat tilauksen tekemisessä.   

Artikkelit
11.09.2023

Pidä työntekijät turvassa tien päällä - muista jarruhuolto ja oikeanlaiset renkaat

Lue lisää
Artikkelit
08.09.2023

Kuljetusyritys: 10 keinoa minimoida polttoainekulut

Lue lisää
Artikkelit
19.06.2023

Säännöllinen ilmastointihuolto tuo yrityksille kustannussäästöjä

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin