Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Maataloudessa renkailla joudutaan usein työskentelemään erilaisilla alustoilla ja kuormilla. Siksi oikeanlaisen renkaan löytämiseksi on tärkeää määritellä renkaan ensisijainen käyttökohde. Oikea rengasvalinta takaa turvallisen ja tehokkaan työskentelyn mahdollistaen samalla renkaan pitkän käyttöiän. Nopea ja kustannustehokas rengaspalvelu VianorFlex Heavy puolestaan varmistaa, että työt jatkuvat myös huonon tuurin sattuessa kohdalle.

Uuden kauden kynnyksellä kannattaa vilkaista maatalouskoneiden renkaiden ja vanteiden kunto, sekä tarkastaa ja säätää renkaisiin oikeat ilmanpaineet. Huonokuntoisilla renkailla ja/tai väärällä ilmanpaineella on suora vaikutus maatalouskoneen käyttöön ja työn tehokkuuteen sekä turvallisuuteen.  

Kaikki maatalouskoneiden renkaat on suunniteltu tietyille nopeuksille ja kantavuuksille. Valmistajan suositusten ylittäminen voi johtaa renkaan nopeaan kulumiseen ja runkorakenteiden vetolujuuden ennenaikaiseen heikkenemiseen. Kannattaa siis valita rengas, joka vastaa parhaiten käyttötarkoitusta.  

Älyrenkaat tuovat maatalouskoneiden rengasasioihin helppoutta ja turvallisuutta. Esimerkiksi Nokian Tyres IntuituTM -älyrenkaat yhdessä puhelinsovelluksen kanssa antavat tietoa ennakoivan huollon tarpeisiin, jotta käyttökatkokset ja rengasvaurioista aiheutuvat kulut pystytään minimoimaan.   

”Renkaiden sisäpintoihin kiinnitetyt sensorit lähettävät suoraan omaan kännykkään tietoa rengaspaineista ja renkaiden lämpötilasta. Valvontajärjestelmä varoittaa ajoissa poikkeavuuksista. Tämän ansiosta renkaat pyörivät mahdollisimman polttoainetaloudellisesti vähillä yllätyksillä ja ilman suunnittelemattomia katkoksia. Myös koneen kuljettaja voi keskittyä rauhassa työhönsä”, Vianorin raskaiden renkaiden tuotepäällikkö Oscar Lindqvist summaa.  

Oikeilla ilmanpaineilla optimaalinen suorituskyky 

Maatalouskoneissa on hyvä varmistaa, että renkaissa on aina työsuoritteen mukainen oikea ilmanpaine, sillä se takaa renkaan optimaalisen suorituskyvyn ja kestävyyden. 

”Siirtoajossa tulisi käyttää rengasvalmistajan ilmoittamaa maksimipainetta. Liian alhainen paine aiheuttaa renkaan rungon lämpenemistä, joka voi puolestaan johtaa normaalia nopeampaan kulumiseen sekä runkorakenteiden vetolujuuden ennenaikaiseen heikkenemiseen”, Lindqvist toteaa.  

Pelloilla työskenneltäessä tulisi vastaavasti käyttää mahdollisimman alhaista rengaspainetta maaperän tiivistymisen välttämiseksi. Oikea ilmanpaine takaa hyvän pidon, etenkin pehmeällä ja märällä alustalla.  

Renkaiden, vanteiden ja koneiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti 

Ajoissa havaitut poikkeamat ja niiden korjaaminen edesauttavat maatalouskoneiden renkaiden pitkän käyttöiän saavuttamista. Esimerkiksi väärät aurauskulmat tai viat jousituksessa aiheuttavat renkaiden epänormaalia kulumista. Renkaista onkin hyvä tarkkailla muun muassa kulutus- ja sivupintoja, vanteen kuntoa, sekä tarkkailla ilmanpainetta mahdollisen vuodon havaitsemiseksi. Ajoissa ammattitaidolla tehty korjaus mahdollistaa renkaan käyttämisen loppuun asti.  

Jos rengasrikko yllättää, apu on puhelinsoiton päässä  

Vianorin ketterä rengaspalvelu auttaa minimoimaan maatalouskoneiden käyttökatkoista aiheutuvat vahingot. Maatalouskoneiden äkillisiin rengasrikkotapauksiin tarkoitettu VianorFlex Heavy -palvelu tuo ammattitaitoiset rengasasentajat luoksesi nopeasti ja vaivattomasti. Palvelun avulla kalustosi on takaisin käytössä mahdollisimman nopeasti ja säästösi on jopa 70% verrattuna tavanomaisiin raskaan kaluston rengaspalveluihin. 

Apua maatalouskoneen rengasvalintaan?  

Vianorin ammattilaiset auttavat mielellään kartoittamaan rengastarpeesi ja tarjoavat sinulle sopivimmat ratkaisut. Löydätästä lähin palvelupisteesi tai ota yhteyttä yritysmyyntiin.  

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin